Optakt: Tirsdagens kampe ved World Grand Prix of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Jeffrey de Zwaan jagter i dag en revanche mod Gary Anderson ovenpå semifinalenederlaget ved World Matchplay. 

Nøjagtig som forudset, så forløb mandagens kampe ved World Grand Prix of Darts langt fra uden drama.

Mens den regerende verdensmester, Rob Cross, leverede en skuffende præstation og derfor måtte se sig besejret 2-0 af Steve Beaton, så gik Adrian Lewis sejrrigt ud af et underholdende opgør med Michael Smith.

Også Mensur Suljovic kvalificerede sig videre til anden runde efter sin sejr over James Wade. Her får han selskab af Jermaine Wattimena, Ian White, Gerwyn Price, Peter Wright og James Wilson, som ligeledes vandt deres respektive kampe mandag aften.

Resultater fra første runde
søndag 30. september
Jeffrey de Zwaan 2-0 Kim Huybrechts
Ron Meulenkamp 2-1 Joe Cullen
Darren Webster 2-0 Stephen Bunting
Raymond van Barneveld 2-1 Ricky Evans
Dave Chisnall 2-0 Max Hopp
Daryl Gurney 2-0 John Henderson
Michael van Gerwen 2-0 Steve Lennon
Gary Anderson 2-0 Jonny Clayton

Mandag 1. oktober
Jermaine Wattimena 2-0 Mervyn King
Josh Payne 0-2 Ian White
Danny Noppert 0-2 Gerwyn Price
Peter Wright 2-0 Steve West
Rob Cross 0-2 Steve Beaton
Mensur Suljovic 2-0 James Wade
Simon Whitlock 1-2 James Wilson
Michael Smith 1-2 Adrian Lewis

Med indgang til anden runde er der nu linet op til en perlerække af spændende kampe. Her kan du blive klædt på til tirsdagens fire kampe i anden runde af World Grand Prix 2018.

Dave Chisnall vs. Raymond van Barneveld

To spillere med et enormt højt topniveau, men som begge kæmper med en nedadgående formkurve.

Mens Barneveld efterhånden må indstille sig på, at karrierens velmagtsdage ligger adskillige år tilbage, så kæmper Dave Chisnall for at kickstarte en karriere, som for blot få år siden tegnede til at skulle dominere på PDC-scenen.

Til trods for begge parters svingende præstationer de seneste år, så har de dog fortsat potentialet til at vinde en hvilken som helst turnering de stiller til start i. Derfor skal man ikke afskrive, at aftenens første opgør kan gå hen og blive en vaske ægte klassiker.

Mens Barneveld har to finaler samt tre semifinaler på CV’et ved World Grand Prix, så var Dave Chisnall i finalen i 2013 og i semifinalen i 2016. Begge har således vist, at double ind/double ud-formatet ikke behøver være til gene for dem.

Særligt ‘Barney’ ventes at være effektiv på sine doubler, og det er derfor op til ‘Chizzy’ at etablere en naturlig rytme i sit spil – en rytme han de seneste 12-18 måneder har kæmpet med at mobilisere på kontinuerlig basis. I den henseende fremstår Barneveld som den mest stabile af de to, men uden at stå tilbage som en åbenlys favorit.

Bud på resultat: Raymond van Barneveld vinder 3-2

Gary Anderson vs. Jeffrey de Zwaan

For første gang i lange tider er debatten om hvem der er verdens bedste dartspiller blevet genoplivet, hvilket i høj grad skal ses som konsekvens af Gary Andersons fornemme sæson med dertilhørende sejre ved blandt andet UK Open, World Matchplay og Champions League of Darts.

Blandt de spillere som har kunnet tage ved lære af Gary Andersons dominans i 2018 er den 22-årige Jeffrey de Zwaan. Den unge hollænder har haft en fænomenal sæson, men har endnu til gode at besejre Gary Anderson, efter at have tabt alle sæsonens fire indbyrdes opgør. Heriblandt to finaler i Players Championship samt en semifinale ved World Matchplay.

Ikke desto mindre er det svært at afskrive Jeffrey de Zwaan til aftenens kamp, idet hans sejre over Michael van Gerwen ved både UK Open og World Matchplay vidner om, at stortalentet ikke lader sig stå tilbage for verdenstoppen. I søndagens kamp i første runde brillerede ‘The Black Cobra’ da også undervejs i sin magtdemonstration mod Kim Huybrechts, hvor han med et gennemsnit på 97,87 bookede sig en plads videre til anden runde. Jeffrey de Zwaan har helt tydeligt hvad der skal til, for på sigt at etablere sig som en af dartsportens helt store stjerner. Spørgsmålet er i den forbindelse, om han i aften kan overvinde sit kompleks mod verdensranglistens nummer fire.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 3-2

Daryl Gurney vs. Ron Meulenkamp

Da Daryl Gurney sidste år triumferede ved World Grand Prix, var der for alvor lagt i kakkelovnen til, at den 32-årige nordirer skulle være blandt de dominerede skikkelser på PDC-touren i 2018. Med to finaler og to semifinaler som sæsonens bedste resultater, har Daryl Gurney dog langt fra været så succesfuld, som man kunne have forestillet sig. Et sæsongennemsnit på 94,96 rækker dog til det 13. højeste sæsongennemsnit i PDC i år, og indikerer i den forbindelse at resultaterne kan ligge og lure lige rundt om hjørnet. Måske der sågar kan lykkes ham, at genvinde Grand Prix-troæet? Et trofæ som kun Phil Taylor har formået at vinde to år i træk.

I først omgang skal ‘Superchin’ dog først forsøge at overrumple hollandske Ron Meulenkamp, som flere gange i løbet af sæsonen har vist, at han godt kan udfordre verdenstoppen. Niveauforskellen mellem de to er dog så stor, at det er svært ikke at forestille sig, at Daryl Gurney indhenter en komfortabel sejr i tirsdagens tredje kamp.

Bud på resultat: Daryl Gurney vinder 3-1

Michael van Gerwen vs. Darren Webster

Michael van Gerwen er på en mission, hvor han forsøger at sætte kritikerne på plads. 17 titler gør ham til sæsonens ubetinget mest succesfulde spiller. Alligevel peger flere og flere på Gary Anderson som verdens bedste dartspiller netop nu, hvilket ikke behager den tredobbelte Grand Prix-vinder.

Før 29-årige van Gerwen begynder at tænke på Gary Anderson, skal han dog først besejre Darren Webster, der efter et par gode sæsoner har spillet sig op som nummer 14 på verdensranglisten.

I deres 16 hidtidige indbyrdes opgør, er det dog kun en enkelt gang lykkedes Darren Webster at besejre verdensranglisten nuværende nummer et. En sejr som skal findes helt tilbage i 2014, mens det sidenhen er blevet til 12 nederlag i træk, hvoraf tre har fundet sted i 2018.

Skal Darren Webster have en chance i aften, så kræver det, at han leverer en præstation, som kan stå til mål med den han leverede i turneringens første runde, hvor han med et gennemsnit på 98,02 besejrede Stephen Bunting 2-0. Gør han det, så er der dog intet i vejen for, at Michael van Gerwens Gran Prix-eventyr slutter i aften.

Bud på resultat:Michael van Gerwen vinder 3-1

Alle aftenens kampe kan ses live på viaplay.dk og PDC.tv fra klokken 20:00.

Kampprogram tirsdag 2. oktober:
Dave Chisnall vs. Raymond van Barneveld
Gary Anderson vs. Jeffrey de Zwaan
Daryl Gurney vs. Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen vs. Darren Webster

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*