PDC bekræfter: Så mange danskere får chancen ved Nordic Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen er blandt favoritterne til at sikre sig en af de danske pladser ved Nordic Darts Masters.

Efter PDC’s Europa Tour gæstede Brøndbyhallen i København i både 2018 og 2019, kan de danske dartfans allerede nu se frem til at stifte bekendskab med verdenseliten på dansk grund igen i 2020.

Det er således formentlig de færreste der har overset, at PDC’s World Series kommer til Forum i midten af juni, hvor spillere som Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson og Rob Cross alle forventes at deltage. Derudover blev Fallon Sherrock tilbage i december annonceret som en af PDC’s otte udvalgte.

I den forbindelse har det dog været uvist, hvor mange danskere der får mulighed for at deltage ved den største dartturnering i Skandinaviens historie. I hvert fald lige indtil i dag, hvor PDC Nordic & Baltic på deres hjemmeside har bekræftet, at minimum tre danske dartspillere vil være med fra start ved turneringen. Derudover er de fire Tour Card-holdere fra PDC Nordic & Baltic allerede sikret en plads. Der er her tale om litauiske Darius Labanauskas, lettiske Madars Razma, finske Marko Kantele og svenske Daniel Larsson.

Minimum tre danske deltagere

Mens det altså er besluttet, at minimum tre af de regionale pladser går til de danske spillere, så er det endnu ikke afgjort, hvilke tre spillere det bliver.

Det vil således være de tre danske spillere, der er højst placeret på PDC Nordic & Baltic-ranglisten den 7. juni, der kvalificerer sig til turneringen. Til den tid vil der være afholdt fire ProTours i PDC Noric & Baltic-regi. To i Finland og to i Danmark.

Mulighed for fire danske deltagere

Foruden de tre sikre danske pladser, så vil der også være mulighed for at hele fire danskere kvalificerer sig. Søndag den 7. juni vil der således blive afholdt en kvalifikationsturnering for alle spillere, der er spilleberettigede i PDC Nordic & Baltic. Her vil vinderen af turneringen sikre sig den sidste kvalifikationsplads.

Selvom turneringensstrukturen ved Nordic Darts Masters endnu ikke er endegyldigt bekræftet, så er der intet der indikerer, at turneringen ikke vil blive afholdt som alle andre World Series-turneringer. Det vil sige, at turneringen i alt vil bestå af 16 spillere, hvoraf otte vil være udtaget af PDC, mens de øvrige otte altså vil repræsentere PDC Nordic & Baltic.

Selve turneringen vil sidenhen blive indledt med at alle 1/8-finaler afholdes fredag aften, hvorefter kvartfinaler, semifinaler og finale afvikles i løbet af lørdagen. Turneringen vil blive afholdt mellem den 12.-13. juni.

Det er muligt at købe billetter til Nordic Darts Masters her.

1 Comment

  1. Ærgerligt at man har sat Ticketmaster til at administrere billetsalget. Det er det mest tyvagtige firma med en meget arrogant tilgang til kommunikation med kunderne. Vi skal have refunderet billetprisen, 2000 kr. for det aflyste arrangement i juni. Ticketmaster har stjålet 1/4 af disse penge 484 kr. bl.a. den vi har betalt for collect billetterne som vi jo ikke har fået.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*