Phil Taylor om Michael van Gerwen: Havde vi været jævnaldrende, havde jeg besejret ham

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Phil Taylor er ikke et sekund i tvivl om, at Michael van Gerwen er verdens bedste dartspiller. Han mener dog også, at han kunne have besejret ham, hvis de havde været jævnaldrende.

Den indbyrdes kampstatistik siger 34-26 til Phil Taylor. Alligevel var der ikke mange, der var i tvivl om, at Michael van Gerwen var den bedste af de to, i perioden efter hollænderen vandt sit første verdensmesterskab i 2014 frem til Taylor lagde pilene på hylden efter VM-finalenederlaget til Rob Cross i 2017.

Hvad der til gengæld er væsentligt større usikkerhed omkring, er hvem der ville have vundet, hvis de begge var i topform. Ikke overraskende hævder den nu 59-årige Taylor dog, at han ville have besejret ‘MVG’, hvis ham og hans 29 år yngre rival havde været jævnaldrende. Det fortalte den 16-dobbelte verdensmester for nyligt i et interview med den tidligere verdensetter Colin Lloyd i Sky Sports’ dartpodcast.

Hvem betragter du som den bedste dartspiller i historien?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Michael van Gerwen: Phil Taylor er den største, men jeg er den bedste

Hvis du havde fortsat med at spille, tror du så, at du fortsat havde været i verdensranglistens top otte? 

– Om jeg ville have været i top otte? Jeg ville have været nummer ét. Jeg ville have vippet ham (Michael van Gerwen, red.) af pinden, lyder det kontante – omend lettere drillende – svar fra Phil ‘The Power’ Taylor.

– Lyt engang, hvis jeg havde været på hans alder, så havde jeg vippet ham af pinden. Tro mig, for han er ikke lige så mentalt stærk, som jeg er. Og det ved han. Jeg plejede at hyle ham ud af den, og det ville få ham til at tude hver gang, lyder det fra Phil Taylor, der dog også giver udtryk for, at han nød rivaliseringen med den nu tredobbelte verdensmester.

Læs også: Michael van Gerwen taler ud om forholdet til Phil Taylor

– Han ville have elsket det (hvis Phil Taylor og Michael van Gerwen havde været jævnaldrende, red.). Vi ville have haft en storslået rivalisering, og jeg ville have elsket at spille mod ham, mens vi begge var i vores ‘prime’. Jeg ved ikke, hvad resultatet ville blive, men jeg ville finde en måde at besejre ham på, udtaler englænderen, der efterfølgende har roser til overs for hollænderen.

– Men han er en fantastisk spiller. Og jeg kan faktisk rigtig godt lide ham, selvom han forsøger at hyle én ud af den. Jeg kan virkelig godt lide ham, og han er sjov at være sammen med.

Er han den bedste spiller i verden lige nu?

– Det er han helt sikkert. 100%, lyder det afslutningsvis fra Phil Taylor.

Hvem ville have vundet, hvis både Phil Taylor og Michael van Gerwen var i topform?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*