Michael van Gerwen i stor skuffelse: Taber første kamp ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Den regerende vinder af turneringen, Michael van Gerwen, er ude af World Matchplay allerede efter sin første kamp.

For bare tredje gang i karrieren tabte Michael van Gerwen søndag sin første kamp ved PDC’s prestigefulde majorturnering World Matchplay. Med et nederlag på 10-7 til nordirske Brendan Dolan er den regerende vinder af turneringen dermed ikke længere med i kampen om trofæet i Winter Gardens i Blackpool.

Michael van Gerwen leverede ellers en fin præstation, der blandt andet indebar et gennemsnit på 98,98. Brendan Dolan, der selv snittede 95,50, var dog bedre på dagen, og havde i løbet af kampen væsentligt flere muligheder på doublerne end den tredobbelte Matchplay-vinder.

49-årige Dolan er nu videre til anden runde ved World Matchplay for første gang siden 2016. Han kan nu se frem til et opgør mod Damon Heta i anden runde. Vinder han den kamp, så vil ‘The History Maker’ spille sig i sin første Matchplay-kvartfinale i ni forsøg.

Hollandsk succes søndag eftermiddag

Mens Michael van Gerwen altså er ude af dartsportens næststørste ranglisteturnering, så var der tidligere på dagen stor succes for de hollandske spillere.

Både Danny Noppert og Dirk van Duijvenbode klarede sig således videre til 1/8-finalerne, efter de besejrede henholdsvis tyske Martin Schindler 10-8 og belgiske Kim Huybrechts 12-10. Dermed fortsætter Huybrechts’ forfærdelige statistik ved World Matchplay, hvor dobbelte Europa Tour-vinder blot har vundet en enkelt kamp i ni optrædener.

Mens Danny Noppert møder Nathan Aspinall i anden runde, så skal Dirk van Duijvenbode i aktion mod Luke Humphries. Aspinall klarede sig søndag videre blandt de sidste 16 efter en velspillet 10-7 over Krzysztof Ratajski, inden Luke Humphries med turneringens foreløbigt højeste gennemsnit på 101,78 besejrede José de Sousa 10-2.

James Wade snublede mens Michael Smith levede op til favoritværdigheden

I søndagens øvrige kampe lykkedes det Chris Dobey at fuldende en velspillet og medrivende sejr på 10-8 over James Wade. Dermed kan 33-årige Dobey begynde at forberede sig på sin første kamp i anden runde ved World Matchplay, mens den tidligere så dominerende James Wade nu har tabt sin første kamp i Winter Gardens i fire ud af sine seneste otte turneringsdeltagelser.

Chris Dobey kan se frem til hård modstand i sin forestående 1/8-finale, hvor han møder den regerende verdensmester Michael Smith. Uden at imponere vandt ‘Bullyboy’ søndag 10-2 over landsmanden Steve Beaton.

Du kan danne dig det fulde overblik over resultaterne af søndagens kampe samt mandagens kampprogram og sendeplan længere nede i artiklen.


Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved World Matchplay søndag 16. juli:


World Matchplay – resultater
Søndag 16. juli
Første runde
Danny Noppert (94,73) 10-8 (88,57) Martin Schindler
Dirk van Duijvenbode (95,52) 12-10 (93,08) Kim Huybrechts
Damon Heta (94,16) 10-5 (95,53) Josh Rock
Chris Dobey (96,22) 10-8 (97,42) James Wade
Nathan Aspinall (98,60) 10-7 (96,78) Krzysztof Ratajski
Luke Humphries (101,78) 10-2 (94,30) Jose de Sousa
Brendan Dolan (95,50) 10-7 (98,98) Michael van Gerwen
Michael Smith (88,96) 10-2 (81,54) Steve Beaton


World Matchplay – kampprogram
Mandag 17. juli 
Første runde (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Dimitri Van den Bergh v Ross Smith
Ryan Searle v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Andrew Gilding
Jonny Clayton v Gabriel Clemens


Læs også:

Stort resultat: Benjamin Drue Reus vinder sæsonens sidste Pro Tour i PDC Nordic & Baltic

Gerwyn Price videre ved World Matchplay – Rob Cross ude efter første kamp

Podcast: Optakt til World Matchplay 2023


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*