Optakt: Tordagens kampe ved World Grand Prix of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I dag indledes kvartfinalerne ved World Grand Prix of Darts, hvor Gary Anderson jagter en sejr over den nuværende titelindehaver.

Antallet af overraskelser ved World Grand Prix of Darts 2018 har ganske lavt. Derfor er det ved indgangen til torsdagens kvartfinaler svært at spå om, hvem der i sidste ende tilegner sig Grand Prix-trofæet og de 840.000 danske kroner som vinderen er stillet i udsigt.

De fleste peger på Michael van Gerwen og Gary Anderson som favoritter, men eftersom de kan risikere at møde hinanden allerede i semifinalen, er vejen til succes banet for spillere som Mensur Suljovic og Peter Wright som er at finde i lodtrækningens nedre halvdel. Uanset hvad, så vil der være kamp til det sidste, når de otte tilbageværende spillere kæmper om titlen i Irlands hovedstad.

Dartnyheder.dk vil her forsøge at give dig et overblik over torsdagens fire kvartfinaler ved World Grand Prix.

Mensur Suljovic vs. Gerwyn Price

Hverken østrigske Mensur Suljovic eller walisiske Gerwyn Price har endnu leveret på deres topniveau i turneringens to foregående runder. Derfor vil begge spillere have forhåbninger om at kunne hæve niveauet, og dermed spille sig semifinalen ved World Grand Prix. En præstation som Gerwyn Price fortsat har til gode, mens Mensur Suljovic var blandt de sidste fire i både 2015 og 2017.

Til trods for begge parters uforløste potentiale i turneringen hidtil, så skal Mensur Suljovic anses som favorit til aftenens første kvartfinale. Til trods for at nedspillet endnu ikke har været prangende, så har verdenranglistens nummer seks været særdeles effektiv på doublerne, hvilket trods alt er af ekstra stor betydning ved World Grand Prix.

Skal Gerwyn Price have en chance i aften, så kræves det, at han er langt mere effektiv på de afsluttende doubler. Mens nedspillet har været godkendt, så har lukkeprocenten ligget mellem 35%-40%, hvilket er markant mindre end Suljovic, som indtil nu har ramt tæt på 50% af sine doubler, hvad enten det har været den indledende eller afsluttende.

Bud på resultat: Mensur Suljovic vinder 3-0

Peter Wright vs. James Wilson

Peter Wright er utvivlsomt den kvartfinalist, som kan være mest tilfreds med sin lodtrækning blandt de sidste otte. Nok er James Wilson inde i en positiv formkurve, som gennem september måned har budt på både en semifinale ved en Players Championship turnering og en finale på Europa Touren, men ikke desto mindre, så er James Wilson at betragte som det tynde øl i turneringens afgørende fase.

Mens James Wilson står noteret for et turneringsgennemsnit på 83,57, så har Peter Wright fortsat til gode at spille med under 90 i snit, hvilket ligeledes udmærker sig i turneringsgennemsnittet på 93,90, hvilket er ganske imponerende i Grand Prix-sammenhæng. Derudover har Peter Wright, som pt. indtager andenpladsen på verdensranglisten, blot tabt to legs i sine sejre over Steve West og Jermaine Wattimena.

Peter Wright vil således var den altoverskyggende favorit, men kan nok alligevel ikke forventes at komme sovende til sejr mod en af PDC’s bedste nedspillere, som sjældent lader sig besejre uden modstand.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 3-2

Daryl Gurney vs. Gary Anderson

Den forsvarende titelindehaver mod den regerende UK Open, World Matchplay og Champions League-vinder.

Selvom Daryl Gurney ikke kan siges at have levet op til sine forhåbninger, siden han for 12 måneder siden triumferede i Dublin, så har han i løbet af sine hidtidige sejre over John Henderson og Ron Meulenkamp vist, at han ikke lader sig mærke af presset for at præstere i jagten på sit titelforsvar.

Taber Daryl Gurney alligevel i aften, så vil han sagtens kunne træde ned fra scenen med æren i behold. Gary Anderson er med sæsonens otte titler den eneste som har kunnet udfordre Michael van Gerwens dominans. Selve niveauet er måske ikke helt så stabilt som det var i perioden fra 2015-2016, hvor skotten sikrede sig sine to verdensmesterskaber. Omvendt så er kynismen og koldblodigheden ikke til at tage fejl af, og derfor er det da også ventet, at Daryl Gurney skal ud og levere en af karrierens bedste TV-præstationer, hvis han skal have en chance mod ‘The Flying Scotsman’, hvis bedste resultat i Grand Prix sammenhæng var en finale i 2016. Omvendt vil en sejr til Daryl Gurney måske ikke være så stor en overraskelse igen. Nordireren kan under alle omstændigheder se sig noteret for fire sejre, én uafgjort og et enkelt nederlag i de to spilleres seneste seks indbyrdes opgør.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 3-1

Michael van Gerwen vs. Dave Chisnall

Det er ikke mere end 18-24 måneder siden, at man fortsat betragtede det som et spørgsmål om tid, før Dave Chisnall ville sikre sig sin første major. Disse forventninger er nu lagt i graven, efter et par yderst svingende sæsoner, hvor den tidligere Lakeside-finalist har kæmpet med at genfinde fordums styrke.

I den forbindelse bliver rollen som underdog da heller ikke mindre af, at Dave Chisnall er uden sejr i sine seneste 21 indbyrdes opgør med den tredobbelte Grand Prix-vinder, Michael van Gerwen.

Verdensranglistens nummer et er fortsat bookmakernes favorit til at vinde Grand Prix-titlen i år, men flere og flere begynder at sætte spørgsmålstegn ved hollænderens niveau, til trods for at han med sine 17 sejre i indeværende sæson er den ubetinget mest vindende spiller på PDC-touren overhovedet. For Michael van Gerwens vedkommende gælder det om at genovertage den ubetingede favoritværdighed forud for verdensmesterskabet i december/januar, hvortil et eventuelt stævnemøde med Gary Anderson i fredagens semifinaler vil være en kærkommen mulighed for 29-årige MvG.

Først og fremmest skal han dog besejre Dave Chisnall, som retfærdigvis har leveret en god turnering indtil nu. Det er dog forventet, at han skal præstere et niveau eller to højere, hvis ikke den negative stime mod verdens bedste dartspiller skal fortsætte.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 3-0

Alle dagens kampe kan ses live fra klokken 20:00 på TV3 Sport, viaplay.dk og PDC.tv.

Kampprogram torsdag 4. oktober (20:00)
Mensur Suljovic vs. Gerwyn Price
Peter Wright vs. James Wilson
Gary Anderson vs. Daryl Gurney
Michael van Gerwen vs. Dave Chisnall

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*