Michael Frydendahl om PDC Nordic & Baltic: ‘Vi arbejder på at genoptage vores turneringer til august’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Robert Hendel, Folkebladet

PDC Nordic & Baltic forventer at genoptage den nordisk- og baltiske ProTour til august. Det fortæller Michael Frydendahl til Dartnyheder.dk.

Som så meget andet har PDC Nordic & Baltic, der repræsenterer PDC i de nordiske og baltiske lande, været hårdt ramt af coronapandemien. Det er således godt og vel 15 måneder siden, at organisationen har afholdt deres seneste turnering, men nu kan de nordiske og baltiske spillere efterhånden begynde at se ind i en lysere fremtid. Det fortæller PDC Nordic & Baltics danske formand, Michael Frydendahl, i et interview med Dartnyheder.dk.

– Vi arbejder på at afholde mellem tre til fire turneringsweekender fordelt over august, september og oktober. Logistikken og de nøjagtige datoer kommer til at afhænge af, hvilke datoer PDC kommer til at tage i brug i forhold til Europa Touren, lyder det indledende fra Michael Frydendahl.

– Jeg forventer, at PDC lancerer datoerne for Europa Touren indenfor de kommende uger, og herefter vil vi så kunne ligge os fast på, hvilke datoer vi vil tage i brug i forhold til vores egne turneringer, uddyber han.

Danmark blandt de mulige værtsnationer

Alt afhængig af hvilke datoer PDC inddrager til Europa Touren, så vil de nordiske og baltiske spillere altså kunne se frem til mellem tre og fire turneringsweekender mellem august til oktober. Michael Frydendahl oplyser i den sammenhæng, at Danmark efter alt at dømme vil blive værtsnation for en enkelt turneringsweekend.

– Jeg kan endnu ikke med sikkerhed afsløre, hvor mange turneringer vi kommer til at afholde, men vi har gjort vores forarbejde, og er i princippet klar til at kunne afholde turneringer på Island og i Danmark, Finland og Letland, lyder det.

– Under normale omstændigheder plejer vi også, at afholde turneringer i Sverige, men eftersom coronasituationen er væsentligt mere usikker hos dem, så har vi valgt ikke at fokusere på Sverige som værtsnation i år, forklarer Frydendahl.

Mellem otte til 10 turneringer

En anden ting der kan risikere at afvige fra normalen i denne sæson er antallet af ProTour-turneringer. For selvom PDC Nordic & Baltic de seneste sæsoner, med undtagelse af 2020, har haft for vane at afholde 10 turneringer på en sæson, så afviser Frydendahl ikke, at det kan blive svært at nå at afholde lige så mange turneringer i år.

– Det kan godt være, at vi kun når at afholde otte turneringer, men det vil jeg også mene er godkendt, omstændighederne taget i betragtning, siger han.

– Vores rangliste er jo blandt andet afgørende for, hvem der kvalificerer sig til VM og World Cuppen. Derfor vil vi bestræbe os på at afholde så mange turneringer som muligt inden da, for jeg synes ikke vi kan være tjent med, at blot to turneringer kan være afgørende for, hvem der kvalificerer sig til så store turneringer, uddyber Frydendahl.

Ranglisten starter forfra

Den danske formand oplyser desuden, at PDC Nordic & Baltic-ranglisten vil blive nulstillet forud for de kommende turneringer, således at resultaterne fra de to turneringer i 2020 ikke bliver overført til denne sæson. Dermed starter de danske spillere også fra scratch i bestræbelserne på at kvalificere sig til Nordic Darts Masters, hvor de tre højst placerede danske spillere på ranglisten ellers ville være direkte kvalificeret – men også her har Michael Frydendahl et forbehold.

– Jeg kan ikke sige noget med sikkerhed endnu, da vores turneringer som bekendt kommer til at afhænge af datoerne for Europa Touren. Men som udgangspunkt vil vores rangliste fortsat være afgørende for, hvem der kvalificerer sig til Nordic Darts Masters. Jeg forbeholder mig dog muligheden for, at kvalifikationskriterierne kan blive lavet om – men vær tålmodig lidt endnu, for vi bliver meget klogere på alle detaljerne om vores turneringer indenfor de kommende uger, afslutter Michael Frydendahl.

Nordic Darts Masters er programsat til at skulle afholdes mellem den 17.-18 september, og minimum tre danskere vil være garanteret en plads i første runde, hvor de kan risikere at stå overfor stjerner som Gerwyn Price, Michael van Gerwen og Peter Wright.


Læs også:

PDC rykker Nordic Darts Masters til september og vender tilbage i 2022

Landsholdsspillerne foretrækker PDCNB – men DDU vil hellere satse på WDF

PDC bekræfter: Så mange danskere får chancen ved Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*