Beau Greaves kvalificeret til VM efter sejr ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Beau Greaves levede op til favoritværdigheden ved kvindernes World Matchplay, og er dermed kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab for andet år i træk.

For andet år i træk vil det 19-årige stortalent Beau Greaves være blandt deltagerne ved PDC’s verdensmesterskab, efter den unge englænder søndag eftermiddag vandt kvindernes udgave af World Matchplay.

Beau Greaves indledte turneringen med en sikker sejr på 4-0 over hollandske Noa-Lynn van Leuven, der ved samme lejlighed blev den første transkvinde ved en TV-turnering i PDC nogensinde. Herefter besejrede den regerende kvindelige verdensmester irske Robyn Byrne 5-3, hvorefter hun i finalen besejrede japanske Mikuru Suzuki 6-1.

Suzuki, der selv har vundet kvindernes verdensmesterskab i WDF to gange, indledte sin turnering med en 4-2 sejr over hollandske Aileen de Graaf, inden hun besejrede den tidligere Tour Card-indehaver Lisa Ashton 5-3. Ashton havde runden forinden besejret sidste års World Matchplay-vinder Fallon Sherrock 4-3.

Foruden World Matchplay-trofæet og en plads ved PDC’s verdensmesterskab blev Beau Greaves også overrakt en præmiecheck på 10.000 pund svarende til godt og vel 86.000 danske kroner. Til sammenligning bliver vinderen af hovedturneringen ved World Matchplay overrakt en præmiecheck på 1,7 millioner danske kroner.


Se/gense højdepunkterne fra kvindernes World Matchplay 2023:


Kvindernes World Matchplay 2023 – resultater
Søndag 23. juli
Kvartfinaler
Beau Greaves (82,36) 4-0 (72,08) Noa-Lynn van Leuven
Robyn Byrne (81,68) 4-3 (83,48) Rhian O’Sullivan
Mikuru Suzuki (92,16) 4-2 (84,13) Aileen de Graaf
Lisa Ashton (76,44) 4-3 (79,09) Fallon Sherrock

Semifinaler
Beau Greaves (89,51) 5-3 (74,98) Robyn Byrne
Mikuru Suzuki (75,14) 5-3 (72,08) Lisa Ashton

Finale
Beau Greaves (79,85) 6-1 (72,12) Mikuru Suzuki


Læs også:

Nathan Aspinall og Jonny Clayton mødes i finalen ved World Matchplay

Noa-Lynn van Leuven bliver den første transkvinde ved en TV-turnering i PDC

Stort resultat: Benjamin Drue Reus vinder sæsonens sidste Pro Tour i PDC Nordic & Baltic


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*