Mensur Suljovic i Premier League?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Instagram

Mensur Suljovic vandt i går aftes karrierens hidtil absolut største titel ved Champions League of Darts.

Allerede sidste år var det forventet at 45-årige Mensur Suljovic ville blive tildelt en plads i Premier League 2017. Sådan gik det dog ikke, eftersom Suljovic blev forbigået på bekostning af spillere som Jelle Klassen og Kim Huybrechts, hvilket kom som en overraskelse for flere. Rygterne gik dog retfærdigvis også på, at Suljovic rent faktisk var blevet tilbudt en af de i alt 10 pladser i turneringen, men at han af familiære årsager valgte at takke pænt nej tak.

Efter gårsdagens sejr, må Suljovic dog forventes at være selvskrevet til næste års Premier League. Spørgsmålet er så bare, hvem der ligeledes vil være kvalificeret/blive tilbudt en plads i turneringen.

Phil Taylor ønskede i går Mensur Suljovic tillykke med sejren ved CL of Darts via sin Twitter-konto, og kom ligeledes med en hentydning i retning af, at Suljovic må forventes en plads i næste års Premier League.

Det er almindelig praksis, at verdensranglistens top 4 automatisk er kvalificeret til turneringen, alt imens visse spilleres status alene gør dem favoritter til ét af de i alt 6 wildcards.

Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright og Adrian Lewis ligner på forhånd favoritter til at tage de 4 første pladser, set i lyset af, at Phil Taylor ikke vil være deltagende i turneringen næste år i kraft af karrierestoppet.

Derudover må spillere som Dave Chisnall, Raymond van Barneveld og altså ikke mindst førnævnte Mensur Suljovic på forhånd antages som favoritter til wildcards. Spørgsmålet er så bare, hvordan de sidste 3 pladser skal fordeles.

Der er på nuværende tidspunkt rigelig mulighed for PDC-spillerne til at vise sig frem resten af sæsonen med flere store turneringer tilbage, såsom World Grand Prix, Grand Slam og ikke mindst VM. En sejr ved en af disse turneringer vil formentlig være nok til at sikre en spiller en plads i den prestigefyldte turnering – nøjagtig som vi så det med Robert Thornton, efter han i kraft af sin Grand Prix-sejr i 2015 blev tildelt et wildcard til Premier League 2016 – på trods af en ellers middelmådig sæson.

På nuværende tidspunkt er der flere spillere som er med i kapløbet om de sidste pladser. Blandt favoritterne er James Wade, Daryl Gurney, Michael Smith og Jelle Klaasen, men også andre spillere banker på døren, såsom Simon Whitlock, Kyle Anderson, Joe Cullen, Gerwyn Price – ja, sågar Corey Cadby er blevet nævnt i dén sammenhæng. Det er med andre ord en spændende sæsonafslutning vi går i møde frem mod VM, hvor altså også Premier League-pladserne må forventes at spille en rolle hos verdenseliten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*