Henrik Vestbo: ‘Søgaard Denmark Open & Masters var en succes’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, betegner den forgangne weekendens Søgaard Denmark Open & Masters som en succes.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

I den forgangne weekend var Dansk Dart Union vært for den 49. udgave af Søgaard Denmark Open & Masters. Og efter at have evalueret på det traditionsrige event, vil DDU’s formand, Henrik Vestbo, betegne dette års udgave af turneringen som en succes. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

I overordnede linjer, hvordan vil du så betegne weekendens Søgaard Denmark Open & Masters?

– Helt overordnet synes jeg, det er gået rigtig godt, indleder formanden.

Jeg synes, at det har været en ganske fornuftig afvikling på stort set alle fronter. Vi havde nogle udfordringer med paradarten, som gik lidt skævt, hvilket primært handlede om banernes tilgængelighed og begrænset plads til spillerne. Men ser man bort fra det, så har både jeg, dommerbordet og de øvrige medarrangører fået god respons fra både spillere og tilskuere, så overordnet set er jeg ganske fint tilfreds med afviklingen i år, også selvom jeg igen må beklage, at vi ikke var helt gode nok i forhold til at lave de rigtige rammer for paradartspillerne. Det er noteret, og det gør vi meget bedre til næste gang, det vil jeg gerne garantere.

Beklager rammerne for paraspillerne

Efter weekenden synes jeg særligt at have set to kritikpunkter: Antallet af tilskuere ved scenekampene lørdag, og, som du selv er inde på, afviklingen af paradarten. Lad os starte med paradarten. Hvad var det, der ikke fungerede?

– For det første, så er en af de helt store udfordringer med paradart, at det er forholdsvis nyt for os som arrangører. På den baggrund var vi ikke gode nok til at forudse, at det ville blive en udfordring, at paraspillernes kampe skulle afvikles op i den lounge, vi havde valgt at afholde deres turneringer i.

– Sidste år fungerede det rigtig godt i den lounge, som vi brugte over i Dokken. Det var altså også en lounge, men den var bare meget større, og der var panoramavinduer ud i hele hallen, og derfor følte spillerne i højere grad, at de var en del af hovedturneringen. Det gjorde man mindre her, hvor loungen for det første var mindre, og den var placeret oppe i et hjørne, hvor der kun var en enkelt dør man kunne komme ind ad. Det var jeg nok ikke helt skarp nok til at forudse, da vi i sin tid stod i lokalet første gang.

– Det der godt kan være udfordringen for mig, det er, at jeg ofte får meget forskellige meldinger fra vores paraspillere. Nogle foretrækker at kunne begå sig i et stille miljø, mens andre gerne vil være så involveret i det, der foregår inde i selve hallen som muligt. Men jeg indrømmer, at der var pladsmangel i det her tilfælde. Det var en ommer, og den tager jeg på min kappe, og lover at det bliver bedre til næste gang.

Carsten Jeppesen (tv.) og Henrik Vestbo (th.) overrækker hollandske Tinus van Tiel en sølvmedalje i juniorrækken. Foto: Bent Lund/Dansk Dart Union

Ærgrer sig over tilskuerflugt 

Det andet kritikpunkt var som nævnt det begrænsede antal tilskuere til lørdagens scenekampe. Det er jo et årligt tilbagevendende problem, og der er flere der fremhæver, at det begrænsede madudvalg kunne være en af årsagerne til, at tilskuerne forlader hallen i løbet af eftermiddagen og aftenen. Hvad er jeres refleksioner i den sammenhæng? 

– Jeg tror, at det der i virkeligheden er udfordringen, ikke handler så meget om madudvalget. Der var gode sandwich, burgere, pomfritter, og ja, det medgiver jeg, nogle rigtig dårlige madpandekager. Men selve udvalget af mad tror jeg ikke, er den primære forklaring på, hvorfor der blev færre og færre tilskuere i løbet af lørdagens scenekampe. Jeg tror mere det handler om, at vi har svært ved at tiltrække tilskuere udefra.

– Langt de fleste tilskuere er jo spillere, der selv har deltaget i turneringen, og som bliver i hallen, efter de er blevet slået ud. Nogle vælger at blive hele aftenen, mens andre vælger at tage hjem. Vi forsøger selvfølgelig at gøre hvad vi kan, for at holde fast i dem så længe som muligt, men det er grundlæggende svært. Så det vi også skal blive bedre til, det er at sprede budskabet om, at folk udefra kan komme ind og være en del af festen. For jeg kan ikke fortænke vores spillere i, at hvis de har spillet siden klokken 11 om formiddagen, og de skal spille igen om søndagen, at de så tager hjem om aftenen og genoplader batterierne.

– I øvrigt hører det også med til historien, at hvor vi før har haft omkring 500 tilmeldte spillere, så havde vi i år omkring 400, og det er klart, at det også kommer til udtryk ved antallet af tilskuere. Så det bliver også en opgave til næste gang, at vi skal forsøge at tiltrække flere spillere, end der var med i år.

Får ros af de internationale profiler

Hvad siger de internationale spillere, og måske i særlig grad de internationale elitespillere, til Søgaard Denmark Open & Masters?

– De er glade for det. Det er de virkelig. Vi får meget ros fra dem, og vi kan jo også se, at de møder talstærkt op.

– Jeg har de seneste dage været en smule i kontakt med blandt andre James Richardson, som jo vandt Denmark Masters, og han synes, at det havde været en god oplevelse at spille i Danmark, og jeg har faktisk ikke oplevet, at nogle af spillerne har været decideret utilfredse. Og en del af roserne tilfalder jo også Kælderen Dartklub, som er gode til at sørge for ‘hospitality’ for en række af de internationale spillere.

Formanden for Dansk Dart Unions Eliteudvalg, Carsten Jeppesen (tv.) og Henrik Vestbo (th.) var som sædvanligt på scenen, hvor de overrakte præmier til spillerne. Foto: Bent Lund/Dansk Dart Union

Så hvis du i overordnede linjer skal se tilbage på weekenden, hvordan vil du så vurdere turneringerne?

– Jamen det vil jeg vurdere som en succes. På trods af de åbenlyse fejl vi leverede i pararækken, så kan vi overordnet set godt være tilfredse. Og i den anledning må jeg også benytte lejligheden til at sige et kæmpe tak til Esbjerg Øst, som er fuldstændig uvurderlige i forhold til at afholde et event som det her. De stiller glædeligt op, og hjælper med at opstille baner og andre væsentlige ting i forbindelse med weekenden både i tide og utide, og det gør de altid uden at brokke sig. Det er simpelthen fantastisk, og jeg kan ikke takke dem nok. Det er simpelthen så fedt, ligesom også landsforeningen for væresteder igen i år gav en uvurderlig hånd i løbet af weekenden.

– Og så var det jo også helt suverænt, at vi igen i år får to vindere. Jeg er simpelthen så begejstret over det vi ser fra Nikolaj Jørgensen, som jo både vandt lørdag og søndag i ungdomsrækken. Og så tager jeg hatten af for Lars Sørensen, der for andet år i træk vandt i paradartrækken, hvilket virkelig fortjener en hyldest. Ligesom det også er kanonflot, at Steen Lysen spillede sig på scenen i herrerækken om lørdagen. Så på det sportslige plan kan vi også godt være stolte, afslutter Henrik Vestbo.

Næste store opgave for Dansk Dart Union bliver de danske mesterskaber, der afholdes den 25.-26. juni. Næste års Søgaard Denmark Open & Masters bliver afholdt fra den 28.-30. april.


Læs også:

Efter sejr ved Søgaard Denmark Masters: James Richardson roser Dansk Dart Union

Følelsesladet James Richardson triumferede ved Søgaard Denmark Masters

Sensationel teenager vandt Søgaard Denmark Open – Deta Hedman triumferede ved damerne

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*