Michael van Gerwen ude af VM efter positiv Covid-19 test

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen er ude af VM efter positiv Covid-19 test.

Den tredobbelte verdensmester Michael van Gerwen er ude af VM 2022. Det sker efter, at hollænderen er blevet testet positiv for Covid-19, meddeler PDC på deres hjemmeside.

Michael van Gerwen skulle tirsdag aften have mødt Chris Dobey i VM’s tredje runde. Den kamp er nu blevet aflyst, og Dobey går i stedet direkte videre til fjerde runde uden kamp.

Mandag eftermiddag måtte også Vincent van der Voort trække sig fra VM, efter han var blevet testet positiv for Covid-19. Både Vincent van der Voort, Michael van Gerwen og Dirk van Duijvenbode holdt jul sammen i London. Det vides endnu ikke, om der er flere af de tilbageværende spillere ved VM, der er testet positive, eller hvad det kan risikere at have af konsekvenser for verdensmesterskabet.

Michael van Gerwen var i VM-finalen i 2020, og mister derfor 175.000 point på PDC’s to-årige verdensrangliste, efter han er blevet tvunget til at trække sig fra turneringen.

Foruden at være placeret som nummer tre på verdensranglisten, så var ‘MVG’ også blandt bookmakernes klare favoritter i kampen om VM-titlen. På Instagram skriver Gerwyn Price, at han begræder sin hollandske rivals uheldige VM-afbud.

– Den her turnering er nu blevet devalueret. Jeg vil hellere spille mod de bedste. Jeg er så ked af det, på vegne af de spillere, der er tvunget til at trække sig, skriver den forsvarende verdensmester.

På Twitter skriver Chris Dobey, der skulle havde mødt Michael van Gerwen i VM’s tredje runde, følgende:

– Ikke den måde, jeg ønskede at vinde på. Jeg vil gerne ønske Michael van Gerwen alt det bedste, og at han kommer sig fra Covid-19. Til alle jer derude, vær sød at passe på jer selv.


Læs også:

Vincent van der Voort trækker sig fra VM

Efter kæmpe drama: Gerwyn Price er videre ved VM

Oversigt: Kampprogram og sendeplan for VM 2022 efter anden runde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*