Danmark stærkt repræsenteret i para-rækken ved weekendens Dutch Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl, Palle E. Petersen, Heinz Dahl

Foto: Christiane Petersen

Pierre Petersen (nederst på billedet) var blandt de i alt seks danske deltagere ved para-dartrækken ved Dutch Open i den forgangne weekend.

Allerede ved Denmark Open i april sidste år blev det besluttet, at hvis paradart kom på programmet ved Dutch Open i 2018, så ville Parasport Vejle, samt formanden for Vejles lokale dartklub, Heinz Dahl, med sikkerhed være at finde i Holland ved verdens største åbne dartturnering. Både for at deltage, men ikke mindst også for at lade sig inspirere, og se hvor stort et potentiale der ligger og venter i para-dartsporten.

Para-dart betegner den del af sporten som er henvendt kørestolsbrugere. Herhjemme i Danmark har man dog før set eksempler på – bl.a. ved det årligt tilbagevendende Rehabiler Open – at man ikke nødvendigvis behøver at være afhængig af en kørestol for at deltage ved et para-dartstævne, men blot have et handicap og afvikle kastet fra et kørestol.

Da de hollandske arrangører offentliggjorde nyheden om at paradart ville være en del af den traditionsrige turnering i 2018, var det naturligvis ingen vej tilbage for Dartklubben Royals formand, førnævnte Heinz Dahl, og Parasport Vejle, som uden betænkningstid pakkede bilerne for at køre mod den hollandske værtsby Assen.

Fredag den anden februar kl. 07.45 startede man således den tætpakkede bil og vendte snuden sydpå. Spillere og ledsagere “landede” ved hotellet fredag eftermiddag, og efter et lille pusterum gik turen så de sidste 16 kilometer mod spillestedet, Bonte De Weawer. Ifølge Palle E. Petersen, som er en af hovedaktørerne bag Dartklubben Royals succes med at implementere paradart i Vejle, så blev de danske repræsentanter mødt af biler og mennesker så langt øjet rækker. De danske para-dartspillere behøvede dog ikke at stresse af den grund, eftersom de første skulle i ilden om lørdagen.

Om lørdagen valgte man imidlertid at møde op i god tid. Både for at vende sig til det overvældende indtryk, men naturligvis også for at få den optimale forberedelse til de kommende kampe. Nøjagtig som i de traditionelle rækker ved Dutch Open er det selvsagt dybt nødvendigt at man er klar fra star, i og med der spilles knockout kampe allerede fra første runde.

I alt var 64 para-dartspillere deltagende ved Dutch Open, heriblandt seks danskere. Desværre bød resultaterne ikke på udpræget dansk succes, idet kun tre af danskerne fik kæmpet sig videre til anden runde, hvilket sidenhen markerede endestationen for de danske guld-drømme. Det var dog ikke nok til at røste Heniz Dahl og Palle E. Petersen, som beretter at de er blevet en masse erfaringer rigere, og nu ser frem til at arbejde videre med para-dartsporten indenfor de danske grænser.

– Vi har endda fået ros af blandt andre de hollandske arrangører for at vi er så lang fremme herhjemme, både i forhold til den hjemlige paradart-liga og med vores Rehabiler Open, uddyber Palle E. Petersen.

Samtlige resultater fra para-rækken ved Dutch Open 2018 kan findes her.

Næste gang der spilles paradart i Danmark bliver den 29. marts i Ahlmansparken i Gråsten hvor der årets anden runde af Rehabiler Ligaen afvikles.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*