Michael Smith videre ved VM efter gyser i første kamp

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

En forrygende veltimet 142-lukning var bidragende til, at den regerende verdensmester Michael Smith fredag spillede sig videre til tredje runde i Alexandra Palace.

Der har været stillet store spørgsmålstegn ved den regerende verdensmester Michael Smith, efter han de seneste måneder har leveret skuffende præstationer og resultater ved store TV-turneringer som European Championship, Grand Slam of Darts og Players Championship Finals.

Der var derfor også stor usikkerhed om, hvilken forfatning den regerende verdensmester og verdensetter ville møde op i, da han fredag aften indledte sit titelforsvar ved PDC’s verdensmesterskab, der blev igangsat tidligere på aftenen.

‘Bullyboy’ satte dog kritikerne på plads, da han med et gennemsnit på 101,11 spillede sig sejrrigt ud af en medrivende affære mod den 25-årige hollænder Kevin Doets. Doets havde tidligere på aftenen besejret VM-debutanten Stowe Buntz 3-0, hvilket skete på bagkant af Buntz’ imponerende kvartfinale ved Grand Slam of Darts tilbage i november.

Selvom Kevin Doets unægteligt nåede at overveje muligheden for at sende den regerende verdensmester ud af Alexandra Palace, så var der alligevel plads til smil på læben, efter nederlaget på 3-2 i sæt. Med sejren over Buntz sikrede hollænderen sig således endnu et år på PDC’s Pro Tour, alt imens han havde stor ære af kampen mod Michael Smith, hvor han selv snittede 99,46.

Michael Smith kan nu se frem til en længere juleferie, inden han skal i aktion igen i turneringens tredje runde. Det vides endnu ikke, hvornår det bliver, men det kan tidligst blive den 27. december.

Menzies slog det sidste søm i kisten

På bagkant af Kevin Doets’ sejr over Stowe Buntz lykkedes det for andet år i træk skotske Cameron Menzies at spille sig videre til anden runde i Alexandra Palace. Det skete på bagkant af en relativt komfortabel sejr på 3-0 over østrigske Rusty-Jake Rodriguez, hvor de sidste to sæt retfærdigvis skulle afgøres i sidste og afgørende leg.

Mens 34-årige Menzies nu kan begynde at forberede sig til et opgør mod Dave Chisnall lørdag eftermiddag, så må 22-årige Rodriguez sande, at han nu ikke længere har et Tour Card. Det tidlige VM-nederlag betyder således, at den nu dobbelte VM-deltager slutter året udenfor verdensranglistens top 64, og derfor skal tilbage til Q-School i januar, såfremt han ønsker at genoplive karrieren på PDC’s Pro Tour.

Whitlock videre efter drama

Uanset om han havde tabt eller ej, så kunne australske Simon Whitlock omvendt vide sig sikker på, at han fortsat vil være en del af PDC-touren i 2024, uanset hvordan det går ham ved det igangværende verdensmesterskab.

De seneste år er den tidligere VM-finalist dog raslet ned ad verdensranglisten, og hvis ikke han formår at genfinde noget af fordums styrke, så kan det alligevel risikere at blive en realitet i den nærmeste fremtid. Fredag aften var dog en smule succes at glæde sig over, da ‘The Wizard’ spillede sig sejrrigt igennem en neglebider mod filippinske Paolo Nebrida.

Whitlock vandt kampen med cifrene 3-2, og møder nu den dobbelte skotske verdensmester Gary Anderson i lørdagens sidste aftenskamp.


PDC’s verdensmesterskab 2024 – resultater
Fredag 15. december (20:00)
3x første runde, 1x anden runde
Kevin Doets (91,79) 3-0 (88,26) Stowe Buntz (R1) (3-1, 3-1, 3-2)
Cameron Menzies (88,49) 3-0 (81,83) Rusty-Jake Rodriguez (R1) (3-0, 3-2, 3-2)
Simon Whitlock (90,13) 3-2 (90,15) Paolo Nebrida (R1) (0-3, 3-2, 3-1, 2-3, 3-1)
Michael Smith (100,09) 3-2 (99,46) Kevin Doets (R2) (3-1, 2-3, 2-3, 3-1, 3-1)


Se/gense højdepunkterne fra VM’s åbningsaften i Alexandra Palace:


PDC’s verdensmesterskab 2024 – kampprogram
Lørdag 16. december

Eftermiddagsprogram (13:30) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay
3x første runde, 1x anden runde
Lee Evans v Sandro Eric Sosing (R1)
Connor Scutt v Krzysztof Kciuk (R1)
Jules van Dongen v Darren Penhall (R1)
Dave Chisnall v Cameron Menzies(R2)

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
3x første runde, 1x anden runde
Jamie Hughes v David Cameron (R1)
Keane Barry v Reynaldo Rivera (R1)
Scott Williams v Haruki Muramatsu (R1)
Gary Anderson v Simon Whitlock (R2)


Læs også:

Podcast: Optakt til VM 2024

Top tre: De største stjerner der ikke er kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab 2024

VM 2024: Her er kampprogrammet


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*