Syv danskere deltager i weekenden ved PDC Nordic & Baltic

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Daniel Jensen er en af de tre danskere som på søndag spiller kvalifikation om en direkte plads til PDC’s U23-VM.

Syv danskere er mellem fredag til søndag tilmeldt sæsonens syvende og ottende PDC Nordic & Baltic-events, hvor der i øvrigt afvikles tre kvalifikationsturneringer til PDC’s Europa Tour samt en enkelt kvalifikationsturnering hvor de nordiske og baltiske ungdomsspillere har mulighed for at sikre sig en plads ved PDC’s U23-VM. I sidstnævnte turnering deltager både Daniel Jensen, Nicolai Rasmussen og Marcus Holm, hvoraf Daniel Jensen og Nicolai Rasmussen på forhånd er udset som Danmarks bedste chancer for succes i ungdomsrækken.

Foruden de tre ovennævnte spillere er også Per Laursen, Søren Hedegaard, Henrik Primdal og Ivan Springborg rejst til Göteborg i håb om at notere sig for point til PDCNB-ranglisten, hvor det efterhånden ser ualmindeligt svært ud for de danske spillere at tage en af de to VM-billetter som ved sæsonafslutning bliver tildelt nummer et og to på ranglisten. Her er Per Laursen pt. noteret på en 10. plads med 625 point, hvilket betyder, at Per Laursen formentlig skal vinde minimum to ud af sæsonens sidste fire events. En mission der ikke på forhånd tegner til at blive indfiret, idet den ni-dobbelte VM-deltagers seneste turneringssejr på PDCNB-touren skal findes helt tilbage i januar 2016. De danske spillere kan med nogle gode resultater dog også forsøge at gøre sig gældende til det danske landshold ved PDC’s World Cup i 2019.

Mens alle syv danskere er tilmeldt begge PDCNB-ProTours, så er det kun Per Laursen, Henrik Primdal og Ivan Springborg som har tilmeldt sig kvalifikationsturneringerne til Europa Touren. Mens Per Laursen og Henrik Primdal er tilmeldt kvalifikationsturneringen til ET12 så er Ivan Springborg tilmeldt kvalifikationen til både ET12 og ET13.

Program:
Fredag
Kvalifikation til European Tour 11 (16:00)
Kvalifikation til European Tour 12 (19:00)

Lørdag
PDC Nordic & Baltic ProTour 7 (11:00)
Kvalifikations til European Tour 13 (18:00)

Søndag
Kvalifikation til PDC’s U23-VM (09:00)
PDC Nordic & Baltic ProTour 7 (11:00)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*