10 danskere jagter succes ved sæsonens sidste PDC Nordic & Baltic-turneringer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Jonas Hunold

Benjamin Drue Reus har fortsat mulighed for at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Det vil kræve en usædvanligt god weekend, men danske Benjamin Drue Reus har fortsat mulighed for at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab, når han og ni øvrige danskere fra fredag til søndag deltager ved sæsonens sidste PDC Nordic & Baltic-turneringer.

Mens der både fredag og lørdag afholdes en kvalifikationsturnering til Europa Touren, så vil sæsonens sidste Pro Tour-turneringer blive afholdt lørdag og søndag.

I skrivende stund har finske Marko Kantele allerede sikret sig den ene af de i alt to pladser ved verdensmesterskabet, mens der fortsat er spænding om andenpladsen på PDCNB-ranglisten. Den eftertragtede andenplads, der altså afføder en plads ved PDC’s verdensmesterskab, indtages forud for weekendens turneringer i den lettiske hovedstad Riga af den hollandskfødte svensker Jeffrey de Graaf. Herefter følger landsmanden Daniel Larsson på tredjepladsen, mens fjerdepladsen tilhører danske Benjamin Drue Reus.

Det bliver i den forbindelse en svær – men ikke umulig – opgave for danskeren at spille sig frem til en andenplads på ranglisten. Der gives således 1.200 point til vinderen af hver enkelt Pro Tour, mens Benjamin Drue Reus har 1025 point op til Jeffrey de Graaf.

Længere nede ad ranglisten finder man desuden Vladimir Andersen, der står noteret for 1.500 point. Den danske Tour Card-indehaver deltager også ved weekendens Pro Tour-turneringer, og har selv 1.400 point op til en VM-plads, alt imens Tom Veje Kristensen er 1.550 point efter andenpladsen fra sin foreløbige niendeplads. Sidstnævnte har dog også noget at glæde sig over, hvis blot han går en enkelt placering frem på ranglisten, eftersom alle spillere i top otte bliver tildelt en betalt deltagelse ved Q-School i 2024. Tilmeldingsgebyret til Q-School koster 450 pund svarende til godt og vel 4.000 danske kroner.


Top 32 på PDC Nordic & Baltic-ranglisten inden sæsonens sidste to Pro Tour-turneringer i Riga:

Foto: Dartistik

Foruden Benjamin Drue Reus, Vladimir Andersen og Tom Veje Kristensen så har også Bent Lambertsen, Michael Ladefoged, Mikkel Bak, Michael Seemann, Sebastian Folsach, Bjarke Gade og Christian Fog Larsen tilmeldt sig sæsonens sidste PDCNB-turneringer. Dermed vil i alt 10 danskere være blandt de ca. 90 deltagere i Riga.

Alle weekendens turneringer vil kunne følges live på DartConnect.


Program for weekendens PDCNB-turneringer:

Fredag 14. juli
Kvalifikationsturnering til Europa Tour 12 (start klokken 18:00)

Lørdag 15. juli
Pro Tour 9 (start klokken 10:00)
Kvalifikationsturnering til Europa Tour 13 (start klokken 18:00)

Søndag 16. juli
Pro Tour 10 (start klokken 10:00)

Alle weekendens turneringer vil kunne følges live på DartConnect.


Læs også:

Podcast: Optakt til World Matchplay 2023

Kæmpe overraskelse: Benjamin Drue Reus strålede i dansk sejr over Østrig ved World Cup of Darts

Efter misset matchpil: Vladimir Andersen ude af UK Open


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*