Efter finale i Sverige: Benjamin Drue Reus blander sig i toppen af PDC Nordic & Baltic-ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Benjamin Drue Reus indtager fjerdepladsen på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, efter den 24-årige landsholdsspiller søndag spillede sig i finalen på PDC Nordic & Baltics Pro Tour.

Den 24-årige landsholdsspiller, Benjamin Drue Reus, springer to placeringer frem på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, efter han søndag spillede sig i finalen ved sæsonens fjerde Pro Tour. Her tabte fynboen finalen 6-1 til svenske Daniel Larsson, der i samme ombæring spillede sig op på andenpladsen på ranglisten. Førstepladsen indtages fortsat af finske Marko Kantele, der lørdag vandt sin anden turneringssejr i 2023. Her besejrede han landsmanden Hannu Suominen i finalen.

PDC Nordic & Baltic-sæsonen består af i alt 10 Pro Tour-turneringer samt 13 kvalifikationsturneringer til Europa Touren. På Pro Tour-ranglisten vil de to bedst placerede spillere kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab. I skrivende stund indtages de placeringer altså af Marko Kantele og Daniel Larsson, mens litauiske Mindaugas Barauskas følger efter på tredjepladsen. Fjerde- og femtepladsen indtages af førnævnte Benjamin Drue Reus og en anden dansker i skikkelse af Tom Veje Kristensen.

Top 24 på PDC Nordic & Baltics Pro Tour-rangliste efter de første fire turneringer:

Foto: Dartistik

Vladimir Andersen i ny nedtur

Forud for sæsonstarten var langt de flestes bud på en potentiel dansk VM-deltager utvivlsomt Tour Card-indehaveren Vladimir Andersen. 33-årige Andersen fik dog en dårlig sæsonstart ved årets to første Pro Tour-turneringer i Slangerup, hvor han ikke fik et eneste point på kontoen.

Efter den forgangne turneringsweekend i svenske Gøteborg er Vladimir Andersen fortsat noteret for et rent nul på pointkontoen. Ved lørdagens Pro Tour tabte danskeren overraskende sin første kamp 6-2 til hjemmebanespilleren Lennart Efraimsson, inden han om søndagen røg ud i sin anden kamp til en velspillende Marko Kantele. Dermed ser det nu mere end almindeligt svært ud for Vladimir Andersen, men henblik på at sikre sig debut i Alexandra Palace.

Det er ikke kun Vladimir Andersen, der havde en overraskende dårlig weekend i Gøteborg. Også hollandskfødte Jeffrey de Graaf underpræsterede, og fik derfor kun 50 point til ranglisten. En anelse bedre gik det for den svenske profil Dennis Nilsson, men søndagens 300 point var alligevel væsentligt færre, end hvad man på forhånd kunne have forventet for weekenden.

Tidligere stortalent sikrede sig debut på Europa Touren

Weekendens tre Europa Tour-kvalifikationer endte med succes for svenske Oskar Lukasiak, lettiske Dmitrijs Zukovs og den for tiden altdominerende finne Marko Kantele.

Både Oskar Lukasiak og Dmitrijs Zukovs kan dermed se frem til at få debut på PDC’s Europa Tour. Førstnævnte var i sine ungdomsår spået en glorværdig fremtid, efter han blandt andet vandt ungdomsrækken ved World Masters som 12-årig, og senere i karrieren vandt WDF’s europamesterskab for juniorer. Det store potentiale er dog aldrig for alvor blevet forløst, men i en alder af 31 år kan Lukasiak, der som blot 12-årig lavede en 9-darter ved Denmark Open, nu altså se frem til debut på en af PDC’s helt store scener.

PDC Nordic & Baltic-sæsonen fortsætter i weekenden mellem den 14.-16. april. Her drager spillerne til Island, hvor der igen vil blive afholdt to Pro Tour-turneringer og tre kvalifikationsturneringer til Europa Touren.

Du kan her nedenfor danne dig et overblik over de afgørende resultater fra weekendens to Pro Tour-turneringer. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.


PDC Nordic & Baltic Pro Tour 3 – afgørende resultater
Lørdag 11. marts

Kvartfinaler
Marko Kantele (85,53) 6-1 (80,50) Anton Östlund
Andreas Harrysson (96,73) 6-3 (92,28) Johan Engström
Jon Kirkeby (79,16) 6-5 (81,58) Oskar Lukasiak
Hannu Suominen (74,73) 6-3 (66,46) Roland Lenngren

Semifinaler
Marko Kantele (88,00) 6-5 (89,02) Andreas Harrysson
Hannu Suominen (74,94) 6-2 (68,05) Jon Kirkeby

Finale
Marko Kantele (88,12) 6-4 (86,06) Hannu Suominen


PDC Nordic & Baltic Pro Tour 4 – afgørende resultater
Søndag 12. marts

Kvartfinaler
Daniel Larsson (100,13) 6-1 (95,36) Marko Kantele
Dennis Nilsson (82,35) 6-4 (82,08) Jon Kirkeby
Benjamin Drue Reus (79,12) 6-2 (79,35) Vegar Elvevoll
Vitor Charrua (66,75) 6-5 (75,15) Tom Veje Kristensen

Semifinaler
Daniel Larsson (74,70) 6-4 (76,94) Dennis Nilsson
Benjamin Drue Reus (77,15) 6-2 (71,46) Vitor Charrua

Finale
Daniel Larsson (84,48) 6-1 (77,71) Benjamin Drue Reus


Læs også:

Ross Smith og Dirk van Duijvenbode sejrede ved weekendens Players Championship-turneringer

PDC lancerer store forandringer ved World Cup of Darts

Benjamin Drue Reus bekræfter: Skifter til Fluen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*