WDF gør klar til at genoptage sine turneringer: Denmark Open programsat til oktober

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Fallon Sherrock vandt kvindernes udgave af både Denmark Open og Denmark Masters, da turneringerne senest blev afholdt i 2019.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Allerede den 21. april kunne Dansk Dart Union offentliggøre nyheden om, at forbundet planlægger at afholde Denmark Open & Masters mellem den 1.-3. oktober i år.

I dag skriver verdensforbundet World Darts Federation (WDF) så på deres hjemmeside, at Denmark Open foreløbigt vil blive det ene af i alt fem “Guld-turneringer” i 2021. Guld-turneringer refererer i den sammenhæng til WDF’s nye ranglistesystem, hvor turneringer er kategoriseret som enten Platin, Guld, Sølv eller Bronze.

Turneringernes kategori er i den henseende afgørende for, hvor mange ranglistepoint turneringerne giver til WDF’s verdensrangliste. WDF’s verdensrangliste vil i øvrigt være afgørende for, hvem der kvalificerer sig til World Masters og til WDF’s nye verdensmesterskab.

WDF indførte det nye pointsystem i starten af 2020, men systemet nåede aldrig for alvor at komme i gang, inden coronapandemien satte en stopper for diverse internationale turneringer.

Foruden en række Sølv- og Bronze-turneringer forventer WDF altså, at der vil blive afholdt fem Guld-turneringer i 2021, alt imens det også er planen, at der skal afholdes to Platin-turneringer.

I forbindelse med hver af de fem Guld-turneringer vil der også blive afholdt en Sølv-turnering. Således vil eksempelvis Denmark Masters, der traditionen tro afholdes dagen efter Denmark Open, være kategoriseret som en Sølv-turnering.

Oversigt over de største WDF-turneringer i 2021:
Dutch Open: 3.-5. september (Platin)
England Open: 10.-12. september (Guld)
Denmark Open: 1.-3. oktober (Guld)
British Open: 15.-17. oktober (Guld)
Welsh Open: 22.-24. oktober (Guld)
Irish Open: 13.-14. november (Guld)
World Masters: 2.-5. december (Platin)


Læs også:

Flere medier erfarer: BDO er officielt død og begravet

Dansk Dart Union og WDF aflyser VM 2021

Landsholdsspillerne foretrækker PDCNB – men DDU vil hellere satse på WDF

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*