Optakt: I dag begynder PDC’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright indleder i aften sit titelforsvar ved PDC’s verdensmesterskab.

I aften klokken 19:00 indledes VM i dart 2021.

Forud for verdensmesterskabet har en af de helt store samtaleemner ikke overraskende været corona, og hvilke konsekvenser pandemien ville medføre. I går blev det i den sammenhæng besluttet, at VM som udgangspunkt bliver uden publikum i perioden mellem den 16.-23. december. Med andre ord kan det vise sig, at aftenens kampe bliver de eneste ved VM 2021, hvor der vil være publikum til stede i Alexandra Palace i London.

De i alt 1.000 tilskuere kan i den forbindelse se frem til fire interessante opgør, hvor blandt andre den regerende verdensmester, Peter Wright, skal i aktion. Nøjagtig som alle øvrige 31 seedede spillere indtræder Peter Wright først i turneringens anden runde, hvor han møder vinderen af VM’s åbningskamp mellem rutinerede Steve West og debutanten Amit Gilitwala.

Lad os i den henseende tage et overordnet kig på VM’s åbningskampe, som kan ses live på Viaplay og PDC.tv. Derudover sender TV3 Sport live fra klokken 22:00.


Optakt til aftenens VM-kampe:

Steve West vs. Amit Gilitwala (Første runde)

Den blot 25-årige indiske kvalifikationsspiller, Amit Gilitwala, får i aften debut ved PDC’s verdensmesterskab, hvor han møder den væsentligt mere rutinerede englænder, Steve West, der i år deltager ved sit 10. verdensmesterskab i karrieren.

Det bliver i den sammenhæng særdeles interessant at stifte bekendtskab med den ukendte inder, der, foruden et halvhjertet forsøg på PDC’s sekundære Challenge- og Development Tour i 2018 samt en enkelt deltagelse ved World Cup of Darts i 2014, er et fuldstændig ubeskrevet blad i international dart.

Men selvom Gilitwala altså er en ukendt skikkelse, så havde vi formentlig allerede hørt rygter om, at der fandtes et indisk stortalent, såfremt Gilitwala havde et internationalt niveau. Tiden vil vise, om antagelserne er rigtige, men som udgangspunkt bør 45-årige Steve West anses som massiv favorit forud for karrierens femte verdensmesterskab i PDC.

Bud på resultat: Steve West vinder 3-0

Steve Beaton vs. Diogo Portela (Første runde)

Steve Beaton når i aften en historisk milepæl, eftersom han kan fejre sin 30. VM-deltagelse i træk. 56-årige Beaton overtager dermed den rekord, som han indtil i år delte med selveste Phil Taylor. “The Bronzed Adonis” deltog i sin tid ved sit første verdensmesterskab helt tilbage i 1992, og vandt sidenhen karrierens største sejr, da han triumferede på Lakeside-scenen i 1996.

Siden skiftet til PDC i 2001 har Steve Beaton dog ikke nævneværdige minder fra hverken Circus Tavern eller Alexandra Palace, der som bekendt har dannet rammerne for verdensmesterskabet i perioden, eftersom Beaton kun tre gange har formået at spille sig blandt de sidste 16.

Det er tvivlsomt, om dén statistik bliver bedre i år, men den rutinerede englænder bør som minimum spille sig blandt de sidste 64, eftersom han har fået en gunstig lodtrækning i skikkelse af brasilianske Diogo Portela i første runde. Portela deltager i år ved sit fjerde VM i træk, men går dog ind til turneringen blottet for selvtillid, efter en sæson hvor turneringsdeltagelserne i høj grad har været begrænset til onlineturneringer, hvor succesoplevelserne har været stærkt begrænsede.

På den baggrund bør Beaton anses som favorit, alt imens Portela fortsat vil være uden sejre på VM-scenen.

Bud på resultat: Steve Beaton vinder 3-1

Jeff Smith vs. Keane Barry (Første runde)

Aftenens tredje opgør er for mange betragtet som et af de absolut mest bemærkelsesværdige opgør i første runde. Den tidligere Lakeside-finalist, 45-årige Jeff Smith, møder i den forbindelse den blot 18-årige ungdomsverdensmester, Keane Barry, i en direkte duel om en plads i turneringen anden runde, hvor modstanderen hedder Chris Dobey.

Inden vi når så langt, så skal der dog først findes en vinder af det føromtalte opgør. Her vil canadiske Smith gå ind til kampen som snæver favorit blandt bookmakerne, men det ændrer ikke på, at irske Barry i dén grad har, hvad der skal til, for at give den tidligere WDF-verdensmester kamp til stregen.

Til trods for sin unge alder, så har “Dynamite” nemlig flere gange vist, at han har potentialet til at snitte langt over 90, alt imens han har evnerne til at holde hovedet koldt på scenen. Som eksempelvis ved sidste års verdensmesterskab, hvor han fik debut mod Vincent van der Voort i første runde, og til trods for et samlet nederlag viste gode takter. Derudover afsluttede den talentfulde irer indeværende sæson med en fornem tredjeplads på PDC’s Challenge Tour-rangliste.

Jeff Smith vil, takket være sin erfaring, være favorit til opgøret, men bliv ikke overrasket, hvis Barry i aften sikrer sig sin første VM-sejr, og ved samme lejlighed leverer en suveræn præstation undervejs.

Bud på resultat: Keane Barry vinder 3-1

Peter Wright vs. Steve West/Amit Gilitwala (Anden runde)

Verdensmesteren Peter Wright indleder i aften sit titelforsvar mod vinderen af opgøret mellem Steve West eller Amit Gilitwala. Uanset hvem modstanderen bliver, så vil verdensranglistens nummer to være massiv favorit, med henblik på at spille sig videre til 1/16-finalerne. Hvis ikke det lykkes, så vil det dog være anden gang på tre år, at ‘Snakebite’ taber sin indledende VM-kamp, efter han for to år siden tabte 3-1 til spanske Toni Alcinas i anden runde.

Aftenens VM-kampe vil som nævnt kunne ses live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 19:00. Derudover sender TV3 Sport live fra klokken 22:00. Indtil da kan du i øvrigt varme op til verdensmesterskabet ved at lytte til vores seneste podcast, hvor vi taler om alle de store temaer ved dette års VM – god fornøjelse!


Læs også:

Her er kampprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab

Podcast: VM-optakt med Per Laursen og Jonas Jung

Top 3: De farligste outsidere ved PDC’s verdensmesterskab

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*