Mensur Suljovic sensationel vinder af Champions League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Østrigske Mensur Suljovic tog fusen på alle eksperterne, da han overraskende sejrede ved Champions League of Darts 2017.

40 gange indsatsen tilbage. Det var hvad man havde vundet, såfremt man havde satset penge på at Mensur Suljovic havde vundet Champions League of Darts før turneringen blev sat igang lørdag eftermiddag. Det alene siger noget om, hvor stor en sensation det var, at den 45-årige østriger vandt sin absolut største sejr i karrieren, hvilket foruden trofæet indebærer en check på hvad der svarer til lige knap 850.000 kr.

Triumfen bliver ikke mindre imponerende set i lyset af, at Suljovic ikke tabte én eneste kamp, efter overbevisende sejre i puljen over Gary Anderson, Peter Wright og Dave Chisnall. Puljeresultaterne betød at Gary Anderson og Mensur Suljovic kvalificerede sig til søndagens semifinaler.

I den anden pulje, som på forhånd havde fået tilnavnet “dødens pulje”, var der ligeledes kamp om semifinale-pladserne, i og med at Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis og Raymond van Barneveld udgjorde en af de mest iøjnefaldende kvarteter i sportens historie, hvor de blandt andet deler hele 25 verdensmesterskaber imellem sig.

Phil Taylor gik ind til turneringen som forsvarende vinder, efter at han blandt andet besejrede Michael van Gerwen hele 2 gange sidste år. Et resultat som blev gentaget igen i år, efter en tæt affære som endte 10-9 til “The Power”. Forinden da havde Phil Taylor allerede indkasseret sejre i sine opgør mod Raymond van Barneveld og Adrian Lewis, hvilket i sidste ende endte ud i, at “Barney” og Phil Taylor sikrede sig de to semifinalepladser.

Efter formidabelt spil i puljen, havde Phil Taylor dog ikke meget at skyde med i semifinalen, hvor han tabte 6-11 til Gary Anderson, mens Raymond van Barneveld ligeledes måtte se sig fortabt ovenpå et 9-11 nederlag til Mensur Suljovic.

Dermed var vejen banet for Gary Anderson for at revanchere det knusende 3-10 nederlag fra puljen mod netop Mensur Suljovic – men i en finale hvor Mensur Suljovic viste sig kynisk på de rigtige tidspunkter ville skæbnen det anderledes, og verdenranglistens nummer 7 kunne således lade sig hylde efter at have afsluttet kampen til 11-9 på sin yndlings double, double 14.

Dagens triumf er den ubetinget største i østrigerens karriere, hvor det hidtil største resultat var en finaleplads ved European Championship sidste år – en finale som han tabte med knusende 1-11 til Michael van Gerwen. Dagens sejr skal foruden succes for Mensur Suljovic, også ses som en sejr for dartsporten i Østrig, som de seneste år har haft stor medfart.

Det er blot 2. gang at Champions League of Darts bliver afholdt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*