Q-School (Dag 1): Adam Gawlas imponerede – Andreas Toft Jørgensen blev bedste dansker

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Tjekkiske Adam Gawlas viste imponerende takter, da det 18-årige stortalent i dag sikrede sig videre avancement ved PDC’s Q-School.

Reglerne ved Q-School er i år væsentligt anderledes end tidligere, hvilket betyder at der ikke uddeles Tour Cards til vinderne på de første spilledage. I stedet skal de respektive spillere forsøge at kvalificere sig til Q-Schools “anden fase”, der afholdes mellem den 14.-17. februar.

Læs også: Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

Hver dag i løbet af første fase, der afholdes i to sektioner mellem den 8.-13. februar, kvalificerer otte spillere sig i den anledning til anden fase. Fire ved den britiske Q-School og fire ved den europæiske Q-School.

I den sammenhæng lykkedes det i dag flere kendte navne at kvalificere sig til anden fase på førstedagen ved dette års Q-School, hvor der er 29 Tour Card på højkant. Blandt sejrherrerne var således det blot 18-årige tjekkiske stortalent, Adam Gawlas, der sidste år spillede sig i finalen ved PDC’s U23-verdensmesterskab. Derudover lykkedes det ligeledes den tidligere hollandske verdensetter i WDF og BDO, Richard Veenstra, at triumfere på den europæiske Q-School, hvor også landsmændene Michael Plooy og Lorenzo Pronk formåede at vinde deres afgørende kvartfinalekampe.

På den britiske Q-School var der succes for de to englændere Eddie Lovely og Chas Barstow, der får følgeskab af den walisiske duo bestående af Derek Coulson og Dale Hughes, der ligeledes kvalificerede sig til Q-Schools anden fase.

Barneveld tabte blandt de sidste 16

Blandt de mest profilerede navne der er i aktion ved første sektion af Q-Schools første fase, er det værd at fremhæve Raymond van Barneveld, der i dag tabte 6-5 til Pero Ljubic blandt de sidste 16 på den europæiske Q-School. Den femdobbelte verdensmester leverede dog flere gode præstationer i sine tre indledende sejre. Hollænderen noterede sig således for turneringens fjerde højeste turneringsgennemsnit på 90,94, alt imens han leverede dagens eneste gennemsnit over 100.

På den britiske Q-School tabte dagens mest profilerede navn, Fallon Sherrock, blandt de sidste 64, og englænderen har derfor noget af en opgave foran sig de to kommende spilledage, hvis hun vil kvalificere sig til Q-Schools anden fase. Det er derudover værd at nævne, at BDO-verdensmesteren, Wayne Warren, allerede måtte forlade turneringen efter sin første kamp blandt de sidste 128.

Andreas Toft Jørgensen bedste dansker

Som bekendt er der også ni danskere, der deltager ved Q-School i år, hvoraf fire af dem deltager ved Q-Schools første sektion.

Dermed var der altså fire danskere i aktion på førstedagen ved den europæiske Q-School. Blandt den danske kvartet noterede den blot 26-årige debutant, Andreas Toft Jørgensen, sig i den forbindelse for det bedste danske resultat, da han spillede sig videre til 1/16-finalen. Aabenraa-spilleren blev i første omgang tildelt en “bye” i første runde, inden han besejrede tyske Nico Wagner med et fornemt gennemsnit på 81,7. Herefter tabte danskeren dog 6-1 til det tyske stortalent, Nico Kurz.

Andreas Toft Jørgensen leverede ellers endnu en solid præstation, idet han endte med et gennemsnit på 82. Dermed står Andreas Toft Jørgensen noteret for et samlet gennemsnit på 81,86, hvilket er det foreløbigt 24. højeste af alle 115 spillere på den europæiske Q-School.

Blandt de øvrige danske deltagere tabte både Niels-Jørgen Hansen og Ivan Springborg Poulsen deres første kamp, alt imens Niels Heinsøe først besejrede tyske Marco Obst 6-1, inden han tabte 3-6 til Marko Puls i anden runde. Desværre formåede Heinsøe ved den lejlighed ikke at leve op til sin fine præstation i sin første kamp, hvor World Cup-spilleren leverede et solidt gennemsnit på 81,4.

Både Andreas Toft Jørgensen, Niels Heinsøe, Niels-Jørgen Hansen og Ivan Springborg Poulsen skal i aktion igen både tirsdag og onsdag.

Her nedenfor kan du skabe dig et overblik over dagens afgørende resultater fra den britiske og europæiske Q-School, alt imens du også kan se resultaterne af danskernes kampe. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.


Oversigt over de afgørende resultater ved den britiske Q-School (dag 1 – sektion 1):
Kvartfinaler
Eddie Lovely (91,9) 6-2 (77,5) Nathan Girvan
Chas Barstow (88,3) 6-4 (77,8) Adam Smith-Neale
Derek Coulson (87,7) 6-4 (81,7) John Imrie
Dale Hughes (97,5) 6-5 (96,8) Josh McCarthy


Oversigt over de afgørende resultater ved den europæiske Q-School (dag 1 – sektion 1):
Kvartfinaler

Michael Plooy (87,5) 6-4 (87,1) Nico Kurz
Adam Gawlas (93,0) 6-1 (78,9) Pero Ljubic
Lorenzo Pronk (90,8) 6-4 (84,2) Geert de Vos
Richard Veenstra (84,1) 6-4 (84,5) Remo Mandiau


Oversigt over de danske resultater ved European Q-School (dag 1 – sektion 1):
Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen BYE
Ivan Springborg Poulsen (80,1) 2-6 (78,0) Jens Kniest
Niels-Jørgen Hansen (77,0) 2-6 (81,9) Francois Schweyen
Niels Heinsøe (81,4) 6-1 (73,4) Marco Obst

Sidste 64:
Andreas Toft Jørgensen (81,7) 6-1 (72,5) Nico Wagner
Niels Heinsøe (70,8) 3-6 (71,4) Marko Puls

Sidste 32:
Andreas Toft Jørgensen (82,0) 3-6 (84,7) Nico Kurz


Læs også:

Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

John Part trækker sig fra Q-School

Dansk Dart Union aflyser Nordic Cup og Denmark Open/Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*