Top 3: De farligste outsidere ved PDC’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Damon Heta har gode muligheder for at lave et godt resultat ved PDC’s verdensmesterskab 2021.

På tirsdag i næste uge begynder PDC’s verdensmesterskab, og både eksperter og bookmakere peger alle på Michael van Gerwen, Peter Wright og Gerwyn Price som de tre forhåndsfavoritter i kampen om VM-guldet.

Men ethvert verdensmesterskab har også en eller flere overraskelser undervejs. Som eksempelvis da walisiske Jamie Lewis i 2018 sensationelt spillede sig i semifinalen, eller da upåagtede Kirk Shepherd leverede et af darthistoriens mest overraskende resultater med sin VM-finale i 2008.

Om overraskelserne bliver lige så store ved VM 2021, det vil kun tiden kunne vise. Ikke desto mindre tager vi her et kig på de tre vel nok mest oplagte (og dermed også undervurderede) kandidater, i forhold til at skabe en overraskelse ved det forestående verdensmesterskab. Et kriterie for at spillerne har kunnet gøre sig gældende til listen er, at de har skullet befinde sig udenfor verdensranglistens top 40.

3. Callan Rydz (odds 251)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensrangliste: 80
Alder: 22
Nationalitet: England

Callan Rydz er ubetinget et af de største talenter i dartsporten netop nu, og brillerede da også i stor stil, da han som blot 21-årige vandt sidste års Challenge Tour, hvilket blandt andet sikrede ham et Tour Card og dermed også to år på PDC’s ProTour.

Til trods for de på forhånd høje forventninger, så har 2020 dog været en massiv skuffelse for Rydz, der blot endte som nummer 58 på PDC’s ProTour-rangliste. En rangliste, der viser, hvor mange præmiepenge PDC-spillerne har vundet gennem hele året ved PDC’s ranglisteturneringer.

Men selvom resultaterne har været mindre bemærkelsesværdige, end man kunne have forventet, så har selve præstationerne ikke fejlet noget. Efter 43 kampe på denne sæsons Players Championship-tour endte Rydz eksempelvis med et samlet gennemsnit på 95,22, hvilket er det 17. højeste af alle spillere i PDC. Rydz har med andre ord spillet godt, uden det for alvor er blevet bemærket, hvilket gør ham til en farlig outsider forud for verdensmesterskabet. Rydz risikerer ganske vist at møde James Wade allerede i anden runde, men formår han at skabe overraskelsen i dét opgør – hvilket ikke er usandsynligt – så har han faktisk en fornuftig lodtrækning frem mod en potentiel kvartfinale.

2. Keane Barry (odds 301)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensrangliste: 105
Alder: 18
Nationalitet: Irland

Han er kun 18 år, men tag ikke fejl. Verdensranglistens nummer 105, Keane Barry, kan spille op til niveau med selv de bedste dartspillere i verden.

Det er ganske vist begrænset, hvor mange muligheder “Dynamite” har haft for at udfordre verdenseliten i 2020, eftersom han lige nøjagtig missede et Tour Card ved januars Q-School. Til gengæld har han været en dominerende faktor både på PDC’s Challenge- og Development Tour, hvor han afsluttede sæsonen på henholdsvis en tredje- og andenplads på de respektive ranglister.

Keane Barry fik sidste år debut ved PDC’s verdensmesterskab, og har derfor også erfaring fra den helt store scene. I år møder han så canadiske Jeff Smith i den på forhånd mest opsigtvækkende kamp i første runde. Vinder han dén kamp, så har han særdeles gode muligheder for at skabe en mindeværdig overraskelse ved det forestående verdensmesterskab, eftersom han potentielt set kan se frem til opgør mod formsvage Chris Dobey og Daryl Gurney i de efterfølgende runder.

1. Damon Heta (odds 67)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensrangliste: 56
Alder: 33
Nationalitet: Australien

Til trods for sin beskedne placering som nummer 56 på PDC’s verdensrangliste, så har Damon Heta været en af de største positive overraskelser i indeværende sæson.

Med det 10. højeste sæsongennemsnit på Players Championship-touren samt et par fornemme kvartfinaleplaceringer ved både Grand Slam og Players Championship Finals, så har den 33-årige australier vist, at han har potentiale til at blande sig i den absolutte verdenstop.

Damon Heta er i år blevet tildelt den på papiret vel nok nemmeste vej til en kvartfinale. For selvom han risikerer at møde både Adrian Lewis, Glen Durrant og Rob Cross forud for en plads blandt de sidste otte, så er der ingen af de tre førnævnte spillere, der har vist gode takter gennem de seneste måneder. Heta vil i den forbindelse have gode muligheder for at lukrere på, at han fortsat er undertippet af eksperter og bookmakere, til trods for sin imponerende formkurve og sine undervurderede præstationer i 2020.

Hvilken af følgende spillere tror du har størst sandsynlighed for at lave en overraskende placering ved VM 2021?

  • Damon Heta (84%, 51 Stemmer)
  • Keane Barry (10%, 6 Stemmer)
  • Callan Rydz (3%, 2 Stemmer)
  • Ved ikke (3%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 61

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM

Oversigt: Her er lodtrækningen til VM

Gary Anderson i selvisolation efter kontakt med coronasmittet – VM-programmet laves om

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*