Optakt: Onsdagens kampe ved World Grand Prix of Darts

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price viste smagsprøver på hans bedste niveau i første runde, nu jagter han succes i anden runde.

Tirsdagens første kamp bød på en mindre overraskelse. Dave Chisnall vandt nemlig 3-0 over Raymond van Barneveld. Chisnall har tidligere vist flot niveau, så det faktum, at han vandt, er måske ikke så stor en overraskelse. Overraskelsen ligger i, at han vandt så suverænt over Barney, som ellers spillede ganske godt i første runde.

Gary Anderson fik nemt spillet sig videre mod Jeffrey de Zwaan, til gengæld have Daryl Gurney lidt problemer mod Ron Meulenkamp. Foran med 2-0 faldt Gurney pludselig i niveau og så var hollænderen på 2-2. Men Daryl Gurney fik alligevel trukket det sidste og afgørende sæt i hus.

Sidste kamp endte også som forventet, da Michael van Gerwen uden det store besvær sendte Darren Webster ud af turneringen.

Resultater fra adnen runde
tirsdag 2. oktober
Dave Chisnall 3-0 Raymond van Barneveld
Gary Anderson 3-0 Jeffrey de Zwaan
Daryl Gurney 3-2 Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen 3-0 Darren Webster

Nu kigger vi til gengæld frem mod dagens kampe, som også byder på et par interessante opgør.

Mensur Suljovic vs. Ian White

De to spillere fik snøvlet sig videre til anden runde, uden at vise det helt store niveau. Suljovic fik således spillet sig videre med et snit på 84 mod Whites 83.

Begge spillere kan præstere bedre og det kan være, at vi får det at se i dag. De to er ikke kendt, for at spille verdens hurtigste dart og det kan måske betyde, at begge spillere bedre kan fokusere på deres spil, og dermed vil vi se en stigning i deres niveau.

Suljovic, som er sjette-seadet, går ind til denne kamp med et lille overtag, når det kommer til indbyrdes kampe. Østrigeren har således vundet seks af deres i alt ti indbyrdes opgør.

Samtidig mødtes de to også sidste år i denne turnering. Det var i første runde, hvor Suljovic vandt med 2-1.

Suljovic er favorit, men intet skal tages for let på mod Ian White, som har vist en fin figur i denne sæson.

Bud på resultat: Mensur Suljovic vinder 3-2

Steve Beaton vs. Gerwyn Price

Aftenens anden kamp er en mere sjælden en af slagsen. De to spillere har mødt hinanden tre gange, hvor det seneste opgør findes helt tilbage i 2016. Gerwyn Price har føringen i mellem de to, da han har vundet to gange.

Det er dog langt fra sikkert, at han tager den tredje i aften. Begge spillere var ikke prangende i første runde, men især Price imponerede ikke, da han viste et snit på 79. Han viste dog i små glimt, at hans topniveau er ganske godt, men kampen viste meget godt, hvordan det har stået til med Price i denne sæson.

Han har nemlig haft en horribel sæson, med små lyspunkter hist og her, men alt i alt, har han haft en dårlig sæson. På det sidste er han dog begyndt at spille bedre, men det er måske ikke nok mod rutinerede Steve Beaton. Englænderen viste nemlig fortrinlig fokus mod Rob Cross og lignede en mand, som virkelig havde selvtilliden i orden.

Steve Beaton kunne nemt udligne det indbyrdes regnskab i aften.

Bud på resultat: Steve Beaton vinder 3-1

Peter Wright vs. Jermaine Wattimena

Begge spillere kom nemt videre til anden runde, det var Peter Wright som viste mest format, da han spillede med et snit på 98.

Han er skam også den helt store favorit i dette opgør. Jermaine Wattimena er stadig en forholdsvis ung spiller, som endnu ikke er nået den absolutte verdenstop og det ender nok med at koste ham i aften.

Hollænderen har kun formået at vinde over Wright en enkelt gang i karrieren, det var dog tilbage i 2016 og det bliver næppe i aften.

Peter Wright vil med garanti gerne gøre det bedre end sidste år, hvor det blev til en plads i kvartfinalen og derfor skal han vinde i aften, for at nå minimum lige så langt i år.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 3-0

James Wilson vs. Adrian Lewis

De færreste tror nok, at denne kamp bliver lige så spændende, som Adrian Lewis’ førsterunde-kamp mod Michael Smith. Ikke desto mindre kan dette sagtens blive en tæt affære.

Begge spillere viste nogenlunde niveau, dog uden at stråle i første runde, og mon ikke nerverne er lidt mere på plads til aften.

Adrian Lewis er stadig igang med sin rejse tilbage mod verdenstoppen, og det må samtidig antages, at han anser sig selv som den bedste spiller i dette opgør. Derfor må han være meget opsat på at gå videre til næste runde, hvor det vil være mere acceptabelt, at en mand af hans kaliber ryger ud.

James Wilson kan dog fryde sig over, at han vandt det seneste opgør mellem de to. Adrian Lewis er en spiller, som virkelig bruger det psykologiske spil, men han er ikke altid så god til selv at tage i mod, som kan Wilson bruge deres seneste kamp som et våben, så kan han måske få Lewis lidt ud af den.

Bud på kampen: Adrian Lewis vinder 3-2

Alle aftenens kampe kan ses live på viaplay.dk og PDC.tv fra klokken 20:00.

Kampprogram onsdag 3. oktober:
Mensur Suljovic vs. Ian White
Steve Beaton vs. Gerwyn Price
Peter Wright vs. Jermaine Wattimena
James Wilson vs. Adrian Lewis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*