Den utrolige historie bag Vladimir Andersens pile ved Q-School

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Vladimir Andersen vandt i januar et Tour Card ved PDC’s Q-School – og det skete med et helt særligt sæt pile.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Vladimir Andersen i januar vandt et Tour Card ved PDC’s Q-School. Til gengæld er det en mindre kendt historie, at det var et helt særligt sæt pile, som danskeren triumferede med.

I Dartnyheder.dk’s seneste podcast (som du kan høre her) fortalte Vladimir Andersen dog den utrolige historie, om de pile han benyttede ved Q-School.

Dartpilene var nemlig ikke Vladimir Andersens egne, men tilhørte i stedet den nu afdøde tidligere danmarksmester, Bjarne Iversen. Bjarne Iversen gik i starten af december uventet bort i en beskeden alder af blot 51 år.

I den forbindelse deltog Vladimir Andersen ved begravelsen af sin nære ven, som han gennem karrieren havde både rejst, trænet og boet med i flere sammenhænge. Ved begravelsen var der placeret en dartskive i nærheden af kisten, hvor Bjarnes pile var sat i skiven.

Vladimir Andersen fik efterfølgende givet pilene af Bjarne Iversens datter og dennes mor, fortalte Vladimir Andersen i podcasten. Men historien stopper ikke her, for pilene har også tidligere tilhørt den ligeledes afdøde, femdobbelte verdensmester, Eric Bristow.

Jeg har hørt et rygte om, og jeg ved ikke, om det er rigtigt, men at du spillede med Bjarnes pile ved Q-School?

– Ja, det er rigtigt nok. Vi var over til hans begravelse, som var et par dage inden jul, og så kom hans datter og gav mig skiven, hvor hans pile sad i, og som han faktisk havde fået af Bristow (Eric Bristow, red.) engang til Denmark Open. Og så tænkte jeg, at så tager jeg dem her med. Det er alligevel lige meget, hvad jeg spiller med. Så ja, jeg spillede med Bjarnes pile dernede.

Pile, som så altså ikke kun har været Bjarne Iversens, men også den femdobbelte verdensmester, Eric Bristows, pile?

– Ja, det var ham, han fik dem af.

Spiller du stadigvæk med dem?

– Nej, jeg har lagt dem til side, for jeg vil fandme nødig miste dem. Nu har jeg lagt dem på hylden. De har gjort, det de skulle, fortalte Vladimir Andersen.

Pilene, som Vladimir Andersen vandt et Tour Card med ved PDC’s Q-School, og som tidligere har tilhørt Bjarne Iversen og Eric Bristow. Foto: Dartnyheder.dk

I løbet af podcasten fortæller Vladimir Andersen også dybdegående om sit tætte venskab til Bjarne Iversen, der selv vandt det individuelle danske mesterskab i 2001. Herudover vandt han også det nordiske mesterskab i 1998, og spillede sig samme år hele vejen til kvartfinalen ved den traditionsrige turnering World Masters.


Læs også:

Top 15: Danmarkshistoriens største dartspillere – del 2/3

Podcast: Interview med Vladimir Andersen

Martin Adams: Eric Bristow er historiens bedste dartspiller

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*