Reus viser opadgående formkurve forud for World Cup på hjemmebane

Tekst: J.P.

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Benjamin Drue Reus sætter ord på sin deltagelse ved Modus Super Series og forventningerne til WDF’s World Cup i Esbjerg.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Et engelsk eventyr, overbevisende superliga-resultater og tæt på en live-streamet ni-darter er et godt udgangspunkt for Benjamin Drue Reus før ugens store turnering i Esbjerg med deltagelse fra 49 nationer.

Benjamin Drue Reus hviler da heller ikke på sine dart-flights for tiden. Fynboen havde for nyligt nogle interessante dage i Modus Super Series, hvor han var tæt på en ni-darter. I den forgangne weekend leverede han overbevisende dart i Dansk Dart Superliga i Slangerup, hvor han vandt syv af otte kampe og ligger i spidsen efter to af de fire indledende runder, og om mindre end tre uger venter Price, Cross og Chisnall i K. B. Hallen.En kamp ad gangen

Aktuelt i denne uge – og forhåbentlig weekend med – er den 24-årige fynbo i aktion ved WDF World Cup i Esbjerg, hvor han både optræder i holdkamp, double og single. I sidstnævnte disciplin venter hele otte kampe, hvis danskeren skal til tops.

– I single tager jeg bare en kamp ad gangen og vil være tilfreds med hver sejr, jeg får. Af profiler kender jeg kun Andy Baetens (nummer et på WDCs verdensrangliste, red.). Hvis vi som hold kan blive top 25, er det fint, mener Reus, der har Simon Bak, Tom Veje Kristensen og Andreas Toft Jørgensen som holdkammerater, mens sidstnævnte også er Reus’ makker i par-turneringen.

I Esbjerg venter i modsætning til weekenden i Slangerup ‘den store scene’, hvad angår publikum og larm fra salen.

– Jeg har ikke prøvet noget, der er så stort før, men som junior lærte jeg til diverse stævner at spille dart med et levende, højlydt publikum i salen, så det kan jeg godt se bort fra.Fører superliga efter to runder

I søndags 24. september optrådte han i anden runde af de fire indledende omgange i Dansk Dart Superliga, hvor det blev til syv sejre i otte kampe med blot et enkelt nederlag til Brian Løkken.

Efter ni sejre ud af ni mulige i første runde ligger Reus aktuelt først i superligaen, og formen er opadgående.

– Jeg kender efterhånden det lange format fra PDC Nordic & Baltic med flere og længere kampe efter hinanden, så jeg er vant til at holde koncentrationen i længere tid. Men intet er jo afgjort, og mon ikke de erfarne spillere nok skal være klar til at slå til i finalerunden, forudser han.

Engelsk eventyr var ‘vildt fedt’

For få uger tilbage optrådte han i turneringen Modus Super Series i England. Over fem dage og et intenst program fik han værdifulde erfaringer og var tæt på at præstere en ni-pilslukning i den streamede event:

– Det var vildt fedt at komme så tæt på perfektionen. Jeg var helt rolig i det, så også den niende pil blev kastet naturligt. Det var først bagefter ved pil 10-12, at nerverne ramte, erindrer han.

Men trods de irriterende to millimeter på den forkerte side af doublen hentede han fine oplevelser både sportsligt, socialt og i turneringens format.

– Det var anderledes at skulle være på i fem dage, når jeg kun var vant til et par dage i træk herhjemme. Pludselig at skulle levere mit A-game hele tiden uden at kunne slappe af var en nyttig lektie. Men jeg tog det helt roligt og ville bare blive treer i puljen, og det lykkedes.

Også på netværkssiden var der udbytte.

– Jeg kendte jo Rhys Griffin og Conor Henegan fra juniordagene, ligesom jeg havde mødt Anton og Mindaugas før. De er meget nede på jorden og nogle fine fyre, så det var en rigtig god oplevelse, konkluderer den formstærke herre.

Benjamin Drue Reus spiller sine første kampe ved WDF’s World Cup i Esbjerg tirsdag den 26. september. Kampene kan følges live på DartConnect.


Læs også:

Benjamin Drue Reus misser 9-darter, men er videre til finaledagen ved Modus Super Series

Efter utrolig finale: Dave Chisnall vandt Hungarian Darts Trophy

Brian Løkken spillede sig i finalen ved Finnish Masters


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*