Sort uheld: Simon Bak misser Q-School efter positiv Covid-19 test

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Daniel Tyge Thybøl/Dansk Dart Union

26-årige Simon Bak kommer alligevel ikke til at deltage ved Q-School, der starter nu på søndag.

I 2020 var Simon Bak det hotteste navn i dansk dart.

En suveræn gennembrudssæson med flere fornemme resultater ved diverse nationale turneringer, krydret med et dansk mesterskab for klubhold, var blandt årsagerne til, at sønderjyden blev kåret som “Årets Danske Herrespiller 2020”, og at selveste Per Laursen udråbte ham som sin arvtager.

Februar 2021 skulle Simon Bak så for første gang i karrieren have deltaget ved PDC’s Q-School, men den internationale debut blev sidenhen udsat med et år – blandt andet fordi den 26-årige tømrer kort forinden Q-School blev beriget med titlen som far.

I stedet skulle 2022-udgaven af Q-School have markeret Simon Baks debut ved en international turnering. Desværre for den talentfulde dansker bliver Q-School deltagelsen dog nu udskudt endnu engang, efter han nytårsaften blev testet positiv for Covid-19.

De tyske retningslinjer spænder ben

– Det er hamrende frustrerende. Jeg har virkelig trænet dedikeret, med henblik på at præstere ved Q-School. Jeg har haft hele familien bag mig, og så står jeg alligevel her, og kan ikke komme afsted, fortæller Simon Bak til Dartnyheder.dk.

Hvis Q-School var blevet afholdt i Danmark, så kunne Simon Bak i princippet godt have deltaget, da han i så fald ville have mulighed for at bryde sin isolation inden den 9. januar. Den europæiske afdeling af Q-School bliver dog afholdt i Tyskland, og her er der væsentligt strengere krav end i Danmark. Her skal man nemlig have været symptomfri i mindst 14 dage, efter man er blevet testet positiv.

– Både jeg og hele min familie har virkelig gjort alt hvad vi kunne, med henblik på ikke at blive ramt af Corona, for vi vidste jo, at der var en risiko. Så det er virkelig irriterende, uddyber Simon Bak.

Vandt kvalifikationsstævne

Selvom dartsporten i Danmark i store dele af 2021 var sat på ufrivillig pause som konsekvens af coronakrisen, så viste Simon Bak ved flere lejligheder, at han i dén grad tilhører den danske elite. Foruden at være den fjerdemest vindende spiller i den bedste danske dartrække, så vandt Simon Bak nemlig også en kvalifikationsturnering til Q-School, der var arrangeret af Dansk Elite Dart. Her vandt Simon Bak en betalt tilmelding til Q-School, hvilket svarer til næsten 3.500 danske kroner.

Til trods for den store skuffelse over at debuten ved PDC’s Q-School altså må vente i minimum et år, så understreger Simon Bak, at han fortsat har ambitioner for resten af sæsonen.

– Lige nu er jeg ved at undersøge, om jeg har mulighed for at spille med på Challenge Touren, selvom jeg ikke kan spille Q-School. Og så kommer jeg i hvert fald også til at spille med på PDC Nordic & Baltic-touren i Slangerup, uddyber han.

Mens sæsonens første Challenge Tour spilles i England mellem den 21.-23. januar, så afvikles årets første PDC Nordic & Baltic-turneringer i Slangerup mellem den 28.-30. januar.


Læs også:

Dartnyheder.dk erfarer: Disse danskere deltager ved Q-School 2022

Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

Per Laursen peger på Simon Bak som sin arvtager

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*