PDC lancerer store forandringer ved World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC

Fremover vil der udelukkende blive spillet doubleformat ved World Cup of Darts. Turneringen blev sidste år vundet af Australien, der var repræsenteret af Damon Heta og Simon Whitlock.

Der er mildest talt store forandringer i vente ved PDC’s World Cup of Darts.

Fremover vil den unikke landsholdsturnering nemlig udelukkende benytte sig af doubleformatet, hvor de respektive landshold spiller med to spillere der skiftes til at gå mod skiven. Det skriver PDC på deres hjemmeside.

Tidligere har turneringen udelukkende benyttet doubleformatet i et begrænset omfang – heriblandt i de indledende kampe. Fremover vil der dog ikke være singlekampe overhovedet.

Foruden nyheden om det forandrede spilformat så udvides turneringen i år fra 32 til 40 nationer. Helt som forventet er Danmark blevet tildelt en plads ved turneringen, alt imens lande som Island, Ukraine og Bahrain kan se frem til at få debut.

Går tilbage til gruppeformatet

Foruden de ovennævnte forhold, så introducerer PDC endnu en nævneværdig forandring ved World Cup of Darts. Når turneringen i år indledes den 15. juni i Frankfurt, så vil det være med indledende gruppekampe fra start.

De fire topseedede nationer bliver i den sammenhæng seedet direkte videre til anden runde, mens de øvrige 36 lande bliver fordelt i 12 forskellige grupper med tre nationer i hver. Her vil alle tre hold skulle møde hinanden, mens vinderen af gruppen går videre til anden runde. Dermed vil Danmark være sikret minimum to kampe ved World Cup of Darts.

PDC har også tidligere benyttet sig af et indledende gruppeformat ved World Cup of Darts. Sidst det var tilfældet var i 2013.

World Cup of Darts spilles i år mellem den 15.-18. juni. Det står allerede nu klart, at Vladimir Andersen vil være en del af det danske landshold. Navnet på Vladimir Andersens holdkammerat vil blive endelig afgjort den 4. juni i forbindelse med PDC Nordic & Baltics Pro Tour i Finland.


Deltagende nationer ved World Cup of Darts 2023:
Australien, Østrig, Bahrain, Belgien, Canada, Kina, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, England, Finland, Frankrig, Tyskland, Gibraltar, Hong Kong, Ungarn, Island, Indien, Italien, Japan, Letland, Litauen, Holland, New Zealand, Nordirland, Filippinerne, Polen, Portugal, Irland, Skotland, Singapore, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Thailand, Ukraine, USA, Wales + latinamerikansk kvalifikationshold.


Læs også:

Første gang siden 2016: Danmark er videre til anden runde ved World Cup of Darts

17 danskere har tilmeldt sig weekendens PDC Nordic & Baltic-turneringer

Efter misset matchpil: Vladimir Andersen ude af UK Open

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*