Officielt: Vladimir Andersen har vundet et Tour Card

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Nederlandse Darts Bond

Vladimir Andersen har lørdag eftermiddag vundet et Tour Card til PDC’s Pro Tour.

For første gang nogensinde er det lykkedes en dansker at vinde et Tour Card på PDC’s Q-School. Det står klart, efter at Vladimir Andersen i dag slutter indenfor top 11 på den europæiske Final Stage-rangliste.

Lørdagens turnering er i skrivende stund ikke afsluttet, og det er derfor endnu uvist, præcis hvilken placering den 32-årige vejlenser ender på. Matematisk er han dog sikret en plads i top 11, og får derfor tildelt et Tour Card efter i dag. Dermed vil Vladimir Andersen som minimum have adgang til PDC’s Pro Tour de kommende 24 måneder.

Hvis en spiller ikke befinder sig i top 64 på verdensranglisten efter sine to år på Pro Touren, så mister vedkommende sit Tour Card, og skal derfor vinde det tilbage ved Q-School igen.

I alt er der kun 128 spillere i verden, der har et Tour Card. Den eneste dansker der tidligere har haft et Tour Card er Per Laursen, der vandt et Tour Card gennem PDC Nordic & Batic-ranglisten i 2013. Laursen gjorde dog aldrig brug af sit Tour Card, og det er ikke længere muligt at vinde et Tour Card via PDC Nordic & Baltic-ranglisten.

Tabte første kamp

Q-School er Vladimir Andersens første turneringsdeltagelse, siden hans to-årige karantæne fra Dansk Dart Union ophørte den 20. december.

Den tidligere danmarksmester indledte ved den lejlighed Q-School med at levere det højeste dokumenterede danske gennemsnit i historien, da han vandt sin første kamp ved Q-School med et gennemsnit på 102,95.

Sidenhen kvalificerede han sig til Final Stage, hvor han lagde ud med at spille sig i semifinalen på førstedagen, efterfulgt af en plads i 1/8-finalen i torsdags. Herefter tabte han sin første kamp ved både den tredje og fjerde turnering, men de seks point rækker altså alligevel til en plads i top 11 på Final Stage-ranglisten.

Adgang til Pro Touren

Efter at have sikret sig et Tour Card, har Vladimir Andersen nu adgang til at deltage på PDC’s Players Championship-tour sammen med de øvrige 127 Tour Card-indehavere. Dermed kan danskeren se frem til at spille kampe mod Gerwyn Price, Peter Wright, Michael van Gerwen og resten af PDC-eliten. I 2022 vil der blive afholdt 28 Players Championship-turneringer.

Vladimir Andersen vil også have mulighed for at deltage ved diverse kvalifikationsturneringer til store TV-turneringer såsom Grand Slam of Darts, alt imens han (såfremt reglerne ikke ændrer sig) er sikret en plads på det danske World Cup-landshold.


Læs også:

Final Stage (Dag 3): Første point til Niels Heinsøe – tidligt nederlag til Vladimir Andersen

Sådan følger du resultaterne fra Q-School

Efter to års karantæne: Vladimir Andersen er tilbage – gør comeback ved Q-School

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*