Efter kæmpe drama: Gerwyn Price er videre ved VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensmesteren Gerwyn Price måtte ud i sidste og afgørende leg for at besejre belgiske Kim Huybrechts.

Den regerende verdensmester, Gerwyn Price, kan fortsat drømme videre om at genvinde sin VM-titel, efter waliseren mandag aften vandt et højdramatisk opgør mod belgiske Kim Huybrechts 4-3. Kampen skulle afgøres i sidste og afgørende leg. Her holdt 36-årige Price dog hovedet koldt, af afgjorde kampen med en 15-darter i eget udlæg, mens Huybrechts stod tilbage på 112.

Selvom Huybrechts formåede at sende kampen ud i et afgørende leg, inden Price afgjorde kampen til slutstillingen 4-3, så vandt ‘The Iceman’ i teorien kampen 20-14 i legs, hvilket indikerer, at belgieren på flere parametre blev udspillet gennem kampen, men omvendt slog til på de helt rigtige tidspunkter.

Gerwyn Price er nu videre til VM’s fjerde runde, hvor han møder hollandske Dirk van Duijvenbode.

Clayton fortsætter med at imponere

I mandagens sidste VM-kamp lykkedes det ligeledes Gerwyn Prices landsmand, Jonny Clayton, at avancere videre til fjerde runde, hvor ‘The Ferret’ møder ingen ringere end 2019-finalisten, Michael Smith.

Clayton besejrede mandag aften tyske Gabriel Clemens 4-0, og noterede sig for et suverænt gennemsnit på 102,56. Dermed fulgte den 47-årige Premier League-vinder op på sin præstation i anden runde, hvor Clayton snittede 103,70 i sin 3-2 sejr over Keane Barry.

Også fjerdeseedede James Wade skulle have været i aktion mandag aften, men går i stedet videre til VM’s fjerde runde uden kamp, efter Vincent van der Voort tidligere på dagen måtte trække sig som konsekvens af en positiv Covid-19 test.

VM fortsætter i eftermiddag fra klokken 13:30. Du kan se dagens kampprogram og sendeplan længere nede i denne artikel, hvor du også finder en oversigt over mandagens resultater. Du kan i øvrigt læse mere om resultaterne af mandagens eftermiddagskampe her.

Se/gense højdepunkterne fra mandagens aftenprogram ved VM:


VM 2022 – resultater
Mandag 27. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Ross Smith (85,70) 3-4 (91,71) Dirk Van Duijvenbode
Michael Smith (97,42) 4-2 (92,46) William O’Connor
Florian Hempel (87,66) 1-4 (94,79) Raymond Smith

Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
James Wade v Vincent Van der Voort (Vincent van der Voort har trukket sig. James Wade er videre uden kamp. Læs mere her.)
Gerwyn Price (92,04) 4-3 (93,60) Kim Huybrechts
Jonny Clayton (102,56) 4-0 (87,66) Gabriel Clemens


VM 2022 – kampprogram
Tirsdag 28. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv og Viaplay
Steve Lennon v Mervyn King
Ryan Searle v Danny Noppert
Joe Cullen v Martijn Kleermaker

Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Rob Cross v Daryl Gurney
Peter Wright v Damon Heta
Michael van Gerwen v Chris Dobey


Læs også:

Dirk van Duijvenbode fuldender suverænt comeback, mens Michael Smith brager videre

Raymond van Barneveld er testet positiv for Covid-19

Oversigt: Kampprogram og sendeplan for VM 2022 efter anden runde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*