Stort resultat: Benjamin Drue Reus vinder sæsonens sidste Pro Tour i PDC Nordic & Baltic

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC

Benjamin Drue Reus vandt søndag sin første PDC Nordic & Baltic-titel i karrieren.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Med en samlet sejr ved sæsonens 10. og dermed sidste Pro Tour i PDC Nordic & Baltic slutter danske Benjamin Drue Reus på en imponerende tredjeplads på PDCNB’s Pro Tour-rangliste. Dermed slutter han højere end eksempelvis de to svenske topspillere Daniel Larsson og Dennis Nilsson samt landsmanden Vladimir Andersen.

Søndagens turneringssejr var den første i karrieren for 24-årige Benjamin Drue Reus, der dermed træder i fodsporene på Per Laursen, Dennis Lindskjold, Andreas Toft Jørgensen og Vladimir Andersen, der er de eneste øvrige danskere, der har vundet en turnering på den nordisk- og baltiske PDC-tour.

I finalen ved søndagens Pro Tour var der aldrig for alvor tvivl om udfaldet, da Benjamin Drue Reus besejrede den overraskende lettiske finalist Valters Melderis 6-3. Inden da havde den danske landsholdsspiller blandt andet imponeret med en særdeles velspillet 6-4 sejr over finske Marko Kantele, der selv slutter sæsonen som suveræn nummer et på ranglisten.

Med sin samlede tredjeplads lykkedes det lige nøjagtig ikke Benjamin Drue Reus at tilspille sig en plads ved PDC’s verdensmesterskab. De to VM-billetter går i stedet til førnævnte Marko Kantele og den hollandskfødte svensker Jeffrey de Graaf.

Længere nede ad ranglisten slutter Vladimir Andersen sæsonen som nummer syv. Dermed har både Benjamin Drue Reus og Vladimir Andersen vundet en betalt deltagelse ved næste års Q-School, eftersom alle spillere i PDC Nordic & Baltic-ranglistens top otte får tilbudt en gratis tilmelding ved Q-School. Tilmeldingsgebyret ved Q-School ligger traditionelt på ca. 4.000 danske kroner.

Du kan danne dig et overblik over PDC Nordic & Baltic-ranglisten anno 2023 her nedenfor, mens du finder en oversigt over de afgørende resultater fra sæsonens 10. Pro Tour i bunden af artiklen.


PDC Nordic & Baltic-ranglisten 2023:

Foto: Dartistik

PDC Nordic & Baltic Pro Tour 10 – afgørende resultater
Søndag 16. juli

Kvartfinaler
Marko Kantele (92,03) 6-1 (68,92) Andreas Rokstad
Benjamin Drue Reus (83,66) 6-1 (70,88) Pär Riihonen
Valters Melderis (88,20) 6-3 (92,15) Johan Engström
Daniel Larsson (84,33) 6-4 (77,69) Uldis Ozolins

Semifinaler
Benjamin Drue Reus (91,36) 6-4 (91,25) Marko Kantele
Valters Melderis (85,83) 6-4 (83,96) Daniel Larsson

Finale
Benjamin Drue Reus (83,73) 6-3 (75,31) Valters Melderis


Læs også:

De danske VM-drømme brast i Riga

Gerwyn Price videre ved World Matchplay – Rob Cross ude efter første kamp

Så mange præmiepenge spilles der om ved World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*