Vladimir Andersen til Dartnyheder.dk: Derfor spiller jeg ikke på Pro Touren i næste uge

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Nederlandse Darts Bond

Vladimir Andersen har valgt, at han ikke deltager på PDC’s Pro Tour i næste uge. Han vælger i stedet at fokusere på PDC Nordic & Baltic.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Vladimir Andersen kommer ikke til at deltage på PDC’s Pro Tour, når der fra tirsdag til lørdag i næste uge spilles to kvalifikationsturneringer til Europa Touren, tre Players Championship-events og en enkelt kvalifikationsturnering til TV-turneringen World Series of Darts Finals. Det fremgår af deltagerlisten på PDC’s hjemmeside.

I et interview med Dartnyheder.dk fortæller Vladimir Andersen, hvorfor han har valgt ikke at deltage ved de nævnte turneringer. I en tætpakket kalender har han valgt at sætte PDC Nordic & Baltic-touren i første række, forklarer han.

– Det har ganske enkelt ikke været muligt for mig at spille det hele, indleder den danske Tour Card-indehaver.

– Hvis man kombinerer den her weekend med de første to uger i august, så er der to turneringsweekender i PDC Nordic & Baltic og seks turneringer på PDC’s Pro Tour i næste uge. Indenfor den her weekend og de næste to uger vil jeg derfor skulle spille 12 turneringer fordelt i både Danmark, England og Letland. Jeg ville selvfølgelig gerne, men jeg har også et arbejde ved siden af, og det ville ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre. Hvis man inkluderer rejsetiden, så vil det næsten være samtlige 14 dage, jeg skal hive ud af kalenderen, uddyber han.

– Så derfor har jeg måtte prioritere, og jeg har valgt at sætte PDC Nordic & Baltic-touren i første række. Sæsonens sidste seks Pro Tour-turneringer spilles indenfor de kommende uger, og de bliver virkelig vigtige for mig. Jeg skal i top to på ranglisten, hvis jeg vil kvalificere mig til VM, så det vil jeg gå benhårdt efter. VM er min største målsætning, og PDC Nordic & Baltic-touren er min bedste mulighed for at kvalificere mig, udtaler 33-årige Vladimir Andersen.

I tidligere sæsoner har det også været muligt at kvalificere sig til VM gennem PDC Nordic & Baltic, hvis blot man sluttede som enten nummer tre eller fire på ranglisten, afhængig af om nummer et og/eller to på ranglisten i forvejen var kvalificeret til VM gennem PDC’s verdensrangliste eller Pro Tour-rangliste. De regler er dog ændret i år, og derfor er det udelukkende top to på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, der kvalificerer sig til VM.

I skrivende stund er der spillet fire ud af sæsonens 10 Pro Tour-turneringer i PDC Nordic & Baltic. De to næste spilles lørdag og søndag i Slangerup, mens sæsonens sidste fire turneringer spilles i Letland mellem den 12.-14. august.


Top 16 på PDC Nordic & Baltic-ranglisten efter sæsonens første fire turneringer:

PlaceringSpillerNationPoint
1Darius LabanauskasLitauen2125
2Madars RazmaLetland2050
3Vladimir AndersenDanmark1650
4Daniel LarssonSverige1400
5Dannis NilssonSverige1200
6Benjamin Drue ReusDanmark925
7Marko KanteleFinland900
8Brian LøkkenDanmark750
9Ricky NaumanSverige500
10Matthías Örn
Friðriksson
Island450
11Nikolaj JørgensenDanmark425
12Tom Veje KristensenDanmark350
13Veijo ViinikkaFinland300
14Jani KeskinarkausFinland300
15Michael LadefogedDanmark250
16Aki PaavilainenFinland225


Læs også:

Dartnyheder.dk erfarer: Disse spillere deltager ved weekendens PDC Nordic & Baltic-turneringer i Slangerup

Den utrolige historie bag Vladimir Andersens pile ved Q-School

Officielt: Vladimir Andersen har vundet et Tour Card

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*