World Grand Prix: Optakt til torsdagens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

8 mand er tilbage i dette års World Grand Prix of Darts. I dag spiller de om en plads i semifinalen.

8 spillere er nu klar til kvartfinalerne ved World Grand Prix i Dublin, hvor Robert Thornton er eneste tilbageværende tidligere vinder af turneringen. Alle tilbageværende spillere kan dog have realistiske ambitioner om at gå hele vejen – ikke mindst fordi flere af forhåndsfavoritterne allerede er røget ud tidligt i turneringen.

Dagens kampprogram:

John Henderson vs. Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic vs. Peter Wright
Robert Thornton vs. Daryl Gurney
Benito van de Pas vs. Simon Whitlock

Aftenens første kamp mellem Raymond van Barneveld og John Henderson kunne på forhånd lige en sikker sejr til den 5-dobbelte verdensmester. Ikke desto mindre, så bør Henderson gå ind til kampen, med en bevidsthed om at en overraskelse kan foreligge. Henderson startede således turneringen med at besejre den ultimative favorit til titlen, Michael van Gerwen, i sin første kamp, inden han besejrede Alan Norris i anden runde. 2 kampe, hvor Henderson på ingen måde var favorit. Sammenholder man det, med det forhold at Barneveld endnu ikke for alvor har imponeret i sine sejre over Kyle Anderson og Steve Beaton, så kan intet tages for givet på forhånd. Barneveld bør dog have så tilpas højt et bundniveau, at Henderson ikke vil kunne udfordre sin hollandske modstander – men alt kan ske, med det anderledes double-in/double-ud format.

Hvem vinder kampen?

  • Raymond van Barneveld (70%, 7 Stemmer)
  • John Hendersen (30%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

På forhånd tegner aftenens anden kamp mellem Mensur Suljovic og Peter Wright til at blive den mest underholdende. Af de tilbageværende spillere i turneringen, er Suljovic og Wright de som har leveret det højeste og mest stabile niveau. Begge spillere er i øvrigt propfyldt med selvtillid, eftersom begge parter er igang med karrierens bedste sæsoner.

Det er 10. gang i deres professionelle karriere, at de to spillere ramler ind i hinanden. Sidst de mødtes var for 3 uger siden, hvor Suljovic sejrede 10-8 i Champions League. Det er dog Wright som har den statistiske fordel, da han har sejret i 6 af de tidligere 9 indbyrdes opgør.

Hvem vinder kampen?

  • Mensur Suljovic (60%, 6 Stemmer)
  • Peter Wright (40%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Robert Thornton og Daryl Gurney-opgøret kan ende med hvad som helst. Begge spillere har sejret over store navne i deres hidtidige kampe, hvor Thornton har besejret Kim Huybrechts og Dave Chisnall, mens Gurney har været overbevisende i sine sejre over Adrian Lewis og Joe Cullen.

Målt på formbarometret, så bør 31-årige Daryl Gurney hive en sejr hjem. Gurney har gang i sin bedste sæson i karrieren, mens Thornton de seneste år har haft svært ved at finde momentum. Det samme sagde man dog for 2 år siden, hvor Thornton overraskede alle og enhver, ved at gå hele vejen og besejre Michael van Gerwen i finalen. Nøjagtig som i 2012, hvor Thornton kort tid forinden var vendt tilbage til sporten efter lang tids alvorlig sygdom, og efterfølgende sejrede ved UK Open efter en finalesejr over Phil Taylor i finalen. Thornton er med andre ord genopstået fra asken tidligere, og spørgsmålet er om han kan gøre det igen, eller om Gurney fortsætter sin fornemme sæson med sin 3. major semifinale i sæsonen.

Hvem vinder kampen?

  • Daryl Gurney (75%, 9 Stemmer)
  • Robert Thornton (25%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens sidste kamp mellem Benito van de Pas og Simon Whitlock virker på forhånd nærmest umulig at forudse. Begge spillere har været dominerende på pro-touren gennem de sidste par år, men har de seneste måneder måtte kigge langt efter nævneværdige resultater.

Benito leverede dog en overbevisende præstation i gårsdagens opgør med Gerwyn Price, hvilket lover godt for hollænderens selvtillid. På den baggrund er Benito da også svag favorit hos bookmakerne – omvendt er selvsamme bookmakere bekendt med at Whitlock tidligere har vist, at han ud af ingenting kan levere præstationer som vækker minder om dengang australieren fortsat var en del af den absolutte verdenselite.

Intet taler for, at Benito i aften vil kunne levere en præstation på højde med gårsdagens, mens Whitlock indtil nu blot har leveret hvad der har været nødvendigt. Hvis den trend fortsætter, kan det ligne Whitlocks første major-semifinale siden 2014.

Hvem vinder kampen?

  • Simon Whitlcok (90%, 9 Stemmer)
  • Benito van de Pas (10%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens kampe bliver sendt live på TV3 Sport 1 og Viaplay fra klokken 20:00. Kampene bliver spillet bedst af 5 set, hvor hvert set spilles bedst af 5 legs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*