Benjamin Drue Reus forud for Nordic Darts Masters: ‘Jeg har væsentligt mere erfaring denne gang’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Benjamin Drue Reus har gennem de seneste sæsoner udviklet sig til at være en af Danmarks bedste dartspillere. På fredag tørner den 24-årige landsholdsspiller sammen med Gerwyn Price i første runde ved Nordic Darts Masters.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Han er kun 24 år gammel. Alligevel har Benjamin Drue Reus efterhånden prøvet mere end de fleste. Efter en flot juniorkarriere der blandt andet bød på tre landsholdsudtagelser og en enkelt individuel DM-titel, så har fynboen gennem de seneste sæsoner udviklet sig til en af dansk dartsports største profiler. Det kommer eksempelvis til udtryk ved statistikhjemmesiden Dartistik, hvor Benjamin Drue Reus sidste år afsluttede sæsonen som nummer et på Søren Søgaard-ranglisten.

De gode præstationer i Dansk Dart Unions løbende turnering, Dansk Dart Superliga og på PDC Nordic & Baltic-touren var sidste år medvirkende til, at Benjamin Drue Reus fik debut på det danske seniorlandshold, kvalificerede sig til PDC’s ungdomsverdensmesterskab og ikke mindst sikrede sig en kvalifikationsbillet til sidste års Nordic Darts Masters, hvor han ved den lejlighed fik sin TV-debut i 6-0 nederlaget til den senere turneringsvinder Dimitri Van den Bergh.

Fredag aften får Benjamin Drue Reus så endnu engang chancen for at prøve kræfter med verdenseliten, når han ved den tredje udgave af Nordic Darts Masters møder den tidligere verdensmester Gerwyn Price i første runde. Forud for opgøret har vi taget en snak med landsholdsspilleren, hvor han blandt andet sætter ord på beslutningen om ikke at deltage ved Q-School, ambitionerne for 2023 samt udsigten til at stå overfor verdensranglistens nummer fire i Forum i København.

Uddannelse kom i vejen for Q-School

Da vi lavede et interview med dig i juni sidste år, da gjorde du det klart, at du ønskede at deltage ved Q-School i år. Er du skuffet over, at det alligevel ikke blev til noget?

– Ja det er jeg faktisk, for jeg havde længe snakket om, at jeg gerne ville afsted, og jeg havde virkelig satset på, at det skulle ske. Desværre spændte mit praktikforløb på uddannelsen dog ben for, at jeg kunne komme afsted i år.

Hvordan er udsigterne så i forhold til at deltage til næste år?

– Som udgangspunkt vil jeg virkelig gerne deltage næste år. Udfordringen er dog, at jeg også bliver færdiguddannet (som pædagog, red.) til januar, så det afhænger meget af, om der er nogle datoer der risikerer at støde sammen. Men selvfølgelig vil jeg gerne prøve det af.

Har lært af sidste års nederlag

Fredag aften står du jo overfor en tidligere verdensmester i skikkelse af Gerwyn Price ved Nordic Darts Masters. Hvad tænkte du, da du så lodtrækningen?

– Jeg skal da være ærlig at sige, at jeg havde håbet på en anden lodtrækning. Der er selvfølgelig ikke noget, der hedder en nem lodtrækning ved sådan en turnering, så uanset hvem jeg havde trukket, ville jeg jo være underdog. Men jeg har stor respekt for Price. Han har prøvet så meget gennem sin karriere, og det må man bare tage hatten af for. Jeg betragter det som en enestående mulighed, og jeg ser frem til udfordringen, velvidende at presset jo ligger hos ham.

Sidste år tabte du 6-0 til Dimitri Van den Bergh. Du lagde efterfølgende ikke skjul på, at du følte, at du havde spillet under niveau. Føler du, at du er bedre klædt på til opgaven i år?

– Ja, det vil jeg sige, at jeg gør. Jeg vil ikke nødvendigvis sige, at jeg er en bedre dartspiller nu, end jeg var sidste år. Men jeg har væsentligt mere erfaring denne gang. Sidste år var jeg meget nervøs de første tre legs, og jeg kommer nok også til at være nervøs på fredag. Men jeg ved, hvad jeg skal forvente. Jeg ved, at jeg vil kunne mærke nerverne, men selve oplevelsen har jeg jo prøvet før, og det vil jeg selvfølgelig forsøge at udnytte.

Hvad er drømmescenariet i forhold til kampen mod Gerwyn Price?

– Jeg vil rigtig gerne gøre en kamp ud af det. Han har jo et topniveau, som kan være umuligt at følge op på. Men hvis jeg kan gå derfra med vished om, at jeg gav ham kamp til stregen, så vil jeg være meget tilfreds.

Dømmer om VM på hjemmebane og World Cup of Darts

Hvis vi tager et kig lidt længere ud i fremtiden, hvilke ambitioner har du så for resten af 2023?

– Ligesom sidste år er min målsætning bare, at jeg gerne vil spille så meget dart som overhovedet muligt. Så med mindre min uddannelse eller økonomien spænder ben, så vil jeg rigtig gerne spille turneringerne i PDC Nordic & Baltic, 1. division med Fluen og diverse stævner.

– Jeg har dog særligt to ting, som jeg rigtig gerne vil opnå. Først og fremmest har jeg en forhåbning om at blive udtaget til landsholdet, når vi skal spille VM på hjemmebane til september (WDF’s verdensmesterskab for landshold, red.). Det ville være en rigtig stor oplevelse, og derfor er det min førsteprioritet. Men jeg vil også gøre alt hvad jeg kan, for at kvalificere mig til World Cup of Darts i PDC. Det er mine to helt store målsætninger.

Kan spille frit i Fluen

Ved indgangen til den nye sæson skiftede du fra din gamle klub Assens til Fluen. Hvad tænker du om skiftet efter sæsonens første tre kampe?

– Jeg vil sige, at selvom vi kun har spillet tre kampe, så kan jeg allerede nu mærke, at jeg spiller med et mindre pres på mine skuldre. Jeg ved, at jeg har tre rigtig gode spillere med på holdet, og derfor føler jeg mig ikke tvunget til at vinde alle fire kampe hver gang. Jeg kan spille mere frit, så selvom jeg også satte stor pris på min tid i Assens, så er jeg glad for at have skiftet, og jeg tror, at det kan bidrage til at udvikle mit spil yderligere

Grundet opdateringen af Dansk Dart Unions hjemmeside er det kun muligt at se resultater fra den ene af Fluens første tre kampe i indeværende sæson. Her vandt Fluen i lørdags 13-3 over oprykkerne fra Odins. I sine fire sejre noterede Benjamin Drue Reus sig i den forbindelse for et fornemt samlet gennemsnit på fornemme 87,77. Dermed lader det til, at den talentfulde dansker har styr på formen, forud for fredagens duel med den syvdobbelte majorvinder Gerwyn Price.


Læs også:

Her er lodtrækningen og kampprogrammet til Nordic Darts Masters 2023

Henriette Honoré i semifinalen ved Swedish Open – Benjamin Drue Reus blev bedste danske herrespiller

Her er PDC Nordic & Baltic-kalenderen 2023

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*