Noa-Lynn van Leuven bliver den første transkvinde ved en TV-turnering i PDC

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Bent Lund/Dansk Dart Union

Hollandske Noa-Lynn van Leuven vandt Søgaard Denmark Open tidligere i år. Søndag eftermiddag skriver hun så historie som den første transkvinde nogensinde, der deltager ved en TV-turnering i PDC.

Når kvindernes World Matchplay afholdes søndag den 23. juli, så vil der blive skrevet historie i mere end blot traditionel sportslig forstand. For ikke nok med at der skal findes en vinder af historiens bare anden udgave af kvindernes World Matchplay, så vil hollandske Noa-Lynn van Leuven også deltage som den første transkvinde ved en TV-turnering i PDC nogensinde.

27-årige van Leuven har flere gange talt ud om sin baggrund som transkvinde, blandt andet til store medier som The Guardian og Sky Sports. Her har hun blandt andet talt ud om, hvordan hun første gang fik et sæt dartpile i gave som otteårig og om sin tid på det hollandske juniorlandshold for drengespillere. Karrieren blev dog sat på pause i de sene teenageår, da hun efter eget udsagn havde svært ved at finde ud af, hvem hun var. Tankerne om at hun ikke følte sig som sig selv, udviklede sig med tiden til en meget hård periode i hendes liv, inden hun endelig fik sat ord på hendes transkønnethed.

Siden da har Noa-Lynn van Leuven genoptaget karrieren, hvilket blandt andet udmøntede sig i hendes foreløbigt største titel ved Søgaard Denmark Open i Esbjerg tilbage i april måned. Men selvom sejren betød meget for hende, så var der alligevel en negativ bagside af medaljen.

– Efter jeg vandt, var der en præsentation på scenen, og jeg havde med det samme en underlig følelse. De andre spillere talte sammen, og jeg havde en fornemmelse af, at de talte (negativt, red.) om mig. Det fik jeg sidenhen bekræftet, men jeg føler ikke, at det var det rette sted eller tidspunkt, de skulle gøre det, har hun blandt andet fortalt til Sky Sports.

I samme interview fortæller hun også, at hun kun har mødt opbakning fra spillere som eksempelvis Fallon Sherrock og Beau Greaves. Sidstnævnte møder Noa-Lynn van Leuven i første runde ved damernes World Matchplay. Du finder lodtrækningen, kampprogram og sendeplan for kvindernes Matchplay-turnering her.


Læs også:

Andy Baetens brillerede ved Søgaard Denmark Open & Masters – to danskere spillede sig i semifinalen

Women’s World Matchplay 2023: Her er lodtrækning, kampprogram og sendeplan

I aften afgøres semifinalerne ved World Matchplay


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*