Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

26-årige Simon Bak vandt lørdag eftermiddag Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til den europæiske Q-School 2022.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det blev Fluens 26-årige profil, Simon Bak, der lørdag vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til PDC’s Q-School. Sejren indebærer blandt andet, at Bak får dækket tilmeldingsgebyret til Q-School, hvilket svarer til godt og vel 3.350 danske kroner.

Simon Bak var ligesom 31 øvrige spillere kvalificeret til lørdagens finalestævne i Slangerup, efter der først var blevet afholdt to indledende kvalifikationsturneringer den 14. november. Det var imidlertid kun 23 af de kvalificerede spillere, der rent faktisk deltog ved finalestævnet.

Finalestævnet bestod af to turneringer. Her lagde Simon Bak ud med at spille sig i kvartfinalen ved lørdagens første turnering, hvor han tabte 6-4 til Michael Seemann. Inden da havde han først besejret Peter Hviid Jensen 6-4 med et fornemt gennemsnit på 86,13, inden han i anden runde vandt 6-4 over Andreas Hyllgaardhus. Den første turnering blev sidenhen vundet af Benjamin Drue Reus, der med et gennemsnit på 81,74 vandt en velspillet finale 6-2 over Tonni Sørensen, der selv snittede 84,61.

Ved lørdagens anden turnering gik Simon Bak så hele vejen, da han med fem sejre vandt den afsluttende turnering, og dermed sikrede sig førstepladsen på kvalifikations-ranglisten. Her besejrede sønderjyden blandt andre Peter Hviid Jensen i semifinalen, inden han i finalen vandt 6-1 over Tonni Sørensen. Sørensen tabte således finalen ved begge lørdagens to finaleturneringer.

Simon Bak lod sig i øvrigt notere for flere lovende statistikker undervejs i de to turneringer. Blandt andet lavede han en 11-darter i sin sejr over Klaus Kjellerup, hvilket var det bedste leg, der blev lavet i løbet af lørdagens finalestævne. Derudover noterede Bak sig for et samlet turneringsgennemsnit på 80,68, hvilket var det højeste af samtlige spillere. Det næsthøjeste blev leveret af Benjamin Drue Reus, der landede på 79,73.

Netop Benjamin Drue Reus noterede sig i øvrigt for det højeste individuelle gennemsnit, da han i lørdagens første turnering snittede 86,71 i en 6-0 sejr over Martin Heldaskär.

Mens Simon Bak altså løb afsted med førstepladsen og dermed får dækket tilmeldingsgebyret til Q-School, så kan Mathias Arslev, Tonni Sørensen og Benjamin Drue Reus se frem til at få dækket deres tilmeldingsgebyr ved næste sæsons PDC Nordic & Baltic-afdelinger i København, efter de endte som henholdsvis nummer to, tre og fire på den samlede rangliste.

PDC’s Q-School spilles mellem den 9.-15. januar 2022. De danske deltagere vil i den anledning skulle deltage ved den europæiske Q-School, der spilles i tyske Niederhausen.

Simon Bak (83,63) 6-1 (76,58) Tonni Sørensen

Simon Bak og Michelle Merlit i fornem hæder: Her er alle vinderne af “Årets Danske Dartspiller 2020”

Rundens hold i 1. division (12. spillerunde)