Oversigt: Her er lodtrækningen til VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright indleder sit titelforsvar ved VM mod enten Steve West eller Amit Gilitwala.

PDC har her til formiddag foretaget lodtrækningen til det forestående verdensmesterskab. Efter lodtrækningen står det klart, at den regerende verdensmester, Peter Wright, møder enten Steve West eller Amit Gilitwala i sin første kamp.

Peter Wright vil ligesom resten af verdensranglistens top 32 være seedet direkte videre til anden runde. Med andre ord kan de største profiler endnu ikke vide sig fuldstændigt sikre på, hvem de møder i deres første VM-kamp, når VM indledes tirsdag den 15. december.

Blandt de øvrigt forhåndsfavoritter kan det nævnes, at Michael van Gerwen møder enten Ryan Murray eller Lourence Ilagan, alt imens Gerwyn Price møder vinderen af opgøret mellem Luke Woodhoude og Jamie Lewis.

Humphries og Lim mødes i første runde

Blandt de på forhånd mest interessante opgør i første runde er det desuden værd at fremhæve kampen mellem sidste års ungdomsverdensmester Luke Humphries og den 66-årige veteran Paul Lim. Vinderen af dét opgør møder sidenhen World Matchplay-vinderen Dimitri van Den Bergh.

Også førsterunde kampen mellem formstærke Ross Smith og David Evans vil på forhånd trække opmærksomhed, alt imens de to damespillere, Lisa Ashton og Deta Hedman, møder henholdsvis Adam Hunt og Andy Boulton.

Michael van Gerwen tildelt taknemmelig lodtrækning

På det lidt længere sigte kan man med fordel tage et kig på de fire sektioner af lodtrækningen. I den øverste fjerdedel af lodtrækning har Michael van Gerwen i den sammenhæng fået en taknemmelig vej frem mod en eventuel semifinale, idet verdensetteren undgår nogle af turneringen på forhånd største “dark horses” frem mod en eventuel kvartfinale, hvor han dog retfærdigvis forventes at støde ind i enten Dave Chisnall eller Dimitri van Den Bergh.

Væsentligt være ser det ud for Gerwyn Price, der risikerer at møde både José de Sousa og Nathan Aspinall forud for en potentiel semifinale. Også Peter Wright kan risikere at få hård modstand gennem hele sit titelforsvar, eftersom “Snakebite” er havnet i samme fjerdedel som blandt andre Krzystof Ratajski og James Wade.

I den sidste af VM-lodtrækningens fire sektioner indtager Michael Smith favoritrollen, om end også han står overfor en vanskelig opgave. Forrige sæsons VM-finalist kan således se frem til eventuelle opgør mod blandt andre Devon Petersen, Gary Anderson, Mensur Suljovic, Rob Cross og Glen Durrant i sine bestræbelser på at kvalificere sig til semifinalerne.

Du kan se den fulde VM-lodtrækning her nedenfor. Kampprogrammet er dog endnu ikke er offentliggjort endnu.


VM – lodtrækning:
Første fjerdedel
(1) Michael van Gerwen v Ryan Murray/Lourence Ilagan
(32) Ricky Evans v Mickey Mansell/Haupai Puha
(16) Joe Cullen v Wayne Jones/Ciaran Teehan
(17) Jonny Clayton v John Henderson/Marko Kantele
(8) Dave Chisnall v Keegan Brown/Ryan Meikle
(25) Danny Noppert v Martijn Kleermaker/Cameron Carolissen
(9) Dimitri Van den Bergh v Luke Humphries/Paul Lim
(24) Jermaine Wattimena v Derk Telnekes/Nick Kenny

Anden fjerdedel
(4) Michael Smith v Jason Lowe/Dmitriy Gorbunov
(29) Devon Petersen v Steve Lennon/Daniel Larsson
(13) Gary Anderson v Madars Razma/Toru Suzuki
(20) Mensur Suljovic v Maik Kuivenhoven/Matthew Edgar
(5) Rob Cross v Dirk van Duijvenbode/Bradley Brooks
(28) Jamie Hughes v Adam Hunt/Lisa Ashton
(12) Glen Durrant v Steve Beaton/Diogo Portela
(21) Adrian Lewis v Damon Heta/Danny Baggish

Tredje fjerdedel
(2) Peter Wright v Steve West/Amit Gilitwala
(31) Gabriel Clemens v Andy Hamilton/Nico Kurz
(15) Krzysztof Ratajski v Ryan Joyce/Karel Sedlacek
(18) Simon Whitlock v Darius Labanauskas/Chengan Liu
(7) James Wade v Callan Rydz/James Bailey
(26) Stephen Bunting v Andy Boulton/Deta Hedman
(10) Ian White v Kim Huybrechts/Di Zhuang
(23) Jeffrey de Zwaan v Ryan Searle/Danny Lauby

Fjerde fjerdedel
(3) Gerwyn Price v Luke Woodhouse/Jamie Lewis
(30) Brendan Dolan v Mike De Decker/Edward Foulkes
(14) Jose de Sousa v Ross Smith/David Evans
(19) Mervyn King v Max Hopp/Gordon Mathers
(6) Nathan Aspinall v Scott Waites/Matt Campbell
(27) Vincent van der Voort v Ron Meulenkamp/Boris Krcmar
(11) Daryl Gurney v William O’Connor/Niels Zonneveld
(22) Chris Dobey v Jeff Smith/Keane Barry


Læs også:

PDC bekræfter: Afholder VM med publikum

Opdateret verdensrangliste efter Players Championship Finals

Video: Peter Wright laver karrierens første 9-darter på TV

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*