Dartnyheder.dk erfarer: Disse danskere deltager ved Q-School 2022

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Andreas Toft Jørgensen blev den bedst placerede dansker ved Q-School 2021.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Fra den 9.-15. januar afholdes PDC’s Q-School. Det er her det afgøres, hvilke spillere der vinder et af PDC’s Tour Cards, og dermed får mulighed for at kunne spille med på PDC’s ProTour. De spillere der ikke vinder et Tour Card får omvendt muligheden for at deltage på Challenge Touren.

Dartnyheder.dk har i den forbindelse været i kontakt med en række danske dartspillere, der fortæller, at de deltager ved næste års Q-School.

I alt har 11 spillere tilkendegivet, at de har i sinde at deltage ved turneringen, der begynder om blot 12 dage. Såfremt spillernes tilkendegivelse står til troende, så vil det være ny dansk deltagerrekord ved Q-School. Den nuværende rekord blev sat ved dette års Q-School, hvor der var ni danskere blandt deltagerne.

Syv gengangere – fire debutanter

Blandt de 11 danske deltagere vil der være syv gengangere fra i år. Både Andreas Toft Jørgensen, Niels Heinsøe, Niels-Jørgen Hansen, Tom Veje Kristensen, Bent Lambertsen, Ivan Springborg Poulsen og Michael Seemann har således tilkendegivet, at de har i sinde at deltage ved turneringen i tyske Niederhausen. Til gengæld vil Claus Bendix Nielsen og Brian Rohmann, der ellers deltog ved Q-School tilbage i februar, ikke være blandt deltagerne i 2022.

Foruden de syv førnævnte har også Vladimir Andersen, der netop er vendt tilbage til sporten efter en to-årig karantæne, tilmeldt sig Q-School. Han får selskab af klubkammeraten Michael Ladefoged, alt imens profilerede Simon Bak og Aros’ Peter Hviid Jensen fuldender 11-mandstruppen.

Mulighed for flere

Mens de 11 ovennævnte spillere altså har givet tilsagn om, at de deltager ved Q-School om lidt under to uger, så er der fortsat mulighed for, at endnu flere danskere har i sinde at tilmelde sig.

Der har på forhånd været spekulationer om, at blandt andre Pottens Andreas Hyllgaardhus eller Assens’ Benjamin Drue Reus ville tilmelde sig, men de har begge afkræftet rygterne overfor Dartnyheder.dk. Herudover har Dartnyheder.dk været i kontakt med Koldings Tonni Sørensen, der tilkendegiver, at han efterstræber at deltage ved januars Q-School, men at en række personlige omstændigheder først skal være på plads.

Vladimir Andersen ligner bedste danske bud

Ved Q-School i februar endte Andreas Toft Jørgensen som den bedst placerede dansker. Den 27-årige Aabenraa-profil endte på en samlet 57. plads, og der var derfor et godt stykke op til den top otte, der vandt et Tour Card ved Final Stage.

Ligesom i år vil det da også være en stor overraskelse, hvis det lykkes en dansker at vinde et Tour Card. På forhånd ligner 32-årige Vladimir Andersen det bedste bud på en potentiel dansk overraskelse, omend det er svært at spå om den tidligere danmarksmesters nuværende niveau efter de seneste to års karantæne.

Foruden Vladimir Andersen vil Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak, Niels Heinsøe og Niels-Jørgen Hansen som udgangspunkt være de mest oplagte bud på potentielle danske topresultater ved Q-School.

Tom Veje Kristensen oplyser i øvrigt til Dartnyheder.dk, at både han, Bent Lambertsen og Peter Hviid Jensen udelukkende deltager ved de første tre spilledage. Med andre ord vil de tre spillere ikke deltage ved Q-Schools Final Stage, såfremt de kvalificerer sig til det. Dermed vil de ikke kunne vinde et Tour Card – til gengæld vil de dog kunne spille med på PDC’s Challenge Tour i 2022.


Oversigt – disse 11 danskere oplyser overfor Dartnyheder.dk, at de deltager ved Q-School 2022*:
Tom Veje Kristensen (Aros)
Peter Hviid Jensen (Aros)
Bent Lambertsen (Klubløs)
Niels Heinsøe (Studsen)
Niels-Jørgen Hansen (Aabenraa)
Andreas Toft Jørgensen (Aabenraa)
Simon Bak (Fluen)
Vladimir Andersen (Royal)
Michael Ladefoged (Royal)
Ivan Springborg Poulsen (Stifterne)
Michael Seemann (Lido)

*Dartnyheder.dk har været i kontakt med samtlige nævnte spillere på nær Bent Lambertsen og Peter Hviid Jensen. Dartnyheder.dk har i stedet været i kontakt med Tom Veje Kristensen, der tilkendegiver, at de i fællesskab deltager ved Q-School.


Læs også:

Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

Efter to års karantæne: Vladimir Andersen er tilbage – gør comeback ved Q-School

Statistik: Sådan gik det de danske Q-School deltagere i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*