Top 5: De største favoritter i herrerækken ved Lido Viking Masters 2023

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Den danske ranglistes nummer et, Brian Løkken, er blandt de største favoritter forud for Lido Viking Masters nu på søndag.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Søndag den 21. maj afholdes ranglisteturneringen Lido Viking Masters i Bankagerhallen i Horsens. Her har flere af Danmarks største profiler tilmeldt sig herrernes A-række, og i den forbindelse forsøger Dartnyheder.dk i denne artikel at udpege de fem største favoritter ved turneringen.

Turneringen begynder søndag klokken 11, og kan følges live på DartConnect.


Top 5: De største favoritter ved Lido Viking Masters 2023:

5) Jon Hegaard Kirkeby, Potten

Jon Hegaard Kirkeby står her i venteposition ved Søgaard Denmark Open & Masters 2023. Foto: Dansk Dart Union/Martin Hawkins.

Få spillere har gennem de seneste 18 måneder vist en mere imponerende fremgang end Potten Dartklubs 37-årige Jon Hegaard Kirkeby. Og selvom han fortsat har sit første store resultat til gode ved en national ranglisteturnering, så er der ikke nogen tvivl om, at Kirkeby tilhører eliten i dansk dart netop nu.

Den tidligere Jyden-spiller har eksempelvis imponeret ved at vinde 26 ud af sine 32 kampe i 1. division i 2023, alt imens han står noteret for et samlet gennemsnit på solide 79,25 efter 30 kampe på PDC Nordic & Baltic-touren. Her har han blandt andet imponeret med en semifinale på PDCNB’s Pro Tour tilbage i marts måned.

4) Andreas Toft Jørgensen, Aabenraa

Foto: Modus

Selvom 2023 endnu ikke har udviklet sig til den sæson, som 28-årige Andreas Toft Jørgensen på forhånd ville have håbet på, så har han alligevel vist et stabilt højt niveau, der foruden et sæsongennemsnit på 80,37 på PDC Nordic & Baltic-touren også er kommet til udtryk ved en samlet femteplads på Søren Søgaard-ranglisten.

Gennem en længere periode har Aabenraas landsholdsspiller kæmpet med vedvarende migrænelignende symptomer, hvilket unægtelig har været en hæmsko for den tidligere World Cup of Darts-deltager. I lørdags viste Andreas Toft Jørgensen dog et højt niveau i Danmarks bedste dartrække, da han med et gennemsnit på bare 18,22 pile per vundet leg vandt seks kampe ud af otte mulige. På den baggrund er det svært at afskrive DM-bronzevinderen ved weekendens stævne i Horsens.

3) Brian Løkken, DK26 Hvidovre

Foto: Mikal Schlosser/PDC

DK26 Hvidovres tidligere landsholdsspiller Brian Løkken er formentlig den spiller i Danmark, der har spillet flest internationale turneringer gennem de seneste syv-otte sæsoner. Alene gennem de seneste måneder har den tidligere DM-sølvvinder da også deltaget ved internationale WDF-turneringer i både Færøerne, Estland, Litauen, Island og Danmark. I samme periode er det blevet til tre tredjepladser, hvilket vidner om en høj stabilitet, og der er ingen tvivl om, at Brian Løkken har kampformen på plads.

Samme stabilitet kommer også til udtryk på de hjemlige breddegrader, hvor 48-årige Løkken har vundet 28 ud af 36 kampe i 1. division med et dertilhørende gennemsnit på 18,38 pile per vundet leg. Kun to spillere (som begge indtager de næste placeringer) har et bedre gennemsnit i 2023.

2) Simon Bak, Fluen

Foto: Dansk Dart Union

Simon Bak har endnu ikke vundet en national ranglisteturnering, men det kan meget vel vende nu på søndag. Den 28-årige landsholdsspiller befinder sig i noget der minder om sit livs form, og det ligner efterhånden bare et spørgsmål om tid, før sønderjyden sikrer sig sin første turneringssejr.

Allerede for tre år siden pegede Per Laursen på Simon Bak som sin arvtager, men det åbenlyse potentiale blev aldrig for alvor forløst – blandt andet som konsekvens af coronapandemien, der satte en stopper for den positive formkurve. I 2023 har Simon Bak dog løftet sit niveau på ny, og indtager da også andenpladsen på Søren Søgaard-ranglisten. Men selvom Simon Bak er blandt Danmarks ubetinget bedste dartspillere netop nu, så er der alligevel én spiller, der på papiret sætter konkurrenterne til vægs.

1) Benjamin Drue Reus, Fluen

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Ser man bort fra Tour Card-indehaveren Vladimir Andersen, så er det mere end almindeligt svært at få øje på en dansk dartspiller, der i skrivende stund er bedre end den 24-årige Fynbo Benjamin Drue Reus.

Selvom landsholdsspilleren endnu ikke har knækket koden til at finde topniveauet på de store scener foran rullende Tv-kameraer, så vidner samtlige statistikker om, at Fluen-spilleren vil være favorit ved Lido Viking Masters nu på søndag.

Med et samlet gennemsnit på 17,73 pile per vundet leg er Benjamin Drue Reus eksempelvis den eneste spiller i 1. division, der har et gennemsnit under 18 pile per vundet leg. Herudover indtager han førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten, og er samtidig noteret for et sæsongennemsnit på intet mindre end 83,57 på PDC Nordic & Baltic-touren, hvilket kun er overgået af de tidligere Tour Card-indehavere Marko Kantele, Daniel Larsson og Jeffrey de Graaf. Der er på den baggrund ingen tvivl om, at Benjamin Drue Reus indtager favoritrollen i den kommende weekend.

Hvem betragter du som favorit i herrerækken ved Lido Viking Masters 2023?

  • Benjamin Drue Reus (35%, 68 Stemmer)
  • En anden (19%, 37 Stemmer)
  • Tonni Sørensen (14%, 28 Stemmer)
  • Per Laursen (9%, 17 Stemmer)
  • Brian Løkken (6%, 12 Stemmer)
  • Jon Hegaard Kirkeby (5%, 10 Stemmer)
  • Tom Veje Kristensen (5%, 9 Stemmer)
  • Simon Bak (4%, 7 Stemmer)
  • Andreas Toft Jørgensen (3%, 5 Stemmer)
  • Nicolai Olsen (2%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 197

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

PDC opgraderer til fire streamingbaner på Players Championship-touren

Dansk topspiller skifter til Aabenraa

Ole Jørgensen triumferede i Slangerup: Her er alle kvalificerede spillere ved Dansk Dart Superliga 2023


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*