Optakt: Premier League – Gurney jagter slutspillet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Daryl Gurney jagter i aften sin smalle chance for at avancere videre til slutspillet, når den sidste runde i Premier Leagues grundspil afvikles i aften.

Michael van Gerwen, Michael Smith og Rob Cross er alle sikret deltagelse, når semifinaler- og finale ved årets Premier League turnering afvikles på næste torsdag. Dermed er der i aften kun spænding om den sidste billet til slutspillet, hvor både Daryl Gurney og Gary Anderson kæmper om tabellens fjerdeplads. Det er dog en svær opgave som Daryl Gurney står overfor, idet han både skal indhente en negativ leg-difference på 12 legs, men samtidig sørge for at vinde sin egen kamp mod Peter Wright, for derefter at krydse fingre for at Gary Anderson skal tabe mod Michael van Gerwen. For at der blot skal være en smule spænding om fjerdepladsen efter Daryl Gurneys egen kamp – som efterfølges af Michael van Gerwen og Gary Anderson – så skal nordieren med andre vinde med minimum 7-2.

I den modsatte ende af tabellen er der umiddelbart intet at spille for for hverken Raymond van Barneveld, Simon Whitlock eller Peter Wright, såfremt ser man bort fra 20.000 punds forskel der er på at ende på tabellens femte og ottendeplads.

Hele torsdagens kampprogram kan ses her nedenfor. Alle kampe spilles bedst af 12 legs og kan ses live på TV3 Sport fra klokken 20:45 samt Viaplay fra klokken 20:00.

Michael Smith vs. Raymond van Barneveld

Ser man bort fra præmiepenge og sportslig ære, så er der umiddelbart intet på spil for hverken Michael Smith eller Raymond van Barneveld i aftenens indbyrdes opgør nummer 14 mellem de to – spørgsmålet er dog, om ikke det i sig selv er nok til, at både verdensranglistens nummer 8 og 12 vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at kunne tage en sejr med fra sæsonens sidste opgør i grundspillet. Særligt Barneveld har noget han skal have rettet op på, i forhold til sidste gang de to spillere mødte hinanden. Den femte april tabte Barneveld således hele 7-0.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Michael Smith (86%, 6 Stemmer)
 • Raymond van Barneveld (14%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 7

Indlæser ... Indlæser ...

Simon Whitlock vs. Rob Cross

Det startede godt for Simon Whitlock, da han efter tre års fraværd i år gjorde comeback i Premier League. Sejre i sæsonens første tre kampe og en midlertidig førsteplads i tabellen blev dog sidenhen fulgt op af det ene nederlag efter det andet, med blot to sejre i sæsonens efterfølgende 12 kampe. Den stik modsatte historie kan fortælles om Rob Cross, som grundlagde sin Premier League debut med to nederlag, hvorefter han stille men stødt er kravlet op på tabellens tredjeplads. Rob Cross vil være ubetinget favorit til aftenens andet opgør, hvor Simon Whitlock de seneste uger har virket tømt for selvtillid.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 7-2

Hvem vinder kampen?

 • Rob Cross (83%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (17%, 1 Stemmer)
 • Simon Whitlock (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 6

Indlæser ... Indlæser ...

Peter Wright vs. Daryl Gurney

Peter Wright har ikke formået at vinde over Daryl Gurney, de sidste fem gange de er mødtes. Det er langt fra nogen imponerede statistik fra verdensranglistens nummer to, som generelt har haft en usædvanligt svingende sæson, hvor han i den ene kamp har leveret et gennemsnit på 110, efterfulgt af et gennemsnit på 85. Daryl Gurney skal håbe på det sidste, når han i aften skal forsøge at jagte en storsejr mod skotten, for derved at holde liv i håbet om en plads blandt tabellens fire øverste. Et resultat som på ingen måde er umuligt, men omvendt bliver svært at realisere.

Bud på resultat: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Peter Wright (50%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (50%, 3 Stemmer)
 • Daryl Gurney (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 6

Indlæser ... Indlæser ...

Michel van Gerwen vs. Gary Anderson

Michael van Gerwen var i sit livs måske bedste form, da han med den ene fænomenale præstation efter den anden gik hele vejen ved weekendens European Darts Grand Prix. Det er svært at se, hvordan Gary Anderson skal kunne konkurrere med det, særligt efter at have lidt nederlag i de seneste to Premier League runder til henholdsvis Simon Whitlock og Raymond van Barneveld. Omvendt, hvis der er nogen som kan spille lige op med Michael van Gerwens topniveau, så er det netop Gary Anderson. Derfor er intet resultat utænkeligt, men en hollandsk sejr virker som det mest sandsynlige.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 7-3

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (67%, 4 Stemmer)
 • Gary Anderson (17%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (17%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 6

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*