Pas på, pas på, han triumferer: Peter Wright vandt Players Championship Finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright var helt ud i kørebanen, da han søndag vandt Players Championship Finals.

“Jeg begår tyveri”.

Det kan meget vel tænkes, at have været de ord, der gik gennem hovedet på Ryan Searle, da han søndag aften bragte finalen ved Players Championship Finals ud i sidste og afgørende leg, efter at Peter Wright først havde bustet 129 for at afgøre kampen og misset sammenlagt tre matchpile.

På dette tidspunkt var ‘Snakebite’ helt nede i kulkælderen, men holdt alligevel hovedet koldt til sidst. For selvom Searle sagde ‘blitz, baby’, og lagde makimalt pres på sin skotske modstander med en score på 177 for at spille sig ned på 24, så gik Wright tur retur til ocheen, og lukkede kynisk 62 for kampen. Dermed kunne Wright fejre sin første titel ved Players Championship Finals i karrieren, hvilket markerer hans sjette majortitel nogensinde.

Og selvom Wright også har tabt 11 majorfinaler gennem sin karriere, og derfor ved hvor det gør ondt, så kan han også glæde sig over, at han både i dag og i går kan kalde sig vinder af årets sidste turnering inden VM, der begynder den 15. december.

Peter Wright, Ryan Searle og resten af VM-feltet kan derfor nu se ind i en hel tid, vi ikke taler om, forud for verdensmestermesterskabet, der altså er næste turnering, der kan følges på dit HDTV. Her vil det også være muligt at følge den kvindelige superstjerne, Fallon Sherrock, når hun kommer tilbage til Alexandra Palace.

Resultaterne fra Players Championship Finals får ikke nogen nævneværdig betydning for toppen af verdensranglisten, hvor det bare er svært for Peter Wright at frivriste førstepladsen fra Gerwyn Price. Til gengæld suser Ryan Searle hele syv placeringer frem som nummer 15, efter han i weekenden spillede sig i karrierens første majorfinale. ‘Jeg skal nok vente – lidt endnu’, må derfor være mantraet for Searle, før han for alvor presser på til toppen af ranglisten.

Men sig mig, hvor kan jeg se en oversigt over de afgørende resultater fra Players Championship Finals? Bare rolig, dem finder du her nedenfor – også selvom du læser artiklen to timer i træk.


Afgørende resultater – Players Championship Finals
Kvartfinaler
Brendan Dolan (94,75) 10-4 (94,04) Jose de Sousa
Ryan Searle (101,26) 10-9 (101,71) Daryl Gurney
Peter Wright (98,80) 10-6 (101,64) Michael van Gerwen
Jonny Clayton (89,60) 10-3 (82,81) Vincent van der Voort

Semifinaler
Ryan Searle (91,98) 11-6 (95,54) Brendan Dolan
Peter Wright (94,97) 11-6 (94,33) Jonny Clayton

Finale
Peter Wright (95,49) 11-10 (92,10) Ryan Searle


Læs også:

Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

MVG om Peter Wright: ‘Når man taler så meget lort, så vil det give bagslag’

Opdateret verdensrangliste efter Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*