Daniel Larsson videre til 2. runde i Dutch Darts Championship

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Svenskeren fik en fin start på weekenden med en sejr over Mario Vandenbogaerde – i næste runde venter endnu en svær opgave i form af 10. seedede Nathan Aspinall.

Vi er over halvvejs i årets European Tour-sæson, og i denne weekend lægger IJssenhallen i Zwolle rammen omkring den 8. turnering i rækken, Dutch Darts Championship. Jonny Clayton meddelte forud for turneringsstart at han ikke havde i sinde at deltage, og weekenden byder også på et fravær af Luke Humphries, som ellers har vundet de to seneste Europa Tour-turneringer. Derudover glimrer Jim Williams også med sit fravær – og det er et ufrivilligt et af slagsen, da han missede sit fly til Holland, og Ritchie Edhouse er derfor automatisk videre til 2. runde.

Ryan Meikle sørgede med høje lukninger på både 164 og 126 for nogle af højdepunkterne i eftermiddagens kampe, og det udmøntede sig da også i en sikker sejr på 6-1 over Andy Boulton. Både Boris Krcmar og Andrew Gilding var velspillende med snit på lige under 100 i deres sejre over henholdsvis Steve Lennon og Wesley Plaisier, men højdepunktet denne eftermiddag set med skandinaviske øjne var dog vores svenske ven Daniel Larsson, som med et fornuftigt gennemsnit på 88,18 tromlede henover Mario Vandenbogaerde og vandt med de overbevisende cifre 6-1. Scott Waites og Ross Smith er begge uden at imponere synderligt ligeledes videre til lørdagens kampe, mens fredag eftermiddag blev rundet af med en sikker sejr på 6-1 til hjemmebanefavoritten Jelle Klaasen over det unge polske stjerneskud Sebastian Bialecki.

Med hele syv hollændere i aktion om aftenen blev der skruet en tak op for lydniveauet, men det havde ikke den store effekt i det første opgør, hvor Niels Zonneveld på trods af et pænt snit på mere end 97 måtte se sig slået i afgørende leg af Mickey Mansell. Det var heller ikke ligefrem fordi publikum fik ansporet Jermaine Wattimena til store præstationer, men med et snit der trods alt fik sneget sig op på den gode side af 85 efter en 13-darter i sidste leg, slap han alligevel uden de store problemer af sted med en sejr på 6-3 over tyske René Eidams.

Simon Whitlock var – hvis ikke en større, så i hvert fald en lige så stor publikumsfavorit som de hollandske spillere, og han kvitterede med at finde det flotte spil frem, især i starten af opgøret mod Jamie Hughes. Det klingede lidt af i anden halvdel af kampen, og snittet røg lige under de 100, men det var en overbevisende præstation af australieren i sejren på 6-3. Mervyn King havde inden da gjort det af med Stefan Bellmont, og efter at Callan Rydz fik humpet sig over stregen mod Martijn Kleermaker i en af de mindre nævneværdige kampe, var det tid til to rene hollænder-opgør i træk.

Arjan Kontermans scenedebut blev ikke helt så mindeværdig som han sikkert havde håbet, idet formstærke Danny Noppert gjorde kort proces med en sejr på 6-0. Unge Danny Jansen har taget PDC med storm efter han vandt sit tour card ved Q School tidligere på året, og han var uden tvivl også den spiller med den største fanklub på lægterne i arenaen – og selvom det længe var Vincent van der Voort der var i teten og missede to matchpile for 6-4, lykkedes det alligevel på en eller anden måde Danny Jansen at få hevet sejren hjem i afgørende leg.

Første runde blev rundet af (pun intended) med Dave Chisnall mod turneringens anden PDC Nordic & Baltic-repræsentant, Madars Razma. På trods af jævnbyrdighed i den indledende fase af kampen, havde englænderen et ekstra gear at hive frem, da han fra 3-2 snuppede de sidste tre legs i henholdsvis 11, 12 og 14 pile. Dermed må vi nøjes med en enkelt PDCNB-profil i næste runde, mens det bliver Dave Chisnall der får æren af at møde José de Sousa.

Resultater fra 1. runde af Dutch Darts Championship:

Eftermiddagssession

Boris Krcmar (99,02) 6-5 (97,70) Steve Lennon
Andy Boulton (92,80) 1-6 (96,86) Ryan Meikle
Connor Scutt (80,60) 4-6 (83,56) Scott Waites
Kevin Burness (84,00) 1-6 (88,59) Ross Smith
Andrew Gilding (99,33) 6-4 (95,17) Wesley Plaisier
Daniel Larsson (88,18) 6-1 (85,70) Mario Vandenbogaerde
Sebastian Bialecki (82,50) 1-6 (88,57) Jelle Klaasen

Aftensession

Mickey Mansell (94,55) 6-5 (97,69) Niels Zonneveld
Jermaine Wattimena (85,91) 6-3 (80,26) René Eidams
Stefan Bellmont (84,02) 4-6 (86,46) Mervyn King
Simon Whitlock (99,52) 6-3 (92,95) Jamie Hughes
Martijn Kleermaker (78,08) 3-6 (85,22) Callan Rydz
Danny Noppert (96,97) 6-0 (92,70) Arjan Konterman
Danny Jansen (86,63) 6-5 (89,83) Vincent van der Voort
Dave Chisnall (97,01) 6-2 (91,55) Madars Razma


Læs også:

Luke Humphries satte en stopper for Michael van Gerwens sejrsstime og vandt Czech Darts Open

Efter ydmygelse af Michael van Gerwen: Luke Humphries vandt German Darts Grand Prix

Efter afbud ved European Darts Open: James Wade blev kørt på hospitalet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*