Her er fem bud på en kommende dansk Tour Card-vinder

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Michael Schlosser

Andreas Toft Jørgensen var i år den næstbedste dansker ved Q-School. Spørgsmålet er, om han også er det bedste bud på en kommende dansk Pro Tour-deltager.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Vladimir Andersen i sidste weekend skrev historie, da han som den første dansker nogensinde vandt et Tour Card ved den europæiske Q-School, og dermed har sikret sig adgang til PDC’s Pro Tour.

Men selvom præstationen var historisk, så udelukker det ikke, at en dansk dartspiller også i fremtiden vil kunne vinde et Tour Card.

I den anledning har vi i denne artikel forsøgt at sætte spot på fem af de mest sandsynlige bud på en kommende dansk Tour Card-indehaver.

Listen er lavet på baggrund af en antagelse om, hvilke spillere der på sigt kan hæve deres niveau til det der kræves, for at kunne gøre sig realistiske muligheder for at vinde et Tour Card (hvilket vil sige et gennemsnit på mindst 85 over en hel Q-School turnering). Bemærk i den sammenhæng, at der blot er tale om de bedste danske bud på et kommende Pro Tour-spiller. Der er med andre ord ikke en automatisk forventning om, at spillerne vinder et Tour Card, selvom de er med på listen.


Fem bud på en kommende dansk Tour Card-indehaver:

5. Jeppe Stolt (23 år), Aalborg Dartklub

Foto: Privat

Det er kun en lille håndfuld år siden, at 23-årige Jeppe Stolt indledte sin dartkarriere. Alligevel er det på kort tid lykkedes ham at sikre sig en tilværelse i Danmarks bedste dartrække, efter han og resten af Aalborg Dartklubs førstehold sidste år spillede sig op i 1. Division.

Her har nordjyden fået en fornem start på sin tilværelse i 1. division, hvor han efter sine første 12 individuelle kampe står noteret for ni sejre og et gennemsnit på 20 pile per vundet leg.

Der er fortsat et godt stykke vej til, at Jeppe Stolt vil kunne gøre sig forhåbninger om for alvor at gøre sig gældende ved Q-School. Den imponerende udvikling gennem en relativt kort karriere vidner dog om, at topniveauet endnu ikke et nået, og derfor fortjener den tidligere Nordpilen-spiller en plads på denne liste – i øvrigt lige for næsen af en anden lovende holdkammerat i Aalborg, 26-årige Teitur Thorleifsson, hvis navn også fortjener at blive fremhævet som et af de bedste bud på en kommende dansk Tour Card-vinder.

4. Benjamin Drue Reus (23 år), Assens

Benjamin Drue Reus (tv.) vandt i 2016 bronze i doublerækken ved WDF’s europamesterskab for ungdomsspillere. Til højre ses hans makker, Dennis Johannsen. Foto: Privat

Til trods for at han blot er 23 år, så har Benjamin Drue Reus spillet fast i landets bedste dartrække de seneste fem sæsoner, hvor han med tiden har markeret sig som en uundværlig profil for Assens.

Gennem de seneste sæsoner har den tidligere ungdomslandsholdsspiller således været garant for at vinde lidt mere end 60% af sine kampe i rækken, og ligger som udgangspunkt med et fornemt gennemsnit omkring 19 pile per vundet leg.

På den baggrund er det meget svært at komme udenom Benjamin Drue Reus, når man skal opliste de bedste danske bud på en kommende Tour Card-vinder. Det vi mangler at se, er at fynboen i højere grad begynder at investere sig selv i internationale turneringer, heriblandt PDC Nordic & Baltic-touren. Forhåbentlig kan det bidrage til, at han kan hæve sit niveau yderligere, efter at udviklingen lader til at have stagneret en smule.

3. Simon Bak (26 år), Dartklubben Fluen

Foto: Daniel Tyge Thybøl/Dansk Dart Union

2022 skulle som bekendt have været året, hvor Simon Bak skulle have haft debut ved PDC’s Q-School. Desværre medførte en positiv Covid-19 test, at han i stedet var tvunget til at blive hjemme i Danmark.

Det var brandhamrende ærgerligt, for 26-årige Simon Bak har gennem de seneste sæsoner været en af de ubetinget bedste spillere i 1. division, og det ville have været enormt interessant at følge hans resultater i Niederhausen.

Der er umiddelbart ikke noget, der indikerer, at Simon Bak har nået sit topniveau. Hvis udviklingen fortsætter i den rigtige retning, er det i den forbindelse ikke lang vej til, at sønderjyden vil kunne spille en hel Q-School turnering med et samlet gennemsnit over 80 – ja, måske ville han faktisk kunne have gjort det allerede i år. De kommende sæsoner må vise, om potentialet også rækker til endnu større præstationer. Uanset hvad, så er Simon Bak utvivlsomt et af de ubetinget bedste bud på en kommende dansk Tour Card-vinder.

2. Nikolaj Jørgensen (15 år), Ringsted

Foto: Dansk Dart Union/Bent Lund

Ringsteds Nikolaj Jørgensen er den ubetinget yngste spiller på denne liste. Derfor er den 15-årige ungdomslandsholdsspiller også et af de mest usikre navne, eftersom det ofte kan være svært at spå om helt unge spilleres løbende udvikling. Det vidner tidligere talenter som danske Nicolai Rasmussen eller hollandske Justin van Tergouw om.

Alligevel er der noget helt særligt ved Nikolaj Jørgensen, der gør, at det er svært at komme udenom hans navn i forbindelse med en liste som denne. For til trods for sin unge alder, så har Jørgensen alligevel formået at konsolidere sig som den måske bedste spiller i 2. division overhovedet, alt imens han ved flere lejligheder har vist, at han kan levere et højt niveau selv i pressede situationer. Som eksempelvis på finalescenen ved Denmark Masters sidste år, hvor han i ungdomsrækken vandt finalen med et gennemsnit på intet mindre end 87,13.

Nikolaj Jørgensen har fortsat mange år foran sig, før karrieren skal toppe. Indtil da kan han nyde godt af kyndig vejledning fra blandt andre sin far og onkel, Ole Jørgensen og Stig Jørgensen, der begge tidligere har repræsenteret det danske seniorlandshold.

1. Andreas Toft Jørgensen (27 år), Aabenraa

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Det er svært ikke at blive imponeret over Andreas Toft Jørgensens resultater og udvikling gennem de seneste sæsoner.

Det er således blot fem år siden, at den i dag 27-årige Aabenraa-spiller fik debut i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Siden da har han på rekordtid manifesteret sig som et af de mest omtalte navne i dansk dart, efter han sidste år blev den første dansker i fem år, der vandt en turnering på PDC Nordic & Baltic-touren, alt imens han leverede flere gode præstationer på Challenge Touren og i øvrigt kvalificerede sig til både World Cup of Darts og Nordic Darts Masters.

Ved dette års Q-School skulle Andreas Toft Jørgensen så vise, hvor meget bedre han var blevet i forhold til for et år siden, hvor han dengang leverede et samlet turneringsgennemsnit på 78,82.

Hvem betragter du som det bedste danske bud på en kommende Tour Card-vinder?

  • Andreas Toft Jørgensen (43%, 104 Stemmer)
  • Jeppe Stolt (18%, 45 Stemmer)
  • Nikolaj Jørgensen (11%, 28 Stemmer)
  • En anden (11%, 27 Stemmer)
  • Simon Bak (10%, 24 Stemmer)
  • Benjamin Drue Reus (4%, 10 Stemmer)
  • Ved ikke (2%, 6 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 244

Indlæser ... Indlæser ...

Det gennemsnit blev i år hævet til intet mindre end 83,94, hvilket var blot 2,5 point lavere end Vladimir Andersens. Der er i den sammenhæng tale om en særdeles lovende udvikling, som man kun kan håbe på fortsætter. Hvis den gør, så er det ingen grund til at udelukke, at Andreas Toft Jørgensen ikke vil kunne kæmpe med om et Tour Card allerede indenfor de nærmeste sæsoner.


Læs også:

Statistik: Sådan gik det de danske Q-School deltagere i 2022

Paul Nicholson til Dartnyheder.dk: ‘Her er mit råd til Vladimir Andersen’

Er han Danmarks næste topspiller? Stort interview med Nikolaj Jørgensen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*