Final Stage (Dag 1): Efter suveræn start – Vladimir Andersen tæt på Tour Card

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Vladimir Andersen leverede en suveræn start på Final Stage ved PDC’s europæiske Q-School, da han i dag spillede sig hele vejen til semifinalen.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

– Og så vil jeg også sige, at allerede med det niveau jeg har nu, så føler jeg godt, at jeg kan være med ved Q-School. Dermed ikke sagt, at jeg vinder et Tour Card, for jeg ved, hvor mange gode spillere, der kommer. Men jeg ved, at jeg er bedre end alle de andre danskere, så hvis der er en dansker, der vinder et Tour Card, så bliver det mig.

Sådan udtalte Vladimir Andersen til Dartnyheder.dk tilbage i december, da han blev bedt forholde sig til sit comeback efter en to år lang karantæne.

I dag var 32-årige Vladimir Andersen så tæt på at opfylde sin egen profeti, da han spillede sig hele vejen i semifinalen ved den første af i alt fire turneringer ved Final Stage på den europæiske Q-School. Dermed var den tidligere danmarksmester blot to sejre fra at sikre sig et Tour Card, inden han tabte semifinalen med cifrene 4-6 til belgiske Mario Vandenbogaerde.

Til trods for det ærgerlige semifinalenederlag, så kan Vladimir Andersen dog glæde sig over, at han indkasserede hele fire point til Final Stage-ranglisten. Dermed indtager Andersen nu andenpladsen på den europæiske Final Stage-rangliste.

Når alle fire turneringer ved Final Stage er færdigspillet den 15. januar, så vil top 11 på Final Stage-ranglisten blive tildelt et Tour Card. Det forventes i den sammenhæng, at det vil kræve syv point i alt, for at være fuldkommen sikker på en plads i top 11. Der er dog også meget stor sandsynlighed for, at seks point vil være nok, alt imens fem point og en virkelig god leg-difference i yderste tilfælde kan være afgørende. Dermed vil Vladimir Andersen kunne gøre sig realistiske forhåbninger om et Tour Card, hvis han enten vinder en af de kommende tre dagens turneringer, eller hvis han vinder yderligere to point til Final Stage-ranglisten.

Besejrede tidligere Tour Card-indehaver

Undervejs til dagens semifinale leverede Vladimir Andersen flere fornemme præstationer. Andersen indledte således dagen med en nervepirrende 6-4 sejr over hollandske Arjan Konterman, inden han i anden runde leverede et særdeles fornemt gennemsnit på hele 95,95, da han besejrede belgiske Kevin Blomme 6-2.

Blandt de sidste 32 fulgte Andersen så op med en relativt komfortabel 6-3 sejr over schweiziske Stefan Bellmont, inden han i 1/8-finalen besejrede den tidligere Tour Card-indehaver Cristo Reyes med samme cifre. Spanske Cristo Reyes har deltaget ved PDC’s verdensmesterskab seks gange gennem karrieren.

I kvartfinalen fulgte Andersen så op med en 6-4 sejr over østrigske Roxy-James Rodriguez, der er bror til de to mere både Rowby-John Rodriguez og Rusty-Jake Rodriguez.

Semifinalen blev dog som bekendt endestationen for den danske profil, der dog indkasserede fire særdeles vigtige point til Final Stage-ranglisten.

Andreas Toft Jørgensen viste med højt niveau

Desværre lykkedes det ikke nogen af de tre øvrige danske spillere at vinde point til Final Stage-ranglisten.

Mens både Niels Heinsøe og Bent Lambertsen spillede under niveau i deres respektive nederlag til Patrick Peters og Ricardo Pietreczko, så viste Andreas Toft Jørgensen ellers et højt niveau i sine to opgør.

I første runde lagde 27-årige Jørgensen således ud med et gennemsnit på hele 95,32 i sin 6-4 sejr over Pero Ljubic, hvilket var det det næsthøjeste gennemsnit af samtlige spillere i første runde overhovedet.

Også i sin anden kamp leverede Andreas Toft Jørgensen en flot præstation med et gennemsnit på 85,14. Desværre var det dog alligevel ikke nok, da danskeren tabte 5-6 til polske Radek Szaganski. Dermed endte Jørgensen lige nøjagtig uden for pointene.

Spanier triumferede

Dagens vinder af den første turnering på den europæiske Final Stage blev spanske Jose Justicia, der sågar sluttede turneringen af med et gennemsnit på hele104,86, da han besejrede Mario Vandenbogaerde i finalen.

33-årige Justicia har tidligere deltaget ved PDC’s verdensmesterskab en enkelt gang, men er nok i højere grad kendt for at have været involveret i et skænderi med Adrian Lewis ved en Players Championship-turnering.

I skrivende stund er det endnu ikke afgjort, hvem der har vundet et Tour Card på den engelske Final Stage. Resultaterne fra de resterende kampe ved Final Stage kan følges på DartConnect.

Den europæiske Final Stage begynder igen i morgen, hvor anden turnering sættes i gang klokken 12 dansk tid. Indtil da kan du her nedenfor danne dig et overblik over samtlige danske resultater samt de afgørende resultater fra den europæiske Q-School.


Oversigt over danske resultater ved Final Stage på den europæiske Q-School:

Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen (95,32) 6-4 (90,75) Pero Ljubic
Bent Lambertsen (76,63) 0-6 (90,18) Ricardo Pietreczko
Niels Heinsøe (66,42) 2-6 (76,06) Patrick Peters
Vladimir Andersen (86,25) 6-4 (90,26) Arjan Konterman

Sidste 64:
Andreas Toft Jørgensen (85,14) 5-6 (85,38) Radek Szaganski
Vladimir Andersen (95,95) 6-2 (88,80) Kevin Blomme

Sidste 32: 
Vladimir Andersen (81,65) 6-3 (79,90) Stefan Bellmont

Sidste 16:
Vladimir Andersen (87,66) 6-3 (86,62) Cristo Reyes

Kvartfinaler:
Vladimir Andersen (82,29) 6-4 (81,07) Roxy-James Rodriguez

Semifinaler:
Vladimir Andersen (88,74) 4-6 (93,02) Mario Vandenbogaerde


Oversigt over de afgørende resultater ved Final Stage på den europæiske Q-School:

Kvartfinaler:
Mario Vandenbogaerde (85,93) 6-1 (85,85) Ricardo Pietreczko
Vladimir Andersen (82,29) 6-4 (81,07) Roxy-James Rodriguez
Damian Mol (87,75) 6-4 (87,61) Martijn Dragt
Jose Justicia (96,59) 6-2 (78,82) Danny Jansen

Semifinaler:
Mario Vandenbogaerde (93,02) 6-4 (88,78) Vladimir Andersen
Jose Justicia (98,37) 6-3 (88,27) Damian Mol

Finale:
Jose Justicia (104,86) 6-0 (85,43) Mario Vandenbogaerde


Læs også:

Q-School (Dag 3): Andreas Toft Jørgensen triumferer på sidstedagen – fire danskere videre til Final Stage

Efter to års karantæne: Vladimir Andersen er tilbage – gør comeback ved Q-School

Q-School (Dag 1): Vladimir Andersen satte dansk rekord mens Michael Ladefoged fik godkendt debut

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*