Optakt til Danmarks kamp mod Singapore

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

68-årige Paul Lim og 52-årige Harith Lim er med afstand det ældste makkerpar ved World Cup of Darts 2022. I aften møder de danske Vladimir Andersen og Andreas Toft Jørgensen i turneringens åbningskamp.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

OBS: Danmarks kamp mod Singapore kan ses live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 19.

I aften klokken 19 indledes den 12. udgave af PDC’s World Cup of Darts. Her får det danske landshold bestående af Vladimir Andersen og Andres Toft Jørgensen æren af at åbne turneringen i deres opgør mod de rutinerede kræfter Paul Lim og Harith Lim fra Singapore.

Skulle Danmark vinde aftenens kamp, så vil det være første gang siden 2016, at Danmark vinder en kamp ved World Cup of Darts, da Per Laursen og Daniel Jensen dengang besejrede Sverige 5-2.

Tiden vil vise, om statistikken ændrer sig i aften. Indtil da kommer her en optakt til åbningskampen ved World Cup of Darts. Optakten indledes med en introduktion af de mest væsentlige informationer om turneringen, efterfulgt af den egentlige optakt til kampen mellem Danmark og Singapore.

Hvad er World Cup of Darts?

Lad os starte med det helt banale – hvad er World Cup of Darts?

World Cup of Darts er i al sin enkelthed en landsholdsturnering i PDC. Landholdene består af to spillere, der på forhånd har kvalificeret sig til deres respektive landshold. Hverken Vladimir Andersen eller Andreas Toft Jørgensen er således blevet udtaget til landsholdet, men har i stedet kvalificeret sig gennem deres præstationer på henholdsvis PDC’s Pro Tour og Pro Touren i PDC Nordic & Baltic.

World Cup of Darts afholdes i år for 12 gang i historien, og turneringen er særligt kendetegnet ved, at der spilles doubleformat i første runde. Senere i turneringen bliver singleformatet den primære spilleform, selvom doubledisciplinen også vil blive taget i brug.

I alt deltager 32 lande ved World Cup of Darts. Turneringen er ikke en ranglisteturnering, og præmiepengene bliver derfor ikke overført til verdensranglisten. Hvert landshold er sikret en samlet præmiecheck svarende til godt og vel 35.000 kroner, uanset om de vinder deres kamp i første runde eller ej. Præmiepuljen stiger til det dobbelte, hvis spillerne går videre til anden runde, alt imens vinderne af turneringen vinder, hvad der svarer til 609.000 danske kroner.

Optakt til Danmarks kamp mod Singapore

Med de grundlæggende informationer på plads, kan vi nu begynde at kigge fremad mod Danmarks opgør mod Singapore.

Som nævnt har Danmark ikke vundet en kamp ved World Cup of Darts siden 2016. Men hvordan ser Danmarks chancer ud i år? Spørger man bookmakerne, så er Singapore snævre favoritter – det er dog værd at bemærke, at oddsene på dansk sejr er faldt betydeligt de seneste dage. For blot få dage siden gav en dansk sejr 2.37 tilbage hos eksempelvis bet365. Det odds er nu faldet til 2.00, mens Singapore er steget fra 1.57 til 1.80.

Udviklingen i oddset siger noget om, at opbakningen til en dansk sejr tilsyneladende er større, end bookmakerne først havde antaget. Og det er med god grund. Lad os starte med at tage et kig, på de danske modstandere.

Singapore mangler kamptræning

68-årige Paul Lim og 52-årige Harith Lim er, bedømt på alderen, det ubetinget mest erfarne landshold ved World Cup of Darts. Det asiatiske makkerpar har da også stået side om side ved World Cup of Darts hele syv gange tidligere. Deres bedste resultat til dato blev leveret i 2017, efter de ganske overraskende sendte det skotske landshold bestående af Gary Anderson og Peter Wright ud i første runde, inden de sidenhen tabte til Belgien i kvartfinalen.

Og lad det være sagt med det samme: Skulle Danmark møde Singapore anno 2017, så var Vladimir Andersen og Andreas Toft Jørgensen da også store underdogs. Meget vand er dog løbet gennem åen siden da. Grundet coronapandemien har den asiatiske PDC Tour eksempelvis været i dvale siden 2019, og det er derfor beskedent, hvor meget kamptræning de asiatiske spillere har kunne tage del i. På den baggrund er det også stærkt begrænset, hvilket datamateriale der ligger til grund for at vurdere Singapores nuværende formkurve. Et udtryk for Singapores manglende kamptræning er dog, at de ved PDC’s World Cup sidste år ikke var i nærheden af fordums styrke. Efter en uskøn sejr på 5-4 mod Gibraltar tabte de to alderspræsidenter efterfølgende 3-0 til Holland. I de to kampe landede Singapore med gennemsnit på henholdsvis 78,59 og 77,34. Sker det igen i år, så bør Danmark have et tilpas højt niveau til at kunne straffe de erfarne modstanderhold.

Meget er dog usikkert i analysen af Singapore. Mens Paul Lim gennem de seneste måneder har vist sig frem i enkelte TV-turneringer (såsom Senior Touren og VM i december), så har Harith Lim ikke spillet en kamp af nævneværdig betydning siden World Cuppen sidste år. Som udgangspunkt er der dog ikke noget der for alvor indikerer, at hverken Paul Lim eller Harith Lim møder formstærkt indtil kampen i aften, og derfor er det hovedsageligt de to singaporeaneres erfaring, som danskerne bør være bekymrede over.

Bundniveauet kan blive en faktor

Erfaringen fra de helt store turneringer er selvsagt en mangelvare for 33-årige Vladimir Andersen og 27-årige Andreas Toft Jørgensen. Vladimir Andersen har dog så sent som i sidste weekend vist, at han sagtens kan levere fra start på en TV-bane, da han mødte Michael Smith ved Nordic Darts Masters foran 2.500 tilskuere i Forum i København. Herudover var Andreas Toft Jørgensen kvalificeret til både Nordic Darts Masters og PDC’s World Cup i fjor, hvor han ved begge lejligheder viste et fornemt bundniveau.

Netop bundniveauet kunne ellers blive den helt store hæmsko for danskerne i aften, men både Vladimir Andersen og Andreas Toft Jørgensen lader til at være i form forud for åbningsopgøret ved World Cup of Darts.

Vladimir Andersen har således fået dyrebar kamptræning på PDC’s Pro Tour både tirsdag og onsdag. Her tabte han ganske vist begge sine kampe i første runde, men spillede ikke desto mindre med solide gennemsnit på 81,64 og 87,22. Så sent som i søndags spillede Andreas Toft Jørgensen desuden med et gennemsnit på 80,14 over 11 kampe i Dansk Dart Superliga, alt imens han for få uger siden vandt det nordiske mesterskab i double med Per Laursen. Begge danskere lader altså til at have formen på plads, og bedømt ud fra tidligere TV-optrædener, så er der ikke noget, der indikerer, at de ikke kan overføre deres spil fra gulvet til de store scener. Herudover kender Vladimir Andersen og Andreas Toft Jørgensen hinanden indgående, og må derfor også forventes at have en god fornemmelse for, hvordan de bedst muligt bakker hinanden op på scenen i Frankfurt.

Danmark ligner favoritter

Men hvad kan vi så helt konkret forvente af aftenens åbningskamp ved World Cup of Darts?

Umiddelbart er der en del, der peger i retning af, at det danske landshold er mere formstærkt end de singaporeanske modstandere. På den baggrund kunne det ligne, at Danmark – til trods for bookmakernes skepsis – indtager favoritrollen.

Det kommer dog til at afhænge af, om danskerne kan holde nerverne i bero, for kollektivt er Vladimir Andersen og Andreas Toft Jørgensen bedre dartspillere end Paul Lim og Harith Lim netop nu. Men den beskedne erfaring kan blive afgørende, og i en kamp der spilles bedst af ni legs, er der ikke råd til at komme langsomt ud af startgaten. Starten på opgøret vil med andre ord have større betydning for Danmark, end den vil for Singapore. Men kan Danmark komme godt fra land, og vinde det første leg, så bør det også være afgørende for, hvem der i sidste ende vinder opgøret.

Bud på resultatet mellem Danmark og Singapore: Danmark vinder 5-4

Hvem tror du vinder kampen mellem Danmark og Singapore?

  • Danmark (82%, 28 Stemmer)
  • Singapore (15%, 5 Stemmer)
  • Ved ikke (3%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 34

Indlæser ... Indlæser ...

OBS: Danmarks kamp mod Singapore kan ses live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 19.


World Cup of Darts – Kampprogram
Torsdag 16. juni (19:00)

Første runde
Danmark v Singapore
New Zealand v Schweiz
Irland v Canada
Østrig v Finland
Nordirland v Gibraltar
Wales v Filippinerne
Tyskland v Spanien
Holland v Brasilien

Fredag 17. juni (19:00)
Første runde
Letland v Ungarn
Polen v USA
Sverige v Sydafrika
Portugal v Italien
Australien v Littauen
England v Tjekkiet
Skotland v Hong Kong
Belgien v Japan

Lørdag 18. juni
Eftermiddagsprogram (13:00)
Anden runde

Aftensprogram (19:00)
Anden runde

Søndag 19. juni
Eftermiddagsprogram (13:00)
Kvartfinaler

Aftensprogram (19:00)
Semifinaler
Finale


Læs også:

PDC: Her er alle landshold ved World Cup of Darts

Michael van Gerwen skal opereres: Misser World Cup of Darts

Podcast: Interview med Vladimir Andersen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*