(Aprilsnar) Phil Taylor gør sensationelt comeback

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Phil Taylor gør et iøjnefaldende comeback til dartsporten.

Historiens største dartikon gør comeback, når 57-årige Phil Taylor den 27.-29. april deltager ved Denmark Open & Masters. En turnering han vandt tilbage i 1990. Formand for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo, kalder det et scoop for dansk dart.

– Der her er uden tvivl det største der er sket for dansk dart i mange år. Der har jo længe været snakken i krogene om at han på et tidspunkt ville gøre comeback, men at det lige præcis bliver ved vores hjemmelige flagskib, det er jo på højde med dengang AGF vandt Danmarksmesterskabet i 1986, udtaler DDU’s formand begejstret til Dartnyheder.dk.

Hovedpersonen selv, som i øvrigt vandt Denmark Open i 1990, ser ligeledes frem til at gøre comeback, efter at rygterne har taget til gennem de seneste uger. Ikke mindst da han for nyligt forlængde sin kontrakt med Target frem til 2021. Mange havde formentlig forventet at comebacket ville finde sted i PDC, men eftersom Phil Taylor frasagde sig sit Tour Card i forbindelse med karrierestoppet har et PDC-comeback ikke været muligt. Står det til hovedpersonen selv, er det imidlertid ingen katastrofe.

– Jeg ser virkelig frem til at gøre comeback, og særligt ved Denmark Open. Det er en turnering jeg har gode minder fra, helt tilbage fra før vi stiftede PDC, udtaler englænderen til engelske Sky Sports.

At det lige netop bliver Denmark Open som markerer Phil Taylors comeback er ingen tilfældighed. Englænderen købte for nyligt sommerhus i Danmark, da han efter eget udsagn altid har haft et specielt forhold til vikingernes hjemland, som han udtrykker det. Faktisk er forholdet til det ellers kolde og regnfulde land så helhjertet, at Phil Taylor også er blevet medlem af Potten Dartklub, hvor han for fremtiden kommer til at spille i samme klub som Danmarks bedste dartspiller, Per Laursen.

– Jeg kender jo “Peachie” (Per Laursen red.) fra flere forskellige sammenhænge. Vi mødtes eksempelvis ved VM i 2011, hvor han gav mig kamp til stregen. Han er en super rar fyr og en enormt dygtig dartspiller. Jeg ser frem til at spille sammen med ham i den danske liga, hvor jeg forhåbentlig kan være med til at gøre klubben til danske mestre, afslutter Phil Taylor.

Johnny Risgaard, som er formand i Potten Dartklub, er begejstret for endelig at kunne offentliggøre nyheden om, at historiens bedste dartspiller i fremtiden vil tørne ud for Låsby-klubben.

– Vi har jo haft aftalen sat i stand længe, men på grund af hans (Phil Taylors red.) forpligtelser over for sine sponsorer, har vi først kunnet melde det offentligt ud nu. Det har været enormt svært at holde det hemmeligt, og jeg glæder mig enormt meget til at se Phil til sin første træningsaften i klubben på onsdag, udtaler Johnny Risgaard til Dartnyheder.dk.

Søren Søgaard Denmark Open & Masters afvikles fra den 27.-29. april i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*