De danske VM-drømme brast i Riga

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC

Benjamin Drue Reus kommer ikke til PDC’s verdensmesterskab i denne omgang.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Efter de første ni ud af sæsonens i alt 10 Pro Tour-turneringer i PDC Nordic & Baltic står det nu klart, at det bliver finske Marko Kantele og den hollandskfødte svensker Jeffrey de Graaf, der tager PDCNB’s to VM-biletter til Alexandra Palace.

Mens Marko Kantele allerede havde kvalificeret sig inden lørdagens Pro Tour, så var der fortsat spænding om andenpladsen på PDC Nordic & Baltic-ranglisten. Den spænding fik den seksdobbelte VM-deltager Jeffrey de Graaf dog sat en brat stopper for, da han gik sejrrigt gennem sæsonens niende Pro Tour i den lettiske hovedstad Riga.

Den 32-årige tidligere Tour Card-indehaver leverede da også flere VM-værdige præstationer undervejs til sin anden Pro Tour-sejr i træk. Blandt andet i sin 6-2 sejr over Vladimir Andersen i kvartfinalen, inden han med et gennemsnit på 97,67 besejrede sin direkte rival om VM-billetten Daniel Larsson 6-5. Larsson leverede ellers selv et suverænt gennemsnit på 100,34.

I finalen besejrede Jeffrey de Graaf så endnu en landsmand i skikkelse af velkendte Dennis Nilsson 6-5. Dermed blev det en kendsgerning, at det bliver den tidligere majorfinalist, der deltager ved VM til december.

På forhånd kunne blandt andre Benjamin Drue Reus og Vladimir Andersen have holdt liv i deres håb om en VM-debut, hvis de havde leveret et stort resultat i Riga. Men mens Vladimir Andersen som nævnt tabte i kvartfinalen, så røg Benjamin Drue Reus ud til hjemmebanehåbet Dmitrijs Zukovs i 1/8-finalen.

Årets sidste Pro Tour afholdes søndag fra klokken 10 dansk tid. Alle resultater kan følges på DartConnect.


PDC Nordic & Baltic Pro Tour 9 – afgørende resultater
Lørdag 16. juli

Kvartfinaler
Dennis Nilsson (91,06) 6-4 (97,17) Marko Kantele
Dmitrijs Zukovs (80,13) 6-5 (77,42) Paavo Myller
Jeffrey de Graaf (90,28) 6-2 (83,18) Vladimir Andersen
Daniel Larsson (90,00) 6-4 (90,70) Johan Engström

Semifinaler
Dennis Nilsson (85,81) 6-4 (82,23) Dmitrijs Zukovs
Jeffrey de Graaf (97,67) 6-5 (100,34) Daniel Larsson

Finale
Jeffrey de Graaf (93,98) 6-5 (92,17) Dennis Nilsson


Læs også:

10 danskere jagter succes ved sæsonens sidste PDC Nordic & Baltic-turneringer

Gerwyn Price videre ved World Matchplay – Rob Cross ude efter første kamp

World Matchplay 2023: Her er lodtrækning, kampprogram og sendeplan


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*