Nordic Cup (Dag 1): Dansk herredouble i finalen og bronze til damelandsholdet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen er i finalen i doublerækken ved de nordiske mesterskaber.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen er i finalen ved de nordiske mesterskaber i doublerækken. Det står klart, efter der torsdag blev taget hul på den første udgave af turneringen siden 2018. Nordic Cup, som turneringen også kaldes, afholdes ellers som udgangspunkt hvert andet år, men blev i 2020 og 2021 aflyst som konsekvens af Covid-19.

Også det danske damelandshold kan glæde sig over en medalje efter førstedagen ved de nordiske mesterskaber. Janni Larsen og Merete Kjær spillede sig således i semifinalen i damerækken, hvor de imidlertid tabte 4-2 til svenske Anna Forsmark og Maud Jansson.

Finalen i herrernes doublerække spilles på lørdag. Her møder 27-årige Andreas Toft Jørgensen og 56-årige Per Laursen et finsk par bestående af Teemu Harju og Jani Elkoji. Baseret på torsdagens resultater vil det danske makkerpar blive betragtet som forhåndsfavoritter inden finalen. Således er Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen noteret for gennemsnit på henholdsvis 79,84 og 77,42 efter førstedagen ved Nordic Cup, mens Jani Elkoji og Teemu Harju har snittet 75,06 og 73,35.

Finalerne i både single-, double- og holdkampsdisciplinerne spilles på lørdag umiddelbart efter damefinalen, der skydes i gang klokken 11. Finalerne vil kunne ses live på det svenske dartforbunds YouTube-kanal.

Benjamin Drue Reus og Simon Bak glippede semifinalen

Foruden Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen, så var Danmark også repræsenteret med tre øvrige doublepar på Nordic Cups åbningsdag. Her lykkedes det alle fire doublepar at spille sig videre fra det indledende gruppespil, inden Mogens Christensen og Tom Veje Kristensen tabte 4-2 til islandske Björn Steinar Brynjólfsson og Pétur Rúðrik Guðmundsson i første knockout-kamp. Også Nicolai Olsen og Brian Løkken måtte tage til takke med et nederlag i 1/8-finalerne, da makkerparret røg ud med et nederlag på 4-1 til færøske Uni Árting og Jan McIntosh.

Nordic-Cup-11.jpg
Det danske landshold ved Nordic Cup 2022. Foto: Svenska Dartförbundet

Bedre gik det for Benjamin Drue Reus og Simon Bak, der efter to velspillede sejre i det indledende gruppespil leverede endnu en fornem præstation i 1/8-finalen, hvor de med et gennemsnit på 85 besejrede finske Jonas Masalin og Uki Takkinen 4-0. Dermed lignede den unge danske doublekonstellation et godt bud på en semifinaledeltager, forud for kvartfinaleopgøret mod et andet finsk mandskab bestående af Jani Elkoji og Teemu Harju. Reus og Bak kom da også planmæssigt foran 2-1, men herefter satte finnerne pres på danskerne med legs vundet i 13 og 16 dart, inden de til sidst afgjorde kampen med en 20-darter. Jani Elkoji og Teemu Harji spillede sig sidenhen i finalen, hvor de som nævnt møder Andreas Toft Jørgensen og Per Laursen.

På damelandsholdet var det kun Janni Larsen og Merete Kjær der spillede sig videre fra gruppespillet. Det andet danske doublehold bestående af Berit Schouw og Michelle Merlit tabte således begge deres gruppekampe, og kom derfor ikke videre til knald-eller-fald kampene.

Tom Veje Kristensen og Michelle Merlit i kvartfinalerne i singlerækken

Mens det i særlig høj grad var doubledisciplinen der fyldte programmet på Nordic Cups åbningsdag, så blev der også taget hul på singlerækken, hvor der blev spillet knockout-kampe fra start.

I den forbindelse er Tom Veje Kristensen og Michelle Merlit de eneste danskere, der er videre til kvartfinalerne i henholdsvis herre- og damerækken. Kvartfinalerne i singlerækkerne vil blive spilles klokken fredag klokken ni.

Mens Tom Veje Kristensen lagde ud med en udramatisk 4-0 sejr over islandske Björn Steinar Brynjólfsson, så var der væsentligt mere spænding i den efterfølgende kamp, hvor danskeren med et flot gennemsnit på 81,83 besejrede svenske Roland Lenngren 4-3 i 1/16-finalerne. I tredje runde lykkedes det så østjyden af besejre finske Teemu Harji 4-2, efter Harji ellers var kommet foran 0-2. Tom Veje Kristensen vandt de efterfølgende fire legs i 21, 18, 14 og 20 dart, og sluttede med et gennemsnit på 78,13. Aros-spilleren kan nu se frem til et opgør mod den velspillende finske profil Paavo Myller i kvartfinalen.

I damerækken var det som nævnt Michelle Merlit der tegnede sig for Danmarks bedste resultat. Landsholdsdebutanten viste i den sammenhæng fine takter, da hun i sit indledende opgør besejrede færøske Jóna Miðalberg 4-0, inden hun i 1/8-finalen sendte norske Ramona Mostad Eriksen ud af turneringen med slutcifrene 4-1. Michelle Merlit noterede sig i den sammenhæng for solide gennemsnit på 58,37 og 65,08. I kvartfinalen vil 29-årige Merlit skulle forsøge at overkomme finske Kirsi Viinikainen, der selv leverede et fornemt gennemsnit på 71,11 i sin 1/8-finale.

Nordic Cup fortsætter fredag klokken ni, hvor kvartfinaler og semifinaler skal afgøres i singlerækkerne. Herefter vil der blive taget hul på holdkampene. Alle kampe og foreløbige resultater ved Nordic Cup kan ses på DartConnect.


Kvartfinaler i singlerækken ved Nordic Cup 2022
Herrer
Ricky Nauman (Sverige) vs. Kent Sivertsen (Norge)
Paavo Myller (Finland) vs. Tom Veje Kristensen (Danmark)
Edwin Torbjörnsson (Sverige) vs. Jani Elijoki (Finland)
Jani Keskinerkaus (Finland) vs. Jan McIntosh (Færøerne)

Damer
Vicky Prium (Sverige) vs. Kaisu Rekinen (Finland)
Maud Jansson (Sverige) vs. Sari Nikula (Finland)
Michelle Merlit (Danmark) vs. Kirsi Viinikainen (Finland)
Lottanoora Heinäharju (Finland) vs. Anna Forsmark (Sverige)


Læs også:

Oversigt: Sådan følger du det danske landshold ved Nordic Cup i Malmø

Oversigt: Her er alle landsholdstrupperne ved Nordic Cup

PDC bekræfter: Her er det danske landshold ved World Cup of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*