Storspil af Chisnall og Smith – Daniel Larsson også videre til 3. runde af Dutch Darts Championship

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC/Lawrence Lustig

De seedede spillere faldt på stribe i lørdagens kampe, hvor specielt Dave Chisnall og Michael Smith imponerede med flotte præstationer, og Michael van Gerwen fik skovlen under rivalen Jelle Klaasen.

Sædvanen tro byder Europa Tour-lørdagen på de seedede spilleres ankomst, og selvom Jonny Clayton og Luke Humphries ikke er her, er der masser af kvalitet blandt de øvrige 16 spillere fra Pro Tour-ranglistens 18 øverste pladser. Dette kom til udtryk allerede i eftermiddagens første kamp, hvor Krzysztof Ratajski og Andrew Gilding bød hinanden op til dans – og det var useedede ‘Goldfinger’ der stjal opmærksomheden med en 170-lukning og en sejr på 6-4.

Der var nok ikke mange der havde regnet med at det skulle være Damon Heta, som stod for det første snit under 90 denne lørdag, men udover en fabelagtig lukning på 129 via T19, D18, D18, var der ikke meget der lykkedes for australieren. Det er naturligvis mindre vigtigt, når han alligevel kunne hive en sejr på 6-3 hjem over Scott Waites. Efterfølgende så det længe ud til at Dimitri Van den Bergh skulle stå for weekendens første snit over 100, men ved en føring på 5-3 over Boris Krcmar gik det helt galt for belgieren, som tabte de sidste tre legs i træk, og med en sejr på 6-5 kunne Boris Krcmar til gengæld fejre at han for første gang er videre til finaledagen ved et Europa Tour-event.

Efter at have slået Mario Vandenbogaerde ud i gårsdagens første runde, stod Daniel Larsson overfor endnu en svær modstander i dag, men efter især flot spil på doublerne (6 ud af 13 forsøg), kunne svenskeren endnu engang lade sig hylde som vinder efter en sejr på 6-4, hvilket udløser et opgør mod Simon Whitlock i morgen (udover de £3.000 han nu er sikret) som præmie. Eftermiddagens højdepunkt var dog uden tvivl kampen mellem Martin Schindler og Danny Noppert, som havde hver deres sæt højlydte fans bag sig hele vejen igennem. De kvitterede begge med at holde snittet over 100 fra start til (næsten) slut, og efter 10 legs som alle gik med udlægget, skulle der et 11. og afgørende leg til – her var det Noppert som havde fordelen, og selvom den endte i 18 pile var det nok til at sikre sejren inden Schindler selv nåede at få en matchpil.

José de Sousa kunne ikke stille meget op mod en storspillende Dave Chisnall, som med et snit på knap 106 i eftermiddagens sidste kamp sikrede sig en sejr på 6-3 og videre adgang i turneringen, ligesom Ryan Searle og Callan Rydz også er at finde blandt de sidste 16 spillere.

Eftermiddagssessionen var hård ved de seedede spillere, hvor kun to formåede at klare sig videre, og det så ikke ud til at den statistik skulle forbedre sig synderligt, da Ryan Meikle i aftenens første kamp nærmest rundbarberede Rob Cross med sin sejr på 6-2 og et tilhørende snit der nærmede sig 101 – og lige bagefter måtte Joe Cullen på trods af en føring på 5-3 også give fortabt mod Simon Whitlock, der fortsatte sit pæne niveau fra i går.

Til stor glæde for et hoppende og dansende hjemmepublikum fik manden med PDC’s bedste walk-on (ikke nødvendigvis holdningen på hele dartnyheder.dk-redaktionen, red.) dog rettet skuden en smule op, og selvom en 20-darter i sidste leg fik skåret lidt af snittet så det røg ned under 100, var Dirk van Duijvenbodes sejr på 6-4 over Mickey Mansell ganske fortjent. Peter Wright fik også gjort det af med Jermaine Wattimena, inden det var tid til et møde mellem to spillere, som bestemt ikke er bedste venner.

Selvom Jelle Klaasen bed pænt fra sig med et snit på 98 og en 170-lukning, var Michael van Gerwen ikke ligefrem i gavehumør, og med et snit der i starten af kampen holdt sig langt over 110, trynede han sin landsmand med en sejr på 6-2. I en uskøn kamp, som kunne være gået begge veje, måtte også førsteseedede Gerwyn Price tage hjem uden sejr, da Mervyn King snuppede sejren på 6-5.

Arenaen nærmede sig kogepunktet endnu engang, da spilleren med både det bedste hår og den største fanklub blandt tilskuerne (ikke til diskussion, red.), Danny Jansen, tog imod Michael Smith, og selvom sidstnævnte gennem hele kampen holdt et snit på 10+ point højere end sin modstander, fulgte den unge hollænder alligevel med og holdt sit udlæg hver gang – lige indtil 10. leg, hvor Smith fyrede en 12-darter af for sejren og et snit på 105,79. Aftenen blev lukket af med to spillere som begge var i aktion for første gang denne weekend, nemlig Chris Dobey og Ritchie Edhouse, og der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet, da Dobey uddelte en regulær afklapsning på 6-1.

Resultater fra 2. runde af Dutch Darts Championship:

Eftermiddagssession

Krzysztof Ratajski (97,23) 4-6 (98,27) Andrew Gilding
Ryan Searle (94,23) 6-3 (90,20) Ross Smith
Damon Heta (85,47) 6-3 (89,94) Scott Waites
Dimitri Van den Bergh (95,39) 5-6 (97,25) Boris Krcmar
Nathan Aspinall (90,08) 4-6 (91,08) Daniel Larsson
Brendan Dolan (85,37) 1-6 (90,39) Callan Rydz
Martin Schindler (100,48) 5-6 (98,16) Danny Noppert
José de Sousa (95,78) 3-6 (105,89) Dave Chisnall

Aftensession

Rob Cross (98,61) 2-6 (100,75) Ryan Meikle
Joe Cullen (92,81) 5-6 (97,55) Simon Whitlock
Dirk van Duijvenbode (97,14) 6-4 (92,70) Mickey Mansell
Peter Wright (92,77) 6-3 (86,34) Jermaine Wattimena
Michael van Gerwen (104,67) 6-1 (98,05) Jelle Klaasen
Gerwyn Price (89,79) 5-6 (91,69) Mervyn King
Michael Smith (105,79) 6-4 (93,44) Danny Jansen
Chris Dobey (97,77) 6-1 (88,92) Ritchie Edhouse


Læs også:

Daniel Larsson videre til 2. runde i Dutch Darts Championship

Luke Humphries satte en stopper for Michael van Gerwens sejrsstime og vandt Czech Darts Open

Efter ydmygelse af Michael van Gerwen: Luke Humphries vandt German Darts Grand Prix

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*