Tom Veje Kristensen i finalen på PDC Nordic & Baltic-touren – Marko Kantele topper ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Brian Odsgaard/PDC Nordic & Baltic

Tom Veje Kristensen tabte finalen ved sæsonens anden Pro Tour i PDC Nordic & Baltic. Efter weekendens resultater er Aros-profilen placeret som nummer tre på Pro Tour-ranglisten.

Det var på forhånd forventet af Tour Card-indehaveren Vladimir Andersen skulle være det bedste danske bud på et topresultat ved weekendens Pro Tour-turneringer i PDC Nordic & Baltic.

Et for sent fremmøde til lørdagens turnering og en tidlig exit i første kamp om søndagen betyder dog, at Vladimir Andersen er noteret for et rundt nul efter sæsonens første turneringsweekend i Slangerup. Dermed har den tidligere danmarksmester fået en katastrofal start i jagten på en top-to placering på PDC Nordic & Baltic-ranglisten der sikrer adgang til PDC’s verdensmesterskab. Efter weekendens to turneringer er der dog fortsat otte turneringer tilbage i 2023.

Mens Vladimir Andersen altså ikke fik den ønskede start på 2023-sæsonen i PDC Nordic & Baltic, så var der andre danskere der kom godt fra land. Særligt Aros-profilen Tom Veje Kristensen leverede en imponerende sæsonstart, da han først spillede sig i kvartfinalen om lørdagen og efterfølgende hele vejen i finalen om søndagen.

I søndagens finale var Tom Veje Kristensen desværre langt fra det niveau, han havde leveret gennem flere af weekendens øvrige kampe. I en tilsyneladende nervøs affære sluttede østjyden således med et finalegennemsnit på bare 72,26, og tabte til sidst med cifrene 6-5 til litauiske Mindaugas Barauskas, der ved samme lejlighed sikrede sig sin første turneringssejr på PDC Nordic & Baltics Pro Tour i karrieren.

Besejrede tredobbelt VM-deltager 

Tidligere på dagen havde Tom Veje Kristensen leveret flere imponerende sejre. Særligt 6-4 sejren i første kamp mod den svenske topspiller Dennis Nilsson var bemærkelsesværdig, og Tom Veje Kristensen måtte da også hive et stærkt gennemsnit på 88,03 op af hatten for at besejre den tredobbelte VM-deltager. Ved lørdagens Pro Tour noterede Tom Veje Kristensen sig i øvrigt for karrierens højeste dokumenterede gennemsnit nogensinde, da han i en 6-5 sejr over landsmanden Andreas Toft Jørgensen snittede 89,80.

Efter weekendens resultater indtager Tom Veje Kristensen tredjepladsen på PDC Nordic & Baltic-ranglisten. Listen toppes af lørdagens vinder Marko Kantele alt imens Mindaugas Barauskas et placeret som nummer to. Fjerdepladsen indehaves af den tidligere Tour Card-indehaver Jeffrey de Graaf, der fra indeværende sæson repræsenterer Sverige fremfor Holland. På femtepladsen finder man den tilbagevendte nordmand Cor Dekker, alt imens landsholdsspilleren Benjamin Drue Reus er den næstbedst placerede dansker på sjettepladsen.

Næste turneringsweekend i PDC Nordic & Baltic bliver i Sverige mellem den 10.-12. marts.


Top 16 på PDC Nordic & Baltic-ranglisten efter sæsonens to første af i alt 10 turneringer:

Foto: Jetze Jan Idsardi

PDC Nordic & Baltic Pro Tour 1 – afgørende resultater
Lørdag 18. februar

Kvartfinaler
Paavo Myller (82,67) 6-4 (86,39) Daniel Larsson
Jeffrey de Graaf (86,34) 6-5 (83,57) Benjamin Drue Reus
Marko Kantele (85,10) 6-3 (82,10) Oskar Lukasiak
Cor Dekker (81,36) 6-3 (74,63) Tom Veje Kristensen

Semifinaler
Jeffrey de Graaf (85,96) 6-1 (76,98) Paavo Myller
Marko Kantele (87,57) 6-2 (88,72) Cor Dekker

Finale
Marko Kantele (93,33) 6-1 (85,37) Jeffrey de Graaf


PDC Nordic & Baltic Pro Tour 2 – afgørende resultater
Søndag 19. februar

Kvartfinaler
Tom Veje Kristensen (81,69) 6-3 (76,66) Tonni Sørensen
Benjamin Drue Reus (89,25) 6-1 (82,75) Bent Lambertsen
Mindaugas Barauskas (84,46) 6-4 (84,99) Oskar Lukasiak
Cor Dekker (83,83) 6-4 (81,47) Daniel Larsson

Semifinaler
Tom Veje Kristensen (84,82) 6-3 (80,15) Benjamin Drue Reus
Mindaugas Barauskas (77,29) 6-2 (74,22) Cor Dekker

Finale
Mindaugas Barauskas (79,07) 6-5 (72,26) Tom Veje Kristensen


Læs også:

Katastrofe for Vladimir Andersen: For sent til registrering – misser sæsonens første Pro Tour i PDC Nordic & Baltic

Nordic Cup (Dag 2): Tom Veje Kristensen imponerede, mens Danmark kom ned på jorden i holdkampen

Verdensstjerner kommer til Danmark – dansk dartklub står bag arrangementet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*