PDC’s administrerende direktør med kryptisk kommentar – antyder ny stor PDC satsning i Danmark

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: RTL 7 Darts

PDC’s administrerende direktør, Matthew Porter, antyder i et interview, at PDC kan være på vej med et nyt initiativ i Danmark.

Det hollandske dartmedie, RTL 7 Darts, lavede for nyligt et interview med PDC’s administrerende direktør, Matthew Porter, hvor Porter antydede, at PDC kan være på vej med endnu en overraskelse til de skandinaviske – og ikke mindst danske – dartfans. Intet er endnu bekræftet, men kommentaren kommer blot måneden forinden at PDC’s Europa Tour gæster København.

Undervejs i interviewet spørg Jacques Nieuwlaat, som i weekenden var MC ved Søgaard Denmark Open & Masters, således:

Hvad er planerne for PDC i den nærmeste fremtid?

– Vi ønsker at udvide kontinuerligt ud over Storbritanniens grænser. Dart har traditionelt altid været en britisk pub-sport, og nu prøver vi at gøre det til en professionel, global sport. Derfor har vi i dag World Series og Europa Touren, som er to nøgleturneringer i den henseende. Nu ønsker vi at ekspandere endnu længere. Vi har startet en asiatisk turnering, vi har turneringer i Australien og Skandinavien – nu ser vi på mulighederne i Afrika og Sydamerika, og så må vi se, hvor vi ender.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste dartspiller kommer til Danmark

Hvad er det næste nye land vi “tager til”?

– Det er måske ikke så langt herfra. Måske en smule nordpå, udtaler Porter til den hollandske TV-station.

– Danmark?

– Vi tager rigtigt nok til Danmark på Europa Touren, men måske er der mere i vente.

Spørgsmålet er nu, hvad man skal ligge i Mathew Porters udtalelse. Mens nogle Twitter brugere antyder at en Premier League runde  kunne være under opsejling i Danmark, så gætter andre på at World Series kunne være på vej til Skandinavien. To af PDC’s absolut største turneringer, når man ser bort fra verdensmesterskabet.

Den danske formand for PDC’s nordiske og skandinaviske afdeling, Michael Frydendahl, slår imidlertid fast, at han ikke er bekendt med, at PDC har konkrete overvejelser om at afvikle endnu en stor turnering på dansk jord, foruden den Europa Tour-afdeling som gæster Brøndbyhallen i København den 22.-24. juni.

– Jeg kan kun sige, at der ikke har været nogle konkrete samtaler mellem PDCNB og PDC om at afvikle endnu en stor turnering i Danmark eller Skandinavien. Vi har naturligvis snakket løst og fast om det gennem årene, om at det kunne være interessant, men der har aldrig været nogle konkrete samtaler om det, udtaler Michael Frydendahl til Dartnyheder.dk.

Hele interviewet med Matthew Porter kan ses her nedenfor, hvor PDC’s næstformand ligeledes bekræfter, at man har i sinde at udvide deltagerfeltet ved det individuelle VM i 2019. Spørgsmålet omkring Danmark bliver stillet ca. 2:00 inde i klippet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*