18-årig dansker tæt på sensationel kvalifikation til BDO’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

18-årige Line Kristiansen var i går uhyre tæt på at kvalificere sig til BDO’s verdensmesterskab.

Danmark har kun to gange haft en dansker repræsenteret i damerækken ved BDO’s verdensmesterskab. Begge gange har der været tale om Ann-Louise Peters, der i 2014 og 2016 sikrede sig bronze ved turneringen.

I går var det så blot to legs som kom i vejen for, at blot 18-årige Line Kristiansen kunne kvalificere sig til verdens mest prestigefulde turnering i damerækken.

Det er blot ni dage siden, at Line Kristiansen kunne fejre sin 18-års fødselsdag. Kvalifikationsturneringen til kvindernes verdensmesterskab var således esbjergenserens første turnering som senior.

Med fem sejre over spillere fra henholdsvis USA, Skotland, Canada og England, skulle Line Kristiansen i den afgørende kamp forsøge at besejre japanske Mikuru Suzuki. Her blev modstanden dog for hård, og derfor løb japaneren, som er sponseret af Target, med den ene af to kvalifikationsbilletter. Den anden gik til polske Karolina Podgórska som vandt sin afgørende kamp 3-1 over Sandy Hudson fra USA.

I herrernes række lykkedes det ret opsigtsvækkende for den tidligere PDC-finalist, Andy Hamilton, at kvalificere sig til Lakeside. Foruden ‘The Hammer’ lykkedes det også Ryan Hogarth (Skotland), Nigel Heydon (England) og Krzysztof Kciuk (Polen) at kvalificere sig.

Line Kristiansens kampe ved kvalifikationsturneringen til BDO’s verdensmesterskab.
Line Kristiansen 3-2 Stacy Pace (USA)
Line Kristiansen 3-0 Laura Pearson (Skotland)
Line Kristiansen 3-2 Maria Manson (Canada)
Line Kristiansen 3-2 Laura Patton (England)
Line Kristiansen 3-0 Tina Neylon (England)
Line Kristiansen 1-3 Mikuru Suzuki (Japan)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*