Nordic Cup (Dag 2): Tom Veje Kristensen imponerede, mens Danmark kom ned på jorden i holdkampen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Godartspro.com

Der var panderynker hos den danske herrelandstræner, Søren Byø, da det danske landshold havde svært ved at finde melodien i holdkampen ved de nordiske mesterskaber i Sverige.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Der var i den grad både op- og nedture for det danske herre- og damelandshold, da der fredag blev taget hul på andendagen ved de nordiske mesterskaber i Malmø i Sverige.

Fredagens kampprogram blev indledt med kvartfinalekampene i singlerækken, hvor Tom Veje Kristensen og Michelle Merlit var de eneste tilbageværende danskere i henholdsvis herre- og damerækken.

I den sammenhæng måtte 29-årige Michelle Merlit tage til takke med et nederlag på 4-0 til den stærke finne Kirsi Viinikainen, der efterfølgende også vandt sin semifinale, og derfor er klar til lørdagens finale, hvor hun møder svenske Vicky Pruim.

I herrerækken var der væsentligt mere at juble over for den danske delegation, da landsholdsdebutanten Tom Veje Kristensen leverede en stærk præstation i sin kvartfinale. Østjyden var ellers på forhånd undertippet mod finske Paavo Myller, men efter en velspillet kamp lykkedes det danskeren at vinde opgøret 4-3. Tom Veje Kristensen krydrede sejren med en 116-lukning i kampens sidste og afgørende leg, og endte med et solidt gennemsnit på 80,97, efter at have lukket sine legs i 17, 18, 20 og 18 dart.

Dermed var Tom Veje Kristensen videre til semifinalerne. Her tabte Aros-spilleren dog 4-0 til en særdeles velspillende Ricky Nauman. Svenskeren vandt kampen med et gennemsnit på intet mindre end 103,66.

Tom Veje Kristensen i aktion mod Sveriges Ricky Nauman. Foto: Godartspro

Til trods for nederlaget kan Tom Veje Kristensen dog se tilbage på et fornemt resultat, hvilket også markerede Danmarks tredje medalje ved årets Nordic Cup, efter at Per Laursen og Andreas Toft Jørgensen torsdag spillede sig i finalen i doublerækken, alt imens Merete Kjær og Janni Larsen spillede sig i semifinalen i damernes doublerække.

Nedtur i holdkampen

Efter singlerækkernes semifinaler blev der taget hul på holdkampsdisciplinen. Mens Danmarks A-hold var udgjort af Per Laursen, Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak og Benjamin Drue Reus, så dannede Tom Veje Kristensen, Brian Løkken, Nicolai Olsen og Mogens Christensen kvartetten på B-holdet, samtidig med at Berit Schouw, Merte Kjær, Janni Larsen og Michelle Merlit var samlet på damelandsholdet.

Det danske A-landshold i opvarmning ved Nordic Cup. Foto: Godartspro.com

For herrernes vedkommende var der i den sammenhæng ikke meget at juble over. A-holdet lagde således ud med et særdeles skuffende nederlag på 9-4 til det islandske B-landshold, hvorefter danskerne tabte 9-7 til Sveriges A-landshold. Dermed kom Laursen, Jørgensen, Bak og Reus ikke videre fra gruppespillet.

En anelse bedre gik det for det danske B-landshold, der først noterede sig for en velspillet 9-3 sejr over Finland A, men herefter tabte med samme cifre til Sveriges B-landshold. Dermed gik Danmark B videre som to’er i gruppen, men tabte dog kvartfinalen 9-4 til det svenske A-landshold. Dermed kom der ikke mange point på kontoen i holddisciplinen, hvor det svenske A-landshold i finalen møder Finland B.

For damelandsholdets vedkommende lykkedes det at spille sig i semifinalen efter sejre på 9-8 og 9-1 over henholdsvis Finland og Færøerne. Blandt de sidste fire nationer tabte danskerne dog 9-6 til Norge, og det bliver derfor Norge og Sverige der mødes i lørdagens finale.

Nordic Cup fortsætter lørdag klokken 11, hvor finalerne i de respektive rækker skal afgøres. Eneste danske repræsentant på finaledagen er Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen, der i doublefinalen møder Finlands Teemu Harju og Jani Elkoji. Alle lørdagens finalekampe vil kunne streames live på det svenske dartforbunds YouTube-kanal. Herudover kan alle kampe og foreløbige resultater ved Nordic Cup kan ses på DartConnect.


Program for Nordic Cup 2022:
Lørdag 28. maj
11.00-13.00
Dame doublefinale (på streamingbanen)
Herre doublefinale (på streamingbanen)

14.00-19:00
Dame singlefinale (på streamingbanen)
Herre singlefinale (på streamingbanen)
Dame holdkampfinale (på streamingbanen)
Herre holdkampfinale (på streamingbanen)


Læs også:

Nordic Cup (Dag 1): Dansk herredouble i finalen og bronze til damelandsholdet

Oversigt: Sådan følger du det danske landshold ved Nordic Cup i Malmø

Oversigt: Her er alle landsholdstrupperne ved Nordic Cup

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*